Yani siz hangi dindenseniz, o dinin yaratılış kuramına göre cevap verin.
Evrim teorisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yani siz hangi dindenseniz, o dinin yaratılış kuramına göre cevap verin.
herşeyden önce teoriyle ilgili alıntılar yapayım, hala teorinin bi süre sonra kanuna dönüşeceğini düşünenler var.bahsettiğiniz şey eski bilimdeydi, modern bilimde kuramın ne demek olduğunu öğrenmelisiniz. biyoloji bilimi evrim teorisinin üzerine inşa edilmiş bir bilimdir bi defa, en dinci ders kitaplarında bile mutasyondan, modifikasyondan bahsetmek zorundalar. mutasyon nedir peki? bir hücrenin yapısının değişmesi, evrime büyük çaplı mutasyon da diyebiliriz aslında. değişimler değişimleri, onlar da dönüşümleri meydana getirir, ki evrim her deneyde kanıtlanan, hakkında olumsuz kanıt bulunamayan bir kuramdır. sahte mesih harun yahya'dan bahsetmiyorum bile.
"Birçok sıradan insan, teorilerin tahminler ya da öngörüler olduğunu, ya da aslında gerçekten ciddiye alınacak şeyler olmadığını zannediyorlar, önemsiz şeyler olduğunu zannediyorlar. Bu, bilimin algısının tamamen zıttıdır. Ne yazık ki birçok ders kitabı, insanları yanlış yönlendirip, sanki "iyi teorilerin gelişip kanunlara dönüşeceklerini" - düşündürüyorlar. Sanki teorilerin rafine edilip kanuna dönüşeceklerini ve yasaların bir şekilde teorilerden daha önemli oldukları izlenimini veriyorlar. Bu tür düşünce, büyük bir kafa karışıklığına sebep oluyor. Bilim adamları gerçeklerden bahsettikleri zaman, doğrulanmış gözlemlerden bahsederler ve gerçekler ilginç olabilir ama aşırı derecede ilgi çekici olmazlar. Teoriler, bilim adamları için açıklama anlamına gelir. Onlar, gerçeklerin mantıksal tasarımlarıdır. Kanunların test edilmiş hipotezleridir. Her türlü gerçeğin birleştirilerek mantıksal bir şekilde açıklanmasıdırlar, bizim doğadaki olayları anlamamıza yardımcı olurlar."
Dr. Eugene C. Scott, Ulusal Bilim Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi.
Vikipedi'den de güzel bir alıntı;
"Modern bilimde kuram, tutarlı bir bütün oluşturan gerçekler ve açıklamalardır. Modern fiziğin temel taşlarından olan Görelilik ve Kuantum kuramları, şu an üzerinde deliller toplanan, yeteri kadar test edilip güven verdiklerinde kanun konumuna yükselecek hipotezler değillerdir. Evrim kuramı da aynı statüye sahiptir. Biyolojideki birçok veriyi birleştirip anlaşılır kılar; henüz kanıtlanmamış, test aşamasında olan bir "tahmin" değildir."
çok merak eden açsın interneti national geographic belgesellerinin arasından evrimle ilgili olanı bulsun. kanıtlarıyla birer birer inceliyorlar, hala çürütülemediğini açıklıyorlar bilim adamları.
bu haberin hangi bilimsel mecra tarafından onaylandığını gösterebilir misin? bir defa şu var herşeyden önce, evrim kuramı tüm dindar çevrenin karalamak için elinden geleni yaptığı bi kuramdır, bilim adamlarıysa nobel ödülü kazanmak için can atarlar. eğer evrimi çürüten, çürüttüğünü iddia eden bi bilim adamı olsaydı, çoktan ona nobel ödülü verirlerdi, günlerce de televizyonlardan düşmezdi emin olabilirsin. hala biyoloji kitapları doğru kabul ediliyor, dolayısıyla evrim de öyle.
kopyalayıp yapıştırdığım şey bilim kurulu başkanının sözleri, dünya geneli bilim adamlarının içinde bulunduğu kurul. okudum linki, cevap yazdım işte, sabit kafalı olan sensin bence, hiçbirşey yazmamışsın cevabıma, hala ilk mesajına aynı şeyleri söylüyorsun.
