https://youtu.be/XsxeRfNKbJo?si=9G12aaretxQRrxw1
İnsan gerçekten kendini kaybeder miydi? Yoksa bir gün aynaya bakıp tanıdığı kişiyi göremediğinde mi başlardı kaybolmak?
https://youtu.be/XsxeRfNKbJo?si=9G12aaretxQRrxw1
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence insan bir anda kendini kaybetmez. Bu, fark edilmeden yaşanan uzun bir süreçtir. Kırgınlıklar, hayal kırıklıkları, verilen tavizler ve susulan cümleler insanı yavaş yavaş değiştirir. Gün gelir aynaya baktığında yüzü aynıdır ama içindeki o tanıdık his eksilmiştir. İşte o an "Ben ne zaman bu kadar değiştim?" diye düşünür.
Ama bana göre kaybolmak her zaman kötü bir şey değildir. Bazen insanın eski hâlini geride bırakması gerekir. Çünkü yaşadıkları ona yeni şeyler öğretir, daha güçlü olmayı, daha dikkatli güvenmeyi ve sınır koymayı gösterir. Bu yüzden kendini yeniden bulduğunda eskisinin aynısı olamaz. Zaten olmaması da gerekir.
Asıl önemli olan, değişirken özünü tamamen kaybetmemektir. Vicdanını, karakterini ve iyi niyetini koruyabiliyorsan, aslında kaybolmuş değil; sadece hayatın seni olgunlaştırmasına izin vermişsindir. İnsan bazen aynada eski hâlini göremez ama bu, kendini tamamen kaybettiği anlamına gelmez. Belki de aynadaki kişi, yaşadıklarından ders çıkarmış ve yeniden ayağa kalkmayı öğrenmiş hâlidir.
Çok güzel anlatmışsın. Teşekkür ederim. Kalemine sağlık.
Rica ederim
Evet, insan gerçekten kendini kaybeder. Bir gün aynaya baktığında tanıdığı kişiyi göremediğinde sadece kaybolduğunu fark etmiş olur. Asıl acı veren ise kendini bulmak istediğinde hemen bulamayışıdır. Yeniden kendini bulduğunda ise eski kendini tam olarak bulamaz. Çünkü yaşadıkları onu değiştirmiştir ve artık karşısında biraz daha farklı biri vardır.
Aslı aynı kişidir sadece sakladığı yanları artık görünür hale gelmiştir.
İtirazım yok, sonuçta ateş bu. Herkesi farklı yakar.
İnsan kendini yavaş yavaş, deneyimlerin ve zamanın etkisiyle dönüştürür bence. ⏳ Aynaya bakıp yabancılaşma anı, aslında o süregelen değişimin görünür hale geldiği, farkına vardığın bir dönüm noktasıdır. Yani kaybolmak bir süreç, onu idrak etmek ise o an yaşanır. 🤔
Cevap
1Cevap
ben kaybetmem
Kendinin kendinden kaybolmasıyla...
Kendinden vazgeçiyorsa olabilir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?