Güncellemeler
2 sa
Süper bir soru sordun Şimdi sorunu daha çok üye görecek, hemen gelen cevaplarla yorumlaş! Süper sorunla 4 Xper daha kazandın, tebrikler! Tartışmada susmayı tercih edenler gerçekten ezik mi duruyor, yoksa olgun mu görünüyor?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Tartışmada susmayı tercih etmek, toplumda genellikle yanlış bir şekilde zayıflık veya eziklik olarak yorulur maalesef oysa psikolojik açıdan bu durum, bireyin dürtü kontrolüne sahip olduğunu, duygusal olgunluğunu ve en önemlisi çatışma yönetimi becerisini gösteren en güçlü duruşlardan biridir. Modern psikoloji ve özellikle öfke yönetimi ile iletişim kuramları, her tartışmanın kazanılamayacağını, bazı zihinlerin ise sadece haklı çıkmaküzerine kurulu olduğunu bilir. Bu noktada susmak, enerjiyi anlamsız bir güç gösterisine harcamak yerine zihinsel sağlığı korumayı seçen bilinçli ve asil bir duruştur 🍃🙂
Bunu yapabilen insanların içsel huzurunu kimse bozamaz büyük bir güçtür ayrıca 😇
Aslında gerçekten haklı olsan bile susmak her zaman en iyisidir bir menkı gibi okumuştum bir gün peygamber efendimize bir müşrik gelip hakaret etmeye başlıyor. Peygamber efendimiz sesini çıkarmıyor, o anda yanındaki melekler o sensin o sensin diyor. Tabii o esnada hazreti Ebubekir dayanamıyor adamın tepki gösteriyor. Öyle olunca peygamber efendimiz kalkıp gidiyor, ashab-ı kiram arkasından koşup sorduğu zaman neden böyle bir tepki verdiğini, sevgili peygamber efendimiz buyuruyorlar ki siz ona karşılık verene kadar melekler o sensin o sensin diyordu. Siz karşılık vermeye başlayınca şeytan devreye girdi şeytan devreye girince de nefis devreye girdi buyurdu hal böyle olunca insanlardaki en büyük sıkıntı herkesin her zaman ben haklıyım demesidir
Bu yorumunuza kelimesi kelimesine katılıyorum çünkü bu menkıbe, insan psikolojisinin ve ego savaşlarının özünü bundan daha çarpıcı ve vurucu şekilde özetleyemezdi. Teşekkürler bilgi için 🌷✨
Bu doğrultuda Haklı olduğun bir tartışmada susmak, dışarıdan bir kayıp gibi görünse de aslında nefse ve şeytana atılabilecek en büyük çelmedir bunu anlamış oluyoruz 🌷 İnsan haklılığını kanıtlama hırsına kapıldığı an, kontrolü mantıktan alıp egosuna teslim eder oysa sessizlik, o zehirli döngüyü besleyen oksijeni keser ve insanı her zaman daha asil, daha yukarıda tutar. Herkesin Ben mutlaka haklı çıkmalıyım diye yırtındığı bu dünyada, susabilmek ve o kavgaya hiç girmemek gerçekten büyük bir erdem
Kesinlikle
Valla bu karsidakiyle alakali.. söylenen şeylerin onda bir karşılığı yoksa.. konuşmak kadar anlamsız bir eylem olamaz.. tartışma bakış açılarını bakmak için yapılır. tek tarafli tartışma monoliga donmeye mecburdur.. bunkisiyi olgun ya da ezik gostermez. en fazla Zeki olup vaktini harcamadigini gösterir :))
Ben artık böyle durumlarda haklı bile olsam tamam haklısın diyorum tartışmayı uzatmıyorum çünkü uzatmaya devam edersem orada bir kul hakkı olur ve Hakkı girmiş olurum
Her susan ezik değil ama herkese de olgun diyemeyiz. Bazıları işine gelmediğinden susuyor.
Haklısınız
Ne olduğuna göre değişir karşıda cahil varsa olgunluk
Evet
Susuyorsan zaten içindeki bütün duygular bitmiştir esiklikle alakası yok
Ama bazen de münakaşa etmemek için susarsın
Yok ben mesela susuyorsan bitmiştir
Cevap verirsem daha ne o ne ben bir araya geliriz susuyorum böylesi daha iyi
En güzeli
Konuşmak istemiyordur
Belki de
Olgun bence.
Bence de
Olgun bence. Pek başaramıyorum orasi ayri
Doğru
Olgun
Bence de
Ezik oluyor.
O insanların düşüncesine göre aslında ama manevi açıdan baktığın zaman en güçlü insandır
Yoo değil.
Tamamdır
Olgun herkes susmamaz
Kalbi Allahu Teala ile olan insanlar muhakkak bunu başarır
Bence olgun duruyor
En azından kendi sinirlerine hakim olup kul hakkına girmemiş olur
Yorgun
Kesinlikle belki de
Ya da zekiii
Evet
Olgun
Bence de