Hiçbir şey yapma isteğim yok bu aralar kendimi geliştirmek istiyorum bir yandan da isteğim yok. Ne yapabilirim bu durumu yenmek için
6 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hiçbir şey yapma isteğim yok bu aralar kendimi geliştirmek istiyorum bir yandan da isteğim yok. Ne yapabilirim bu durumu yenmek için
Cevap
4Cevap
Birşeyler kazanıp sahip olduğunda daha fazlasını istiyorsun. Bir yerde çalış kendi paran tatlı gelcek. Mesela ben ilk kez kendi paramla parfüm almıştım. Küçüktüm. O günden beri tek yaşamaya ve herşeyimi tek almaya başladım. Şimdi kendi dünyamda kral gibi yaşıyorum. Geçen hafta bir set-up dizdim akıllara zarar. Eve girdiğimde huzur buluyorum. Harika bir şey tavsiye ederim. Kafan estiğinde birden tatile git soran yok hesap yok kitap yok. Sorumlu olduğun kimse yok. Huzur buluyosun
Çalışıyorum şu an işten eve gidiyorum ama çalıştığım yerden memnun değilim iş kolay iş yeri evime de yakın ama bir var ki mağaza işi olduğu için herkesle muhatap olmak zorunda kalıyorum. Bütün akrablari tanıdıklar beni görüyor ömrümü burada hepa ediyormuşum gibi geliyor çalıştığım sürekli aynı yerde çalışmak da bir süre sonra insanı sıkmaz mi
Sıkar. Ben belki milyonlarca iş değiştim. En son okuduğum bölümle internet üzerinden seanslar yaptım evimde ofis kurdum ve emlak sektörüne de girdim ticarete basladım. Elbette başladığın yerde kalma ama yol çizmeden birden de bırakma. Baska bir yer ayarla garanti et imkânları sana iyi olsun sonra git. Hemen ardından kazanç bilançosu ve harcama tablonu çiz. Ona göre birikim, yatırım ve harcama yap. Planlı olduğun sürece ahırda bile çalışsan her şey iyi gidiyor. Bir de o akrabalardan falan uzaklaş bir zaman sonra. Akrabam ailem falan yok mesela hayatın en rahat dönemini yaşıyorum.
Ben hiç bu kadar plan yapmıyorum. Kazandığım para bana harçlık olsun diye calisyorum işe ilk girdiğimde telefon alıp çıkacaktim o kadarlık para kazanıp işten çıkma düşüncesi vardı sonra özel bir Üniversitede okuyordum onun yıllık ücretini okula sordum 210 bin lira istediler bu kadarlık bir birikimin de vardı ama bütün çalıştığım parayi okula vermek istemedim o an sonra pişman oldum vermediğim için ne yapsam bilmiyorum bir diploma edinmek istemiştim bu kadar ücret çok değil mi
Bedava mı emin misin
Ya bitiremezsem okulu
Değer mi yapmayacağım belki de bu mesleği yine de değer mi
O para yoksa peki var ama şu an hepsini birden okula vermek beni zorlayabilir
Tamam diplomaya değer de para sıkıntısı var
Bölüm 2 yıllık aşçılık atamasını bilmiyorum
Ailemle yaşıyorum evet
Aile evindeyken git. Ailene de planını anlat. Sana yardımcı olurlar. Boş zamanların için örneğin haftasonu veya haftaiçi dersin olmadığı günler gidersin. 2 yıl dişini sıkarsın sonrası kolay. Dünya mutfağında çalışan arkadaşım vardı o da önlisans mezunu ve şu an almanyada. Oraya referansla gitti. Hayatını yaşıyor. Çabala dostum kaybetmemek için ve geç olmadan çabala.
