Çalışmak zorundayim ama kendimce çok problemlerim var. Ne yapmalıyım?

18 yaşıma yeni girdim ve maddi durumdan dolayı çalışmak zorundayım ama kendimce sorunlarım var.

Hangisinden başlayım bilmiyorum. Mesela çok özgüvensizim insan içine çıkamıyorum. Ortam olsun ya da birisiyle sohbet olsun falan kendi aileme karşı bile böyleyim. Göz göze gelip kelime dahi hiçbir şey diyemiyorum. Her şeyi çok kafaya takıyorum birisi hakkımda konuşsa kötü ya da iyi olsun kafamdan çıkaramıyorum. Yatağa başımı koyduğumda bu düşünceler daha çok artıyor tabii o an yok olmak istiyorum. Bir de dış görünüşüm hakkında çok düşünüyorum. Ben makyaj yapmayı sevmiyorum yüzüme bir şey sürdüğüm zaman garip hissediyorum sanki yüzüm kaşınıyor gibi, hafif ruj sürsem bile hemen siliyorum. Vücudumu sevmiyorum mesela göğüslerim benim açımdan büyük ve ben çok rahatsız oluyorum. Hiç olmasa diyorum mesela böyle dümdüz olsam ne güzel olurdu. Bir de ben oyun oynarım ve çizim yapıyorum odaklandığım zaman da duruşum bozuluyor bunun yüzünden biraz kambur duruyorum.

Ve bir sorunum da giyim. Dışarı çıksam tişört eşofman çıkarım ama çalışacağım için bu beni çok stres ediyor bir de ilk defa çalışıyorum ve büyük bir restoranda garson olarak ablamla beraber ama ablam tam tersim. Ve bu daha çok stres ediyor beni yani orada bir kaç tane daha çalışanlar olacak artık güzeli olacak yakışıklısı olacak. Sohbetler dönecek, ablam da çok konuşkan biri hemen arkadaş ediniyor ben orada kendimi sümsük gibi hissederim şimdiden hayali çok stres edici. Bunlar gibi daha çok sıkıntılarım var. Ama çok uzun ve boş yapmak istemiyorum.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Çalışmak zorundayim ama kendimce çok problemlerim var. Ne yapmalıyım?