verdiğin link de doğruluğu/yanlışlığı bile belli olmayan, bi forumdan bi kullanıcının mesajı. aktif haber bilmem ne yazıyor altta da kaynak olarak. çürütüldüğüne bununla mı inanmamı istiyorsun? peh.
kutsal kitabında "evrime inanın" yazan bir din görmedim ben? ya sen? yani ne gibi bi inanışı doğrulamak için ortaya atılabilir ki? inanışlarla ilgisi olduğunu sanmıyorum evrimin. ben şunu anlayamadım sadece, teori zaten hakkında sürekli kanıt bulunabilen, kuram demek değil midir? kanıtlanamamış olsa neden teori olsun? evrim hipotezi olurdu ismi, ya da evrim varsayımı. bugün biyoloji bilimi bile evrimden besleniyorsa, nasıl kanıtlanamamış oluyor?
ben dindar çevre diyerek tüm dindarları kastetmiyorum ki, adnan oktar ve tayfasını kastediyorum, onların takipçilerini. ama genel olarak bir müslüman evrim=maymundan insana dönüşmek=saçmalık olarak bakmıyor mu?
Bugüne kadar gelmemize sebep olan şeylerin,bir elma,bir yılan,bir avuç çamurdan ibaret olması bana pek inandırıcı gelmiyor.
İlk mikro organizmanın 450 yıl önce deniz de yaşadıgını varsayarsak "evrim" denilen olayın hiç de yabana atılacak bir olay oldugu söylenemez.
Her canlı türünün bir evrinleşme süresi vardır.
Örnegin:biz insanların eskiden 64 adet dişimiz varken,bugün ise 32 adet dişimizin oldugu bir evrim göstergesidir. Saygılar.
Saygılar efendim, saygılar.
450 yıl derken?
Maymundan geldiğimize artık evrimciler bile inanmıyor :D O Darwin in evrim teorisi. Kaldı ki tabiki de evrime inanmıyorum. Teori aslında çoktan çürütüldü ama bilirsin, sapkınlıklar her zaman zirvede kalmayı başarıyorlar :D Bak ben biyolojide okuyorum, maymundan geldiğimize artık evrimciler bile inanmıyor diyorum. Hatta bahsi bile geçmiyor. Haa diğer konuları mantıklı mı? Hayır mantığı yok... Çünkü yaratıcının bizleri birşeylerden birşeylere dönüştürmeye ihtiyacı yok. Bazı özelliklerin benziyor olması, onlarla akraba olduğumuzu göstermez, herbirimizin aynı yaratıcıya ait olduğumuzu gösterir... Birer imzadır aslında... Evrim konusu uzun hikaye ya ama komik hikaye, zaten anca hikaye, tartışmaya kalkarsan da sonu gelmez, en iyisi boşver evrimi de pozitif bilimlerle ilgilen. Derim ben, ama yine de keyfin bilir...
sifysgard tüm söyleyeceklerin bu ucuz laftan mı ibaret. Başka hakaret var mı acaba, sen söylemeye başla ben bi ara okumaya gelirim ;)
Alın şunu.
suskun kız artıladım
Teşekkür ederim mhmmd ;)
Yaratıcı demişsin, pozitif bilimler demişsin. " :D " diyorum ben de sana.
Benden de sana ":D" . karşılıksız bırakmak olmaz :))
Allah'a inanmayanların Allah'ın gücüne inanmayanların inandıkları büyük saçmalık ve yalan.Sadece bu insanlar kendilerini kandırıyor.
Bir çocuk annesine "anne biz maymundan mı geldik" demiş "hayır yavrum ALLAH HZ Adem i yarattı sonra ondanda biz dünyaya geldik "çocuk ;"ama anne babam biz maymundak geldik "diyor demiş annesi de "yavrum o babanın sülalesi bizi bağlamaz "demiş...
Sülalesi maymun olduğuna inanlar bizi bağlamıyor.Akıl bir tek insan da vardır.Bunu idrak edemeyene bazı akılsızlar hayvanlarda akıl olmadığını bildikleri halde hala hayvandan geldik deyip dursun.Bu dünyanın öbür tarafı da var maymun arkadaşlar kabul etmese de.
ne yani bir çocuğun annesine söylediği şeylerden bahseden bi hikayeyle mi çürüttün evrimi sen şimdi :D komedisiniz ya. bidefa allahla evrim neden karşılaştırılır ki, ne alaka ya :D biri maddi diğeri manevi.
Cevap
41Cevap
Evrime inanmıyorum. Çünkü bazı hayvanların varlığı ve yapıları buna inanmama engel oluyor. Bir kaç örnek vereyim.
Balina, yunuEvrimcilere göre Önce denizden karaya çıkan bu yaratıklar daha sonra tekrar denize dönmüştür. Kollar bacaklar yüzgeçlere dönüşmüştür. Buraya kadar tamam ama nasıl oluyor da bütün memeliler burundan nefes alırken bu hayvanların sırtında delik açılmış ve burdan nefes alıyorlar. Tüm solunum sistemi bu bölgeye nasıl kayabilir? Sırtımda delik açılsa süper olur daha iyi nefes alabilirim diye kendilerini mi zorlamışlar yoksa yaratıcı o koşullarda en iyi nefes alma şeklini mi vermiş onlara?
Bir de şu etçil bitkileri kafam almaz: Toprakta bulunan azot yetersizliği sebebiyle bazı bitkiler bu ihtiyaçlarını sinek ve böceklerden karşılar. Peki Bitki dediğimiz hareket edemeyen bu varlıklar nasıl oluyor da böceklerde azot olduğunu biliyor ve onları kendilerine çekecek bir mekanizma oluşturabiliyor, böceklerin sevdiği kokuları nasıl bilip de üretebiliyor. Akıl mekanizması olmayan bu canlılar nasıl böyle bir hileye başvurup bunları yapabiliyor. Yoksa bir yaptıran mı var?
Bunun gibi bir çok örnek verebilirim. Türlerin ufak çapta evrimleştiklerini kabul ediyorum, doğal şartlarla zaten bu mümkün fakat kesinlikle zürefanın zıplayarak 5m. boynunu uzattığını kabul edemem. Keçiler de hep zıplar ama boyunları gelişmemiştir diyebilirim.
Yaradan bize apaçık deliller vermiştir. Bunları görmek istemeyenler zaten göremez ama kimsenin kafasını karıştırmaya da gerek yok diye düşünüyorum.
@kedi534 neden inanmamak icin bu kadar zorluyorsun hadi onlari gectim direkt big bang dan bahsedecegim. Madem buyuk bir patlama oldu hiclikten gelen bir enerji. Ben de soruyorum size bu hiclikten gelen enerjinin kaynagi ne? Nedir? Neden hiclikten enerji dogdu da bu kadar ustun bi bilince sahibiz hadi diyelim big bang oldu hayvanlar falan okey ama gorilden nasil homo sap. Turuyor da bi anda aydinlaniyor Aaa benim aklim varmis diyip tarihe geciyor hadi diyelim onu dedi demedi insanlar kemiklerden arastiriyor beraber miydiniz de yok bir an aydinlanmis falan ya Aristoteles bile Yaratici var diyor akla mantiga sigmaz hicbir sey hatirlamiyoruz cunku Allah in dedigi gibi hiclikten yaratildik yoktan var etti oyle olmasa eminim bombos onceki atom hayatimizdan bi seyler hatirlardik oyle degil mi
Canlıların birbirine benzer birçok özelliği vardır. Bu durum aslında canlıların ihtiyacı olan sistemin gereğidir.Mesela karada yaşayan memelilerin solunum yapmak için akciğere, yürümek için ayaklara, görmek için gözlere, buruna, kulağa vb. ihtiyaçları vardır. Balıkların ise solungaçlara yüzgeçlere vb. ihtiyaçları vardır. Aynı yaşam ortamında bulunmak benzer sistemlere sahip olmayı gerektirir. Bu durum benzer canlıların akraba olmasını gerektirmez.
Evrim teorisinin doğru olması için, iddia edilen ilk canlı hücrenin ortaya çıkışının, bir hüvreli canlılardan çok hücreli canlılara geçişin, deniz canlılarından kara canlılarına geçişin, sürüngenlerden kuşlara ve memelilere geçişin mümkün olması ve bunun delillerinin olması gerekir. Bunların hepsini burada yazmak zor olur.
