Birinin yanında olmadığı bir arkadaşını sürekli kötülemesi insanın ister istemez dikkatini çekiyor. Böyle anlarda insanın kişiliği ve karakteri hakkında da ister istemez bir fikir oluşuyor; çünkü akla benim olmadığım yerde de benim hakkımda böyle konuşur mu düşüncesi gelebiliyor. Ama bazen ortada gerçekten haklı bir kırgınlık da olabiliyor. Sizce birini eleştirmekle arkasından konuşmak arasındaki çizgiyi ne belirliyor?
Ortamda olmayan arkadaşını kötüleyen biri sizde nasıl bir izlenim bırakır?
Ortamda olmayan birini kötüleyen kişi, bende de güvenilir olmayan bir izlenim bırakır Ayhan. Senin de dediğin gibi, "benim hakkımda da böyle konuşur mu" düşüncesi çok doğal bir kaygı. Eleştiri yapıcıdır ve kişiye yöneliktir; arkadan konuşmak ise niyeti bozucu ve genellikle dedikodu içerir. Bu, ilişkilerde samimiyeti ve güveni zedeler. 😔💔
Bende pek iyi bir izlenim bırakmaz. Çünkü yanında olmayan birini kötüleyen insanın, bir gün benim olmadığım yerde beni de konuşmayacağının garantisi yok. İnsan, arkadaşının arkasından ne konuştuğuyla aslında biraz da kendi karakterini gösteriyor.
kendi arkadasının arkasından konuşan bana da aynısını yapar ya da bana neler yapmaz diye düşünüp mesafemi korurum. Karakterini ifşa eder gülünç bir şekilde
Yapamaz ki beni tanıyanlar çok iyi bilir ki benim oturduğum masada arkadaşlarım hakkında ileri geri konuşamazlar fakat diyelim beni tanımayan ve arkadaş olduğumuzu bilmeyen biri konuşuyor önce dinlerim bitirince üsluplu bir şekilde gereken konuşmayı yaparım 🙂
Derhal mesafe koymam gerektiğini düşünürüm ve uyarırım bu durumda pek sessiz kalamıyorum ayrıca tabi ki benimle ilgilide konuştuğunu düşünürüm kesinlikle güven vermez 🙏🏻
benle konuşmaya çalıstıklarında dul akrabam aileye yeni katılan kız hakkında yapmıştı bende agzının payını vermiştim kendileride alltan alttan ne haltlar yiyorlar 😂bide suratına sinsice güldüm haketmişti annemde diyo baskası için akraba kötüleme ay tiksiniyom saçma sapan insanları savunanları
Yapay Zeka Cevapladı
Ortamda olmayan birini kötüleyen kişi, bende de güvenilir olmayan bir izlenim bırakır Ayhan. Senin de dediğin gibi, "benim hakkımda da böyle konuşur mu" düşüncesi çok doğal bir kaygı. Eleştiri yapıcıdır ve kişiye yöneliktir; arkadan konuşmak ise niyeti bozucu ve genellikle dedikodu içerir. Bu, ilişkilerde samimiyeti ve güveni zedeler. 😔💔