Takıntılı düşünceler, kaygı ve rahatsız edici rüyalar tekrar ediyorsa bu normal mi, nasıl başa çıkılır?

Yaklaşık 5 yıldır bir ilişkim var. Bundan önce de zihinsel olarak zorlandığım bir dönem geçirdim. Özellikle bazı düşünceleri çok fazla kafama takıyordum. Lise yıllarında bulunduğum arkadaş ortamı nedeniyle daha önce hiç bilmediğim bir konuyla karşılaştım. O zamana kadar bu konu hakkında hiçbir fikrim yoktu. Öğrendikten sonra çok kaygılandım ve o gece beni rahatsız eden bir rüya gördüm. O dönem yaşadıklarım zamanla takıntı hâline geldi.
Daha sonra büyük ölçüde düzeldim. Hayatım boyunca karşı cinse ilgi duydum ve ilişkim de bununla uyumlu şekilde devam ediyor. Buna rağmen gün içinde hiç istemediğim, beni rahatsız eden düşünceler zihnime durmadan geliyor. Bazen geceleri de bunlarla ilgili rüyalar görüyorum. Uyandığımda moralim çok bozuluyor ve sanki her şey yeniden başlamış gibi hissediyorum.
Kendi içime dönüp baktığımda bu düşüncelerin gerçek hislerimi yansıtmadığını görüyorum. Aksine bunlar beni rahatsız ediyor ve hatta midem bulanacak kadar huzursuz oluyorum. Fakat zihnim sürekli “Ya öyleyse?”, “Ya farkında değilsen?” gibi sorular üretmeye devam ediyor. Ne kadar mantık yürütmeye çalışsam da beynim susmuyor.
Geçtiğimiz günlerde yine buna benzer bir rüya gördüm. O günden sonra sanki daha önce atlattığımı düşündüğüm takıntılar yeniden alevlendi. Bu yüzden bunun gerçekten takıntılı düşüncelerin tekrar ortaya çıkması olup olmadığını merak ediyorum.
Sizce bu yaşadıklarım gereksiz yere büyüttüğüm bir kaygı mı? Bu tür düşüncelerin tekrar ortaya çıkması normal olabilir mi? Daha önce büyük ölçüde düzelmişti. Sizce zamanla yeniden hafifleyebilir mi? Böyle durumlarda bu düşüncelerle başa çıkmak için neler yapmak daha doğru olur?
Takıntılı düşünceler, kaygı ve rahatsız edici rüyalar tekrar ediyorsa bu normal mi, nasıl başa çıkılır?