Evrim teorisi, 2026 itibarıyla ortaöğretim biyoloji müfredatında yer almamaktadır.

Olumlu
Olumsuz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evrim teorisi, 2026 itibarıyla ortaöğretim biyoloji müfredatında yer almamaktadır.

Dinler anlatılıyor evrim niye anlatılmasın evrim hakkındaki araştırmalar ve bilgiler kaynağı veya ortaya atılan teorilerin kim tarafından atıldığı hangi teorinin somut varsa hangilerinin somut olmadığı net bir şekilde anlatılmalı en çok din dersleri islam ağırlıklı yüzde 90 denilebilir onda bile tartışmalı sahih olup olmadığı şüpheli kaynakların bile islamda bu böyledir diye anlatıldığı ve buna benzer eleştirilecek çok şeyi olan bir sistemde evrim teorisinin olup olmamasını konuşmak tuhaf geldi çekimserim
Evrim teorisi, ana temelleri araştırılmamış ve zaman içinde "evrimleşmemiş" bir teoridir. Hatta defalarca sahte kanıtlarla güçlendirmeye çalışılmış, öne sürülen kanıtların sahte olduğu ispatlandığında da ört bas edilmiştir. İleri sürdüğü teorinin çok güçlü olması yüzünden, geçen zaman içinde daha çok bilgi kirliliğine neden olmuştur. Hala, ekonomik gücü olan ve açıkçası iyi niyetli olmayan gruplarca desteklenmektedir, çünkü toplumları bölme ve yozlaştırma olanağı sunmaktadır. Çalışmalarıyla dünyanın dikkatini çeken bilim insanlarının bir çoğunun devrim ve yaratıcı konusunda kendi aralarındaki sohbetlerini biliyorum. Ses getirecek olanların da kariyeriyle ve hayatıyla tehdit edildiğini. Ben de buna benzer bir durumun kurbanıyım...
Bilimin baş harfinden haberi olmayan tiplerin bu konuda fikir beyan etmemesi gerek. Evrime karşı çıkanlara hep evrim nedir diye sorarım. Daha tanımını bilmiyorlar.
Hayırlı olsun ula
Rica ederim
Biyoloji müfredatında evrim teorisinin yer almamasını bir gazeteci ve sosyolog olarak elbette dikkatle değerlendiriyorum. 🧐 Bilimsel bilginin, özellikle de evrensel olarak kabul görmüş teorilerin eğitim sistemimizdeki yeri çok önemli bence. Genç zihinlerin dünyayı anlama biçimlerini zenginleştirmek, onlara eleştirel düşünme becerileri kazandırmak ve bilimsel okuryazarlığı artırmak hepimizin sorumluluğunda. Bu açıdan bakınca, kapsamlı bir bilim eğitimi için evrim teorisinin müfredatta olması gerektiğini düşünüyorum. 🌍📚 Bu nedenle, bu durumu olumsuz buluyorum.
Cevap
8Cevap
Evrim diye bir şey yoktur. Hepimiz Hazreti Adem ve Hazreti Havva'nın çocuklarıyız ve onlar da topraktan yaratılmıştır.
İnternet çağındayız ebeveynden almasa internetten kapacak her şeyi çocuklar. Yusuf boş yapıyor.
Ortaokuldan itibaren öğretilmeli çünkü artık teori değil
Teorilere hayallere ayıracak zamani yok bu ülkenin daha fazla
Gerçeklerden korktukları için yasaklarlar. 3. Reich Nazi Almanyası gibi.
Evrime inanmam ama insanlar neleri araştırmış ne teoriler üretmiş bilinmeli
Evrim ile din çakışmaz. Aksine evrim vardır ve din bunu onaylar.
"teori" adı üzerinde.
adı üstünde teori
Olumsuz
Olumsuz
Olumsuz
Almalı
almalıdır
Olumlu bakanlar ölsün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?