Reddedilmek ve kaybetmekten korkuyorum?

Merhaba. Lise 4 e gidiyorum;ilk defa birine aşık oldum ve kendisine açılmaktan korkuyorum. Çekici bir insan olduğumu düşünmüyorum, neden tercih ediliyim bilmiyorum, onu etkileyecek neyim var onu da bilmiyorum. Ben sosyal hayatta da pek çevresi olan biri değilim daha önce arkadaş olarak bile çok fazla kişiyle konuş (a) madım. Ama bu kişi bende çok daha farklı. Kendisiyle okulda tanıştım. Kişilik olarak biraz zor biri, koç burcu ve öyle direkt eriyip çözülen biri değil. Kendini normalde de çok açan biri değil ama bir şekilde samimiyet kurmayı başardım. Güzel pozitif bir arkadaşlık ilişkimiz var ama ben bunu ileriye taşımak istiyorum. Ufak hediyeler alıyorum, baş başa kaldığımızda (kısa sürede olsa) güzel muhabbet ediyoruz, sanaldan da konuşmalarımız samimi, arada bi tatlı atışmalarda bulunuyoruz, trip atıyoruz flan ama çok samimi ve tamamen şaka çevresinde dönüyor bunlar. Kendisi fiziksel olarakda(fiziği pek umurmda değil) kişilik olarak ta çok iyi biri. Uzun süredir (6 ay) kendisine açılmayı düşünüyorum ama ya reddedilirsem? bu kadar samimi bir ilişkiyi ya birden yok edersem? ayrıca kızın arkadaş çevresiyle de aram iyi ve red yersem onlarla da bağım kopar diye düşünüyorum. Çok ezik ve aşağılık konuma düşüceğimi biliyorum. Sizce açılmam mı lazım yoksa bekleyip her şeyi zamana mı bırakmalıyım?
Reddedilmek ve kaybetmekten korkuyorum?