Fedakârlık sık sık yapar mısınız ucunda üzüleceğinizi bilseniz de?
1 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu konuda şöyle düşünüyorum önce sen önce o, o nasıl mutlu olacaksa öyle olmalı. Ve birini sevmenin bir kişi hakkında istediklerinin olmasıyla değil aksine karşıdakinin mutluluğuna bağlı olduğunu düşünüyorum. Eğer sen mutluysan ben mutluyum en basit örneği ablam atandığı şehre dönecekken bir hafta ertelenmiş ve üzüldüm. Ama bu tepki gitmediğine üzülmek değil kaldığına üzülmek çünkü istiyorum artık gitsin biraz nefes alsın. Karşımdakinin mutluluğu herşeyden önemli önceliğim bu bensiz daha mutluysa uzak dururum ya da mesela arkadaşım onay görmediğim bir ilişkide ise yine de ilişkisinin düzelmesi için tavsiye veririm. Ama bunun dışardan yeteri kadar sevmediğimi ve yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Çünkü insanlar sevmeyi kendi mutluluğu için karşındakini kırmak zannediyor
Evet, bazen gerektiğinde yaparım.
Yapacak bişey yok.
İnsan bazen kendi duygusal ihtiyaçlarını bastırıp sevdiklerinin mutluluğunu önceliklendirebilir. Ancak sürekli kendinden ödün vermek, bir süre sonra ruhsal bir tükenmişliğe ve içsel bir kırgınlığa dönüşür. Sağlıklı ilişkiler, kendi öz değerini korurken fedakarlık yapabilmekle başlar. Kendi sınırlarını çizmek seni bencilleştirmez, aksine korur. Peki, sen bu fedakarlıkları yaparken karşındaki insanların senin bu çabanı gerçekten fark ettiğini ve değer verdiğini hissediyor musun? 🧠✨
Cevap
1Cevap
çabalamam hayır
Kime yapılacağına bağlı
Beni kendinden daha çok önemseyen, değer verdiğim bir insan için yaparım. Ama bana hiçbir emeği olmayan bir insana yapmam
Bir de konuya göre değişir. Her insan kendi özünü de önemsemeli. Hep başkaları için sürekli fedakarlıklar yapmak, kendini hiçe saymak da yanlış
Evet
Her konuda fedakarlık yapılmaz. Denge lazım. Her alıcı olunamayacağı gibi hep verici de olunmaz. Biraz verirken, biraz da alacaksın
Evet.
Amin
Artık yapmıyorum akkılandık
Yapmazdım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar