Özgüvenim niye bu kadar kırılgan, insanları kaybetmekten bu kadar korkmam normal mi?

Herkese selam 18 yaşındayım ve liseyi yeni bitirdim son zamanlarda bazı şeyleri fazla kafama taktığımı fark ettim ama bunun özgüven eksikliği olup olmadığını tam olarak anlayamıyorum mesela tenis kursuna gidiyorum ama topa vurmaya bile çekiniyorum ya beceremezsem ya kötü yaparsam diye düşünüp korkuyorum bu durum birçok şeyde böyle bir şeyi yapmadan önce başarısız olma veya saçma görünme ihtimalini çok düşünüyorum bir de çevremdeki insanların beni terk edeceğine ya da benden soğuyacağına dair sürekli bir korkum var arkadaşlarımla konuştuktan sonra bile eve gidip acaba saçma bir şey mi söyledim yanlış mı anlaşıldım diye konuşmalarımızı tekrar tekrar düşünüyorum insanları kaybetmekten çok korkuyorum çünkü birilerini kaybedersem özgüvenimin daha da düşeceğini düşünüyorum bunun yanında bazen yalan söylediğimi de fark ediyorum ama bunu birine zarar vermek veya kötü niyetle yapmıyorum daha havalı daha başarılı veya daha sevilen biri gibi görünmek için kendimle ilgili bazı şeyleri olduğundan farklı anlatabiliyorum sonra da bunun ortaya çıkmasından çok korkuyorum ya yalan söylediğim anlaşılırsa rezil olursam ve insanlar benden soğursa diye sürekli düşünüyorum bazen söylediğim şeyleri sonradan tekrar tekrar düşünüp bunun ortaya çıkıp çıkmayacağını kafamda kuruyorum bunun da aslında kendimi olduğum gibi yeterli görmememle ilgili olabileceğini düşünüyorum ve bunu değiştirmek istiyorum aslında özgüvenim tamamen düşük de değil genelde güzel bulunan biriyim ve bazı konularda kendime gerçekten çok güveniyorum ama özgüvenim çok çabuk zedelenebiliyor bir anda kendimi çok iyi hissederken küçük bir olay bile bütün özgüvenimi düşürebiliyor sizce bu yaşadığım şey özgüven eksikliği mi yoksa insanları kaybetme korkusuyla mı ilgili benzer şeyleri yaşayanlar varsa bunu nasıl aştınız başkalarının ne düşündüğünü bu kadar fazla önemsemeyi sürekli acaba saçmaladım mı diye düşünmeyi yalanlarım ortaya çıkacak diye korkmayı ve kendimi olduğumdan farklı göstermeye çalışma huyunu nasıl bırakabilirim
Özgüvenim niye bu kadar kırılgan, insanları kaybetmekten bu kadar korkmam normal mi?