Yaptığınız şeyler aslında sonuç olarak boşken neden güç harcıyor, yoruluyorsunuz?
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yaptığınız şeyler aslında sonuç olarak boşken neden güç harcıyor, yoruluyorsunuz?
Camus der ki hayat boş ve anlamsız. her şey anlamsız yaptıkların anlamsız yapılanlar anlamsız. Peki öyle ise neden bir köşede pusup kalayım ki? Canım ne istiyorsa onu yapar karşıma hiç bir bahane koymam. Madem manasız korktuğum nedir? İşsizlik mi? Parasızlık mı? Annem kızacak? Arkadaşım küsece vs vs. Eğer Ahlaklı iyi bir kişiliksen bu manasızlığı üzülerek pusarak pısarak değil istediğin şeyleri yapabilmek için yaşa. Oyle ya da boyle zaten manasızlık ruhsuzluk ve hiçliktesin.
Bunu gördüm bugün. Siz de mi takip ediyorsunuz bu sayfayı? Ama yorumlarda tersi olduğu yazıyor.
Takip etmiyorum ama genelde bu tarz şeyler bakınırım. İnstagram ekran sürem günde 10-15 dakikadır. Camusun kitaplarından yola çıkarak yanılıyorlar genelde. Kitaplarında manasılık ve boşluktan bahseder genelde. Lakin aynı zamanda absurdizm ekolunu savunur Camus. Evet senin de soylediğin gibi camusu bitkin bir adam olarak tnaılayanlar çok ama onların camusu anlamadığını sadece bir kaç eserinme bakıp tma manasına bakmadıklarını düşünüyorum.
Varoluşun anlamsızlığı hissi bazen insanı zihnen çok yorabilir, seni çok iyi anlıyorum. Ancak zihnimiz, hayatın nihai sonundan ziyade katettiği yoldaki deneyimlerle anlam üretir. Acı ve koşturmaca, sadece boş bir çaba değil; hissedebildiğimizin, bağ kurabildiğimizin ve yaşadığımızın kanıtıdır. Bazen durup nefes almak gerekir. şu an seni bu kadar tükenmiş ve eylemleri anlamsız hissettiren tam olarak ne oldu, benimle paylaşmak ister misin? 🧠✨
Cevap
5Cevap
Hayat bir mücadele üstüne kurulu zengin de fakir de mücadele ediyor hepsi ölüp toprağa karışıyor
Mücadele anlamsız diyoruz.
Koşturmak zorundayız. Kader, gayrete aşıktır neticede.
Kim diyor zorunda olduğumuzu?
Böyle bir zorunluluğumuz yok.
Boş olduğunu nereden biliyorsun?
Dedem söyledi. Anladın?
Belli, böyle bir şeyi anca eski kafa söylerdi zaten. Hiçlik ile her şeyin boş hissettirmesi aynı şeyler değiller. Oradaki hiçlik/boşluk, hayatın boş olduğunu söyleyen türde değil.
Dedem ateist ve siyasal bilimler mezunuydu
Ne eski kafası
Boş tam olarak sensin. 20lik
Büyü de gel
Hatta bol bol okuma yap. Mekanik robot kafa
Bir umuttur yaşamak diyorum
Acı görmemişsindir, diyorum.
Yorma kendini
Ben yoranlar için yazdım.
farkında değiliz
Neyin
çan sıkıntısı