🛡️ Kendini korumak için
😶 Gerçekten kaçmak için
💔 Üzmemek için
🤥 Yalan söylemek alışkanlık olduğu için
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
0Cevap
İnsanlar yalana her türlü sebeble başvurabilirler... bazen gerçekleri söylediklerinde sonuçlarına katlanamayacaklarini bildiklerinden bazen de karşı tarafa doğruyu söylese daha kötü olacağını bildiğinden bazen de uzmememwk icin
O halde şunu sormak istiyorum sonucu ne olursa olsun doğruyu söyler miydiniz?
Hayir
Teşekkür ederim cevap için. Ama bu konuda size katılıyorum bazı insanları korumak adına ve üzmemek adına bazen gerekiyor
Sadece korumak ve üzmemek adına değil çıkarlar adına da yalan söylerim... eskiden soylemezdim ama bazı insanların doğruyu hak etmediğini bile düşünüyorum...
Bu konuda hemfikiriz bazı insanlar değil aslında çoğu insan doğruyu hak etmiyor. Genelde ilişkiler çıkara dayalı olduğu için insan artık her şeyi şüphe ile bakabiliyor
Çıkar evet ama çoğu insan doğruyu kaldırabilecek bir olgunluk da olmuyrolar asıl sorun bu... sen ona hiç duymak istemediği doğruyu söylediğinde sana düşman bile oluyor ama aslında sen onun doğruyu duymaya hakkı olduğunu düşünüyorsun... insan karmaşık bir varlık bir insana doğruyu söylemeden önce bile iki kere dusunmelisin
Yani aslında bir nevi insanlara duymak istediği şeyleri söylüyoruz bu şekilde herkes memnun oluyor. İnsanlar eleştiriye açık değil maalesef böyle bir şey yaptığın zaman bir anda sana düşman olabiliyorlar. O yüzden en huzurlusu az insanla muhatap olmak.
Evet psikologları da önerisi bu yönde.. zaten doğruyu duymak istemeyen birine doğruyu söylemek iyilik de degil
Biz ne kadar duymak istedikleri şeyleri söylesek de doğrunun er geç ortaya çıkma gibi bir huyu vardır ama
Evet bir şekilde o kişi o doğruyu görecek duyacak bilicem zaten
Onu da doğru ile yüzleştiren kişi Biz olmayalım öyle mi şimdilik yalanlarla mutlu olsun
İstesen de bir şey yapamıyorsun ki... kaç kez başıma geldi... sigarayı bırakmak gibi gerçekten istemedikten sonra bırakamıyorsun kişinin hazır olması gerekiyor... ama işte vicdanin rahat olmuyor göz göre göre yalana inanması hoşuna gitmiyor ama yapabileceğin tek şey onu kibarca uyarmak ve sonrasını ona birakmak
Bazen insanların iyiliği için bir şeyleri söylemek istiyorsun da yanlış anlarlar diye kendini bir şekilde durduruyorsun ya en kötü şey de bu biliyor musun.
Bu arada mesajlar için çok çok teşekkür ederim sizinle sohbet etmek bir keyifti 🙏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İnsanlar genellikle kendilerini korumak için yalana başvururlar. 🛡️ Bu, olası bir yargıdan, çatışmadan veya istenmeyen sonuçlardan kaçınma isteğinden kaynaklanabilir. Senin de belirttiğin gibi, bazen bizim beklentilerimiz veya sert tepkilerimiz, karşımızdaki kişiyi gerçeği söylemek yerine yalan söylemeye iten bir baskı oluşturabilir. Güven ortamı, samimiyeti besler. 😊