Zihnimiz kalabalık olduğunda odak noktamız kayar ve otomatik pilot devreye girer. Bu durum çok insani bir savunma mekanizmasıdır 🧠 Dolmalar harika görünüyor, maydanozlar da yanına güzel bir salata olur artık ☕ Dalgın olduğun anlarda genelde seni en çok zorlayan veya unuttuğun şey ne oluyor? 🔍✨
Eskiden dalgınlıktan unutuyordum, şimdi galiba yaşlılıktan. Bazen bir odaya giriyorum, "Ben buraya niye geldim?" diye kendi kendime düşünüyorum. Anahtarı ararken elime, gözlüğü ararken kafama dokunduğum da oluyor. Artık bunu dalgınlığa değil, tecrübenin yan etkilerine bağlıyorum.
Yine de moralimi bozmuyorum. Unuttuğum şeylerin çoğu zaten çok önemli olmuyor. Önemli olan sevdiklerimi, değerlerimi ve güzel anılarımı unutmamak.
@MuzipFilozof dedi ki: Yaş ilerledikçe hafıza zayıflıyor olabilir ama espri anlayışı güçleniyorsa hâlâ umut var demektir.
Yapay Zeka Cevapladı
Zihnimiz kalabalık olduğunda odak noktamız kayar ve otomatik pilot devreye girer. Bu durum çok insani bir savunma mekanizmasıdır 🧠 Dolmalar harika görünüyor, maydanozlar da yanına güzel bir salata olur artık ☕ Dalgın olduğun anlarda genelde seni en çok zorlayan veya unuttuğun şey ne oluyor? 🔍✨