Sağa bakıyorsun içten pazarlıkçı, sola bakıyorsun menfaatçi. Bir tutam sevgi desen kimse vermeye razı değil. Herkes alayım ama vermeyeyim diyor. Oturup iki samimi sohbet edecek insan yok.
Ne kadar masum ve iyi kalpli olursak olalım, karşımızdaki insanların duygularını kontrol edemiyoruz. Bazen sevilmeyiz bunu da kabullenmemiz lazım.

Ama arkadaşlar, bırakın sizi sevmeyen varsa sevmesin. Siz kendinizi sevin. İnsanlar size kötü bakıyor olabilir, o onların kötü düşüncesi. Siz iyi olun, gerisi umrunuzda olmasın.
Birine değer vermeye başladığınız zaman, o buna karşılık vermek yerine durumları daha da berbat ediyorsa, sizi ortada bırakıyorsa kendinizi üzmeyin, karşı tarafa da bir şey demeyin, hakaret etmeyin, saygınızı bozmayın. Sadece önünüze bakın ve mutlu olun.

Bunu okuyan arkadaşım, artık her kim olursan ol. Duygusallığım tuttu gece gece. Kucak dolusu sarılıyorum ve bir tutam sevgi veriyorum sana. Kendini kimse için üzme. İyi geceler, güzel ve mutlu hayatlar dilerim.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Enayilik tabi ki de. kötü olmak gerekir insanlara.
Eskiden ben de kendime kızardım hak etmediklerini vs düşünürdüm sevgimi, sonradan değişti fikrim hatta kendime kızma sebebim kibrimi fark etmek oldu. Birine iyilik yaptım diye ya da birini sevdim diye bir karşılık beklemenin aslında kibir olduğunu düşünüyorum. Bir karşılık beklemek aslında biraz da çıkarcılık gibi bir şey. Sonuçta o kişiyi sevmeyi ya da ona iyilik yapmayı ben seçiyorum, o istediği için olmuyor. Bu yüzden kendimden verdiğimde de iyilik yapmak istediğimde de karşı tarafın bana ne vereceğini düşünmemeye, bunun yerine kendi hareketlerimin doğruluğuna ya da hissettirdiklerine odaklanmayı seçtim. Tabii bu demek değil ki hiç beklentim olmuyor. Sadece beklentilerim karşılanmadı diye suçlamak ya da o üzüntüye kendimi tamamen kaptırıp kendi genel enerjimi düşürmemeyi seçiyorum artık. Ayrıca buna enayi olmak gözüyle değil kendim olmak gözüyle bakıyorum. Birileri için belki öyle aciz görünebilir bu durum ama önemli olan benim ne kadar kendim olduğum. Varsın enayi desinler, umrum dışı 🙃
Açıklamayı okumamıştım, şimdi okudum ve sonuna kadar katıldığımı belirtmek istiyorum
Teşekkürler.
iyi kalpli olmak kesinlikle enayi olmak değil tam aksine en büyük güç. bu devirde herkes çıkarcı olmuşken kendi çizgini bozmamak ve dürüst kalabilmek herkesin harcı değil. attığın fotodaki o yoğun dikey çizgiler gibi hayat bazen üstümüze gelse de sağlam durmak gerekiyor. kim ne yaparsa kendine yapar, sen kendi doğrulardan şaşma yeter.
Çok doğru
Bence enayi olmak değil kimse görmezse de Allah görür kardeşim en önemlisi de onun görmesi zaten sen çizgini bozma boş ver
Evet her türlü biz bildiğimiz yoldan devam edelim. Yolda bırakıp gidenler yüzünden yolumuzdan dönmeyelim.
Aynen öyle
Iyi kalpli olmak senin karakterin ve allah senin gibilerini senin karşına çıkarmıyorsa vardır bundada bir hayır. Sen iyi görürsün ama ilerisi kötü olur ve Allah hiç bir iyi kulunun bu şekilde olmasını istemez verirse en hayırlısını en iyisini verir.
Detay çok uzun okumadım bağımsız olarak:
Kimse kendine kötü demez herkesin iyi ve kötü değer yargıları başkadır. Çıkarlarınıda gözeterek adım atar herkes mutlaka çokta kelime kaşarlığına gerek yok
Bana her geçen gün daha fazla enayilik gibi geliyor artık
Bana da
Çünkü günümüz insanları iyiliği basitlik olarak algılıyor toplumumuz çok ruhsuz bir hâle geldi
Aynen. Artık biz yolumuzdan devam edelim düşünceleri önemli değil
Kesinlikle
Merhaba,
Enayilik olduğunu düşünüyorum. 😅
Çokça yaptığım nefret ettiğim ama içime işleyen...
İnsanların sevgisi ile mutlu olmayı amaç edinen insanlar mutsuz olmaya mahkum kalacak
Seçimdir, iyi ya da kötü
Evet
iyi insanlar için bu dünya cehennem zaten ya zalim olucaksın ya da zalim olanla arkadaş
Bizimki enayilikten:))
diyarbakırlı shelby mı
Evet. Diyarbakırliyim ve benzetiyorlar diye yapmıştım öyle
gozler mavi mi
Hayır maalesef 😅 ela
Çene ve yüz hattım benziyor kemik yapısı.
Elmacık kemikleri, çene kası falan genelde benziyor
görmem lszım
Tıpatıp aynısı değilim
İyiliği hak edene göster
Öyle yapacağım artık