İstediğim bir meslek değil yani pastaci olabilirim böyle çok hevesle yapacağım bir meslek değil bence
Ailem maddi açıdan yardımcı olabilecek güçte değil
Yani neyin peşinde gitmeliyim asçiliktan devam mı etmeliyim
Kendini sevince olmuyor ya birilerini memnun da etmek zorunda değil miyiz üniversite mezunu ol iyi bir işin olsun bütün büyükler bunu söylüyor üniversite okumak kolay gibii anlatıyorlar ne maddi ne manevi destek de olmuyorlar
Söylemeyi unutmuşum. Hayatına 2. kişilerin müdahele etmesine izin verme. Gerekirse sevdiğin biri olur aşık olursun git evlen ev hanımı ol gerekirse tek başına bir düzen kur ama ailene bile boyun eğme müdahale ettirme. Elbette ki anne baba sözü önemli ama yerine göre hayatını yakacak kararlar verebilirler. Şayet annem olmadı ama babamın olması da çocukluğumu mahvetti. Gençliğimi kurtarmak adına evden küçücük yaşta çıktım ve şuanda mutlu huzurluyum. Elbette ki erkek olduğum için çoğu şey daha rahat gelişti bunu maalesef ki ülkemizde kız başına yapman zor ama yine de farklı çözüm yolları üret. Ailenin bahsettiği şey iyi yerlere gelmen kötülüğünü istemezler tabii ki ama destekçi olamadıktan sonra lafla yerine gelmiyor her şey. Tekmişsin gibi düşün ve ona göre ilerle
Tekim evet aile yardım etmeyince insanın üstüne yükleniyor bütün yükler. Onlar da benim okumamı istiyor ama bazı şeyleri anlamıyorlar yol gösteren biri olsun isterdim bu hayatta bana doğruları gösterecek bir kişi
Annem babam olmaması çok koymadı da bir zaman sonra yol gösteren olmaması çok koymuştu. Hayata bir ara geç kaldığımı hissediyordum. Seni iyi anlıyorum. Bence içinde olduğun süreci iyi değerlendirmelisin. her şey diploma da değil kendine tamamen kalıcı bir iş de bulabilirsin. Hayatını ve genelini tam anlamıyla bilmediğim için verebilecek tavsiyeler maximuk bu kadar özür dilerim :/
Haklısın hayatimi çok bilmiyorsun hayatım çok kötü geçiyor gibi geliyor bir mağazada kasiyerlik yapıyorum ve kimsenin umurunda olmayan biriyim iş yerinde bence. Çalışıyorum ama üniversite okusam hayatım kurtulmaz mıydı? Yine böyle mi olurdu
Kaydadeğer bir bölüm okudum. Psikoloji hem de 9 eylül üniversitesinde. Elime ne geçti ki? Şayet küçükken aklım yerinde olsaydı sanayiye gider meslek edinirdim. Üniversite okumak bi yandan pişmanlık da olabilir net bir şey söylemek zor. Yerinde olsaydım üniversite peşine düşmezdim ama. Bence daha ideal yolların vardır. Ayrıca kendini önemsenmez birisi olarak görme. Belki de seni sevip belli etmeyenler de var. Ayrıca şu an içinde olduğumuz devirde kimse kimseyi pek umursamıyor. Öyle de bakmak lâzım
Eline bir şey geçmedi mi? Diplomanın faydasını görmedin mi ki ya da okuduğun bölümle ilgili bir işte çalışmasıdır illaki üniversite önemli değil mi sence okuyanla okumayan arasında fark oluyor bence
Şöyle ki bana çok değer kattı. Tarih genel kültür insan psikolojisi vesaire ama maddi açıdan bakarsan hiçbir anlamı yok. Girebileceğim yerler var ama maası berbat. Ticaretle uğraşıyorum şuanda ve daha çok kazanabiliyorum. Bence okumaktansa meslek edinmek daha iyiymiş. Bu konuda acemilik ettiğimi düşünüyorum.
Bence de üniversite insana çok şey katıyor kültür gelişimi artıyor yeni bilgiler öğreniyorsun ben bunlardan mahrum kaldım gibi hissediyorum bazen. Tucatete atılmak kolay olmamıştır nasıl başladın ticarete özel değilse anlatabilir misin
magnezyum, omega3 ve d vitamini kullan. biraz atp'ni ateşlesin.
hey maşallah :) biz ölek mi :D
21 olacağım fiziki olarak kendimi çok yaşlı hissediyorum
Estağfurullah önce ben olurum 😀
görmek lazım, yani belki de sen abartıyorsundur.
Yok ya öyleyim yordu bu hayat beni
yahu karamsar olma, bak ne güzel güldün az önce :) demek ki o kadar da kötü değil durumun
Gülmeye ihtiyacım var
gülelim o halde :) kendini böyle karamsarlığa sürükleme lütfen. sen değerlisin bunu asla unutma <3
iki gün sonra 50 olucaksn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Henüz yolun başındayken bu denli yorgun hissetmen, zihninin ve ruhunun sana verdiği bir mola çağrısı aslında. Her şeye aynı anda yetişmeye çalışmak beklentilerini büyütüp seni kilitlemiş olabilir. Kendini geliştirmek için dev adımlar atmak yerine, her gün sadece tek bir küçük hedef seçerek başla. Zihnini dinlendirmek için kendine biraz şefkat göstermelisin 🧠✨ Bu aralar seni en çok zorlayan ve enerjini emen şey tam olarak ne? 👁️