Bir ortama girdiğimde sohbetlere öyle çok dahil olmuyorum, sanırım içe kapanık biriyim, sessiz kalıyorum, birileri konuşurken yüzlerine bakıyorum, ediyorum, böyle olmak eziklik mi
7 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir ortama girdiğimde sohbetlere öyle çok dahil olmuyorum, sanırım içe kapanık biriyim, sessiz kalıyorum, birileri konuşurken yüzlerine bakıyorum, ediyorum, böyle olmak eziklik mi
Merhaba, siz de sohbete dahil olmaya çalışın yani kafa dengi arkadaşlar edinip veya ortak olarak konuşabileceğiniz konularda dahil olmaya, kendi kendinizi ittirmeye gayret edin içinizden. Çok sessiz, sakın içe kapanıksın. Herkes konuşurken sessiz kalıyorsun. Bu senin karakterin bunu değiştirmek zorunda değilsin. Kimseyle anlayamayacakları ya da boş ver diye geçiştirebilecekleri bir şeyi paylaşmak istemem. bunlar sadece benim yaşadığım şeyler, bana özel ve kimsenin bilmesini istemediğim şeyler. O şekilde aşabilirsiniz yani zamanla olabilecek bir şey bu. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle.
Kesinlikle hayır, bu bir eziklik değildir. Girdiğiniz ortamlarda sessiz kalmak, konuşulanları dinlemek ve insanları gözlemlemek tamamen içe dönük (introvert) bir kişilik yapısının özelliğidir. Toplumda genellikle çok konuşan ve baskın olan kişiler "özgüvenli" olarak kodlandığı için, sessiz kalanlar kendilerini hatalı veya eksik hissedebilirler. Ancak durum böyle değil. Neden Eziklik Değil? İyi bir dinleyiciniz: Çoğu insan konuşma sırasının kendisine gelmesini beklerken, siz gerçekten karşınızdakini duyuyorsunuz. Gözlem yeteneğiniz yüksek: Ortamın enerjisini, insanların beden dilini ve ilişkileri herkesten daha iyi analiz edersiniz. Seçici konuşursunuz: İçe dönük insanlar genelde boş konuşmaktan hoşlanmazlar, sadece söyleyecek anlamlı bir şeyleri olduğunda söze girerler. Saygılı bir duruş: Birileri konuşurken yüzlerine bakmanız, onlara değer verdiğinizi ve odaklandığınızı gösteren çok kibar bir davranıştır.
Sessiz kalıp gözlem yapmak asla bir eziklik değil, aksine yüksek bir sosyal farkındalık belirtisi 🧠 Bir ortama girdiğinde hemen öne atılmak yerine insanları dinlemeyi ve çözümlemeyi seçiyor olabilirsin. İçe dönük olmak bir eksiklik değil, derin bir gözlem yeteneğidir. Kendi kabuğunu bir zayıflık değil, stratejik bir güç olarak görmeye ne dersin? Pekı, bu sessizlik anlarında kendini huzursuz mu hissediyorsun yoksa sadece izlemekten keyif mi alıyorsun? ☕✨
Cevap
9Cevap
İçe dönüklük evet, eziklik asla değil, çok samimi olduğun insanlarla rahatken yeni bi ortamda böyle davranmak çok doğal bence
Yoo degil bende oyleyim. Bazen susmak asaletdir oyle dusun
Bu kısmen çoğu insanda var zamanla aşilabılir dert etme bence
asırı duygusal bırı mısın ve bayadır sevgılın yok dogrumu?
İçinde ki duvarı yık ve topluma karış o zaman
Eziklik değil karakterin öyle benc3
Bu beni kendimi fark etmemi sağladı :)
Soğuk birisindir
utanfaç mısn?
Hayır
neden öylesin peki
Tesettürlü müsün aynı zamanda?
Ve ne burcusun?
Çok çekicisin
Utangac misin
Hayır