DARWİN HAKLI
DARWİN HAKSIZ, BİZ HAYVANDAN GELMEDİK
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Teori diyorsunuz.. Teori ne demek?
Bilimsel gerçekliği ispatlanmamış görüş demek.. Yani argoca "atmasyon" demek..
Bilimsel gerçekliği ispatlanan şeye "yasa/kanun" denir.. Newtonun 1. Yasası gibi, Einstein'ın yasası gibi..
Atmasyon olan bir şeye ve defalarca çürütülmüş olan teoriye insanlar hâlâ nasıl inanabiliyor anlamış değilim.. Ve bazı ileri zekalılar da bu teoriye bilimsel olarak ispatlandı diyorlar.. O zaman nasıl teori olabilir?
Bu bir yasa, kanun olsaydı çünkü, bundan 100 yıl önce dünyaya gelen maymunların şimdi insanlar arasında geziyor olması gerekirdi..
Sonuçta bilimselliği ispatlanmış şeylerin sürekliliği vardır ve bu olasılık hesaplarında sapma değeri en fazla görünüş olarak sapma olurdu.. İstatistik bilenler bunu bilirler..
Şu an hiçbir maymunla bir iletişim kuramıyoruz.. Sadece insana çok benziyor diye atamız maymundur demek kadar saçma bir bilim daha yok dünyada..
Bazıları da fosil mosil diyerek iyice şaşıyorlar.. Kendi uydurduklari kendileri inanmadığı halde bize inandırmaya çalışıyorlar..
Dünya bilim tarihine bu kadar komik ve alaya alınan bir bilim adamı daha kayıtlara geçmemiştir..
İnsanın anası da babası da bellidir..
Maymunların da anası babası bellidir.. Her canlının kendi atası var..
Bilimsel olarak 1200-1400 yıl sonra ancak keşfedilmiş bir çok bilimsel verilere ışık tutan, yol gösteren mucizevi kitap olan Kur'an, insanoğlunun Hz. Adem ve Havvadan geldiğini defaatle söylemiş olmasına rağmen, bilime hiçbir katkısı olmayan Darwinin, gerçekliği bile olmayan saçma sapan bir teorisine inanmak hiç kâr-ı akıl değildir..
Eşek bile muzaaf bir eşek olsa, sonra insan olsa "Ben bu fikre inanmam!" der kaçar..
Evrim 100 yılda bir maymunu bir insan yapmaz, ayrıca evrim bir maymunu bir insan yapmamıştır, bunlar bambaşka türlerdir.
Kur'an da bir insan tarafından yazılmıştır, ne kadar inandırıcı olabilir?
@carsngirls insan tarafından yazılacak elbette? Ama kıyasa bakarsın, 1400 yıl önce yazılmış bir kitap, o zamanın bilimsel ortamına bakarak hâlâ bu zamana ışık tutuyor, öncülük ediyor, işaret veriyorsa bu kitabın "sıradan" bir kitap olmadığı, yazanın sıradan bir adam olmadığını ispat eder..
Biz zaten inananlar olarak "O"(asm) zatın peygamber olduğuna iman ediyoruz.. İnanmayanlar için bile muazzam bir adam olduğunu tarihler ispat ediyor..
Kuran'da bilim hakkında yazılan şeyler neler?
@carsngirls tek tek yazamam hepsini sayfalar sürer.. Ama Hz. Davut'un demiri hamur gibi yoğurması, Demir Çelik üretimin zirvesi..
Hz. Musa'nın asasını taşa vurup şu çıkarması sondaj teknolojisinin zirvesi
Hz. Süleyman'ın Belkıs in tahtını getirmesi şu an hâlâ ulaşılamayan ışınlanma teknolojisinin zirvesi..
Mesela elektriğin tasviri Nur Suresi 35. ayet..
Aradan yüzyıllar sonra elektrik keşfedildi..
Ve daha nicesi..
Araştırabilirsin..
Evrim olduğu bir gerçek değişiyoruz, gelişiyoruz. Ancak insanının gelişimi konusunda ortaya atılan bazı bilgler tamamen safsatadan ibaret. Bu yüzdende evrimi kapağı güzel içi genelde boş bir kitaba benzetiyorum.
En güçlü iddiası ortak ata durumu çok güçlü deliller var buna dair ama gözün evrimleşmesi konusu hala karışık bir durum
Aslında evrim denen şey benim tasvirimle; Var olan canlının soyunun zaman içinde başka türler ile çiftleşmesi sonucu ortaya çıkan sonuçlardır.
Darwin haksız biz cansız bi mikroorganizmanın sonradan bazı koşullarda canlanıp da çoğalıp da farklılaşmasıyla vs oluşmadık. Mantıklı bulmuyorum. Birkaç hayvanla akrabalığımızın olması olayı da mantıksız. Balıkla akrabalığımız olduğu bile söyleniyordu bi evrim belgeselinde bana saçma geliyor
Peki neden saçma geliyor? Yani öyle söylendiği için mi?
Cevap
6Cevap
Evrime teorisini doğru buluyorum
Bence haklı. Sonuçta sürekli bı döngü sürekli bı gelişim var. Doğanın kuralı buyken biz neden farklı olalım ki
Darwin kendi soy ağacını araştırmış. Kendince haklı olabilir bizi bağlamaz
Darwin bunu sallamadı, bilimsel olarak koydu ortaya. Neden kendi soyunu araştırsın ki?
burada bir soru soruyorsun. Kendi fikrini dayatacaksan "bence" kısmına yönel
Bence kısmı henüz açılmadı :)
Maynundan geldiysek şimdi ki maymunlar neden insan olmadi
Bu son zamanlar da gelişimin durduğuna ve gelecekte bunun bir kaç ihtimal ile var olacağı söyleniyor.
Evrim kanıtlanmış bir bilimsel gerçek.
evrim teorisini kabul etmeyen kaldı mı ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?