300 milyondan fazla canlıya ait fosil bulunmuştur ve hiçbiri evrime kanıt olarak gösterilememektedir. Gösterileye çalışılanlar ise yapılan çalışmalarla aksi ispat edilmektedir. Bilim adamları fosilleri kanıt gösteremedikleri için sahtekarlığa bile başvurmuşlardır. Piltdown fosili, Nebraska adamı, Haeckel çizimleri sadece birkaç sahtekarlık örneğidir. Birçok sahtekarlık sonradan aydınlatılıp bilimden çıkarılmıştır ancak Haeckel'in embriyo çizimlerinde yaptığı sahtekarlık hala kitaplarda yer almaktadır.
Denizden karaya geçişin olabilmesi için en basitinden bir balığın akciğer kazanması gerekir. Aksi takdirde suyun dışında nefes alması mümkün olmaz. Solungaçlarıyla solunum yapan bir balık nasıl olur da karaya çıkabilir?
Bu konuda söyleyecek sözler az değil; fakat 3000 harfle anlatılmıyor.
Caner Taslaman'ın Evrim Teorisi Felsefe ve Tanrı kitabını, bu konuyu merak edenler için tavsiye ederim.
güldüm
kuran da hepsi yazıyor.. ayrıca şunu belirtmek isterim biz ademin soyundan gelmedik biz hz nuhun soyundan geldik tufanda bütün adem oğulları öldüler. daha öncede söylemiştim biride dedi nuh ademin soyundan gelmedimi demişti..
İmam Kurtubi, el-Camiu li-Ahkami’l-Kur’an
Abbas şöyle demiştir: Nuh gemiden çıktıktan sonra onunla beraber bulunan erkekler ve kadınlar -onun çocukları ve hanımları müstesna- hep öldüler. İşte yüce Allah’ın: “Zürriyetini de, sürekli baki kalanların t? kendileri kıldık.” buyruğu bunu anlatmaktadır.
Said b. el-Müseyyeb de dedi ki: Nuh’un üç çocuğu vardı. Bütün insanlar Nuh’un bu çocuklarındandır: .Sam, Arapların, İranlıların, Rumların, Yahudi ve Hıristiyanların babasıdır. Ham ise doğudanbatıya kadar bütün siyahilerin babasıdır. Sind, Hind, Nube (Sudan), Zenciler, Habeşliler,Berberilerin ve diğerlerinin. Yafes ise Türklerin, Hazerlilerin, Ye’cuc, Me’cuc ve oralarda bulunanların babasıdır.
Bir kesim de şöyle demiştir: Nuh’un çocuklarından başkalarının soyları da devam etmiştir. Buna delil de yüce Allah’ın şu buyruklarıdır: “Ey Nuh ile birlikte taşıdıklarımızın soyundan gelenler.” (İsra :3); “Denildi ki: Ey Nuh!Bizim katımızdan selametle in. Sana ve seninle bulunan ümmetlere de faydalandıracağız. Sonra onlara bizden can yakıcı bir azap dokunacaktır.” (Hud, 11/48) Buna göre: “Zürriyetini de sürekli bak? kalanların ta kendileri kıldık.” ayeti, k?fir olanların dışındakilerin zürriyetini kastetmektedir çünkü biz k?fir olanların zürriyetlerini suda boğduk, demek olur
demiştim. topraktan geldik topraga gideriz
Bir alıntı
"Evrim teorisini maymunla sınırlı sanan insanlara tamamen katılıyorum.Misal ben küçükken cillop gibiyken,büyüdükçe kıllanıp daha fazla maymuna benzemeye başladım.Bu evrimin kanıtı değilmidir ha?"
(Bendeki evrim gerçeği,yazan Kârun Kahya,bölüm "Evrimi çözdüm,evet ben çözdüm",sayfa 12)
Ooo, saygı duydum.
ihl hala duruyor mu yahu?
Ekşi'ye bir şey olmadığı sürece sorun yok.
Buradakiler bilimadamı değilki nerden bilecekler :)
Bunları inanmak için önce beynin özgürleşmesi lazım, buradakilerin çoğunda bu durum yok neyazıkki..
bilim evrimi zaten kabul ediyor teori demiş, tanrı ise hipotez..
ispatlanamadığı için evrim kanun değil ama diğer teori ve kanunlarla uyumlu.
Peki.
"ispatlanamadığı için evrim kanun değil ama diğer teori ve kanunlarla uyumlu" hahaha. teoriler zamanla kanuna dönüşmezler ki, daha teorinin kanunun ne olduğunu bilmiyoruz, nasıl anlayacağız evrimi :)
@BassPlayer
Teoriler zaman içerisinde kanuna dönüşebilir. Dönüşmeyedebilir.
cevabımda buna da değinirim, birazdan, bekle.
Hala sağlam bir kanıt bulamadılar adamlarla dalga geçtiler rezil ettiler ve hala bunun olduğuna inanmamızı bekliyorlar.Ben bu konuyu araştırırken objektif olarak bakmıştım fakat sonuç olarak belli bir sonuca ulaşamadım.Mutasyon zarar veren bir şeydir.Ve insanın mutasyonla hatalar sonucu ortaya çıktığını söyleyen bir teoridir.Çok çelişkiler var bu teoride.Buna inan insanda akıl olacağını sanmıyorum ve uç noktalara kadar araştırırsanız zaten bir çıkmaza varıp doğru olmadığını anlarsınız.Evrim teorisi esprilere malzeme olan bir teoridir o kadar.
İnanmıyorum evrim teorisine.. Çünkü üzerimizde ki çamurlar hala duruyor.. Kirliyiz, pasaklıyız..
:).
:)
Evrime inanıyorum çünkü maymunluktan çıkma süreci içersindeyim, dolayısıyla maymunum ama merak etmeyin yakın zamanda insan olup evrimin gerçek olduğu tezinin ispatı olacağım. Bütün dergiler, gazeteler benim önceki ve sonraki halimi fotoğraflayıp koyacaklar.
camurdan yaratildigimizi kim söylemis ki? o bazi kitaplarda gecer esasen neyden yaratildigimiz hakkinda bir fikrim yok ama bir yaratici olduguna inanirim.
bana göre hicbirsey kendiliginden olusmaz.
Çamur mu, su damlası mı artık her neyse ondan yaratılmışız ya!
Tanrı'ya ben de inanıyorum. Sadece mantıklı gelmiyor değil yani.
Sadece mantıklı geliyor yani. Kabul ediyor veya etmiyor değilim.
Evet evrim.
anladim
benim bildigim kadariyla yada siteye yansittigin kadariyla hicbir din ile alakan yok. deistsin yani.
anlamadigim tek nokta bir deist nasil olur da herhangi bir dini örnek alarak camurdan mi yaratildik evrim mi gecirdik diyebilir ki ?
o din senin icin yok ki olmayan birseyi nasil örnek verebiliyorsun onu anlayamadim (:
Hiçbir zaman tam olarak deistim diyemedim. Bazı yönlerden hala İslam ile bağlantım var gibi.
Bu gidişle kalmayacak ama.
Eksi vermedim.
Hadi evrimin tüm saçmalıklarını kabul ettim diyelim.
Bana şu iki soruya cevap versin.Evrim teorisine inanayım.
1-İlk madde nasıl ortaya çıktı.
2-İlk canlı nasıl ortaya çıktı.
Yalnız evrim teori falan olamaz.Dinler gibi oda bir inanç olarak kalır.Yukarıda yazdığıum iki soruya cevap veremezse.
Bazıları kitaplaşmış hikayelere masallara inanıyor. Hatta bu gözlemlenebilir birşey; bakınız evcilleştirilmiş tilkiler
https://www.youtube.com/watch?v=g97Enqt-BxoBu tilkiler 50 senedir yapay seçilimle evcilleştirildi, artık havlıyorlar, çeşitli renklerde tüyleri var, bağzılarının kulakları bükük, ve en önemlisi artık insana dostça yaklaşıyorlar.
Allah'ın varlığını inkara girer.
çetrefilli mevzular bunlar adamın beynini yer
Felsefemi okuyosun?
Hayır felsefe okumuyorum.
endosimbiyosiz mantıklı ancak emrim teorisinin 'maymundan gelme' bölümü çürütüldü sanıyorum. dine görede böyle birşey olamaz ve dinin açıkladıklarından sonra sırf endosimbiyoz mantıklı diye tüm teoriyi doğru kabul etmek pek de mantıklı değil bence.
maymundan gelme diye birşey yok ki zaten, nereden çıkarıyorsunuz bunları? darwin mi demiş maymundan geldik diye? adamın kitabının hiçbiyerinde geçmiyor be.
İnatla kendisini ve atalarını maymun yapmaya çalışan ama birisi ona maymun suratlı dediğinde ise bozulan moraran insanlar olarak düşünüyorum .
Seninle aramızda bir yanlış anlaşılma olmuştu sanırım. Engelleyebilirsin. :).
Tam olarak olayı da hatırlayamadım şu an. Ama sonradan seni yanlış anladığımı fark ettiğimi hatırlıyorum. Evet o sendin.
Salaklığıma ve önyargılı oluşuma ver. Özür dilerim.
Peki. :).
okullarda hala taş devri öğretiliyor bu sadece bizim gibi geri kalmış ülkelerde oluyor tahminimce,
eski mısırda bile kablosuz elektirk kullanıldıgı ortaya çıktı ama hala maymundan geldiğine inanan bir sürü insan var malesef
Peki ya endosimbiyosiz?
insanın dışındaki diğer oluşumlar değişimler başkadır, bence kafanı bunlara takma derim hayatın güzelliklerini yaşamaya bak
Hakkındaki soruların çok güzel yerlerde sorulduğunu düşünüyorum. :D
hala maymundan geldiğimizi idda etiğimizi sanan komik arakdaşlar var dostlatlarım maymundan gelmedik sadece farklı primatlarız ve ortak bir atamız var anladınız umarım daha basit bir hale indirgenemez :d
İsteyen inansın istemeyen inanmasın .
Ama herkes birbirine saygılı olsun .
çok politik gördüm sizi sayın @canxan:/
Bugünkü maymunlar insana evrimleşmediğine göre düpedüz uydurma.
Peki ya endosimbiyosiz?
Bak hala endosimbiyosiz falan diyor.
Senin cevaplarına yorum yaparken kendimi rezilmişim gibi hissediyorum hep. Neden acaba?
maymunun birdenbire insana dönüşmesi mi? ne saçma. dönüşüm olayı sandığın kadar hızlı değil ki, milyonlarca yıldan bahsediliyor türlerin değişim/dönüşümü için. kaldı ki, insan maymundan evrilmedi, ortak ata kavramı denen birşey var. darwin de hiçbir zaman söylemediği halde, çakma mesih harun yahya'nın birkaç videosunda görüp "insan maymundan mı gelmiş ahahahaha" tarzında düşünceler çıkıyor ortaya.
@BassPlayer, ben de ondan bahsediyorum aslında. Ama bu sitede bile o kadar çok tartışıldı ki bu konu.
@Katherine, yok aslında konu hakkında cahil olan benim. Çok fazla araştırmışlığım yok. Sadece bu siteden bu soruya alacağın cevapların genel bir özetini geçtim. Doğru platform olduğundan emin değilim.
Düz mantık olmuş seninkisi. Bugünkü maymunları izlemeye alan bilim insanları ortak noktalarımızın oldugunu gözlemlemiş ve bizler gibi aletler yapıp kendilerini evrimleştirmek icin çabaladıklarını görmüşlerdir.
Ayrıca evrim süresi içerisinde dünyanın her yönünde yaşayan atalarımız evrilmemiş sadece belirli bir cografi noktadan çıkan bir türün evrimleştigi bilim dünyası tarafından bilinmektedir.
Adam ironik.
Dünyanın yuvarlak olması da uydurma mesela. Aşağıdakiler düşerdi yoksa. Anlatabilmişimdir umarım.
Düz cevap vermem gerekirse eğer; evrim teorisi bana en mantıklı geleni. Çok fazla araştırmadım konuyu, üzerine çok fazla da düşünmüyorum. Bir şekilde bugünkü halimize gelmişiz sonuçta. Uzmanlık alanım bu konu değil.
Ben maymundan gelmedim ama sen biraz sazandan gelmiş gibisin.
Charles Darwin bütün dünyanın anasını ağlatan adam,artık evrim tartışmaları kaç yüzyıl daha devam eder?darwin evrim geçirebilir mi?
Endosimbiyosiz ile başkalaşan hücreler fikri ne demek? Açıklayabilir misin ?
Endosimbiyosiz bir tezdir. Asalak yaşama sonucu ile oluşmuştur.
Link veremiyorum, yaz google'a.
Evet yazdım ve okudum pek anlamadım senin açıklamanı istiyorum?
Özet geçeyim peki.
İki tane bakterinin asalak yaşamaları ve birbirlerinin ihtiyaçlarını çeşitli şekillerde karşılamaya başlamaları ile ortak yaşam oluştu. Bu ortak yaşam sonucunda, ilk organellerin temeli atıldı. Ve yavaş yavaş üreme kısmına geçilerek, hayvan ve bitki gibi çeşitli genetik farklılıklara sahip olan hücreler oluştu. Ayrıca kloroplastlar kendi DNA'larını taşıyorlar bunu unutma.
Hala ilkokul kitaplarından kurtulamadın mı usta o konu çok oldu kapanalı dünya literatündeki akli melekeleri yerinde olan hiçbir bilim adamı kabul etmiyor! kabul edenlerinde safları belli...
Ateistler doğru fikirleri görmezden gelmeye bayılırlar...
Arkadaşım sen okuduğunu anlamıyor musun yada kendinle mi ters düşüyorsun evrimi savunan/inanan tarafta mısın?
Saf mısın oku anla sonra konuş! allahtan başka inanç yoktur kalbimizde islamın acizde olsa bir neferiyiz çok şükür...
saçmalıkta son nokta kimse maymundan geldiğimi kabul ettiremez bana dinende zaten olmadığı belli
evrim gerçek olablirr ancak dini boyutu var .. evrim felsefidir tartısılır din dogmatiktirr bu yüzden nerden baktgnaa göree değişir.. bi şey demek yanlş olur ancak mutsayona ve adastasyonlara baktığımızda gerçek olablcegne dair mesajlar alıyoruz..
Mutasyonlar canlıların genlerinde değişikliklere yol açar. Mesela radyasyona maruz kalmak genlerde ciddi mutasyonlara sebep olur. Ancak mutasyonlar hiçbir zaman canlılara yarar vermez. Genlerinde değişiklik olan canlılar deformasyona uğrar. 6 bacaklı inek, çift başlı yılan, kafasından kanat çıkan sinek gibi ucubeler meydana gelir.
Adaptasyon ise mutasyon sonucu oluşan bir şey değildir. Ayrıca evrimleştirici ve yeni bir canlıya dönüştürücü bir etkisi yoktur.
maymunlar evrim geçirseydi daha kusurlu olamazlardı maymun filan ama gideri var :) bu inanç olustu şu an bende :)
inanıyorum. zaten bunun üzerine de okudum sayılır. öncesinde de inanıyordum. bilgilerim dahada pekişti malum..
Dinzel kurallara körü körüne bağlı biri olmamakla beraber evrime inanmıyor ve her canlının ayrı olarak yaratıldıgını düşünüyorum.
Hee moleküllere şimşek çaktı birleşti tek hücre ordan transformers çok hücre ordan karaya çıktı oradan kol çıktı don giydi okeye oturdu. Mantıklı bence olabilir :D
Kudreti sorgulamak bana düşmez.Heleki bazı şeyleri gördükten sonra.
merhabalar ! nasılsınız ?
ben maymundan geldim :((
şu an insanlık için ne kadar büyük bi adım attığının farkında mısın?darwin yaşasaydı da seni görseydi şimdi.ne içlenirdi ama.
Bir de böyle bir şey var tabi.
heee
biz niye insan maymun olmuyos
maymunlar nie insan olmuyo
zamanında çok kabul görmüştür,hala da kabul edenler vardır,sonuçta bir teoridir,eninde sonunda çürüyecektir ki çoğu bilