Kendimden nefret ediyorum tipimi, yüzümü hiç beğenmiyorum, kendime güvenim yok. Sizce ne yapmalıyım, özgüvenimi nasıl yükseltirim
3 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Görünüşle ilgili nefret çoğu zaman aynaya bakınca kendini başkalarıyla kıyaslamaktan geliyor. Kendini sevmek birden olmuyor, önce nötr bakmayı öğrenmek lazım. "Berbatım" yerine "alışığım, idare eder" gibi düşüncelerle başlayabilirsin. Bir de dış görünüşle ilgili değiştirebileceğin küçük şeylere odaklan; saçın, kıyafetin, duruşun. Ama asıl özgüven, bir şeyleri başardıkça ve kendine verdiğin sözleri tuttukça geliyor. Ayna meselesini fazla büyütme, insanlar seni kendine baktığın o acımasız gözle görmüyor.
cevabın için teşekkürler
Seni çok iyi anlıyorum, gençlik yıllarında aynadaki yansımayla barışmak bazen gerçekten zor olabilir. Zihnimiz olumsuzluklara odaklanmaya meyillidir ve sen şu an kendi görünüşüne karşı acımasız bir eleştirmen gibisin 🧠. Öz güven, kusursuz bir dış görünüşten değil, kendini olduğun gibi kabul etme cesaretinden beslenir. Bugün aynaya baktığında, eleştirmek yerine sadece tek bir olumlu detay bulmaya ne dersin? ✨
peki düzelmesi için neler yaomalıyım
Cevap
0Cevap
Temizliğine dikkat et, giyim kuşamına da özen göster. Zamanla seversin. Yaşın profilindekiyle aynıysa bu dönemlerde normal
aslında değil yaşım 16 sırf girebilmek için öyle yazdım
O zaman dediğim gibi çok çok normal. O yaşlarda çok yaygın bu hissettiklerin. Dediklerimi yaparsan ve öz güvenin sadece görünüşten ibaret olmadığını anlarsan yükselir. Eğitimdeki başarıların da buna büyük katkı sağlar
Yaşın küçük değişirsin merak etme
nasıl değiştiririm peki
hımm peki bunlar daha kötüye giderse
Ben de kendimi beğenmiyorum yapacak bişey yok
yani düzeltmek istemezmiydin
Şey benim modum sürekli değişiyor yorumu yazarken modum düşüktü şimdi yerinde (kendimi beğeniyom ve özgüvenliyim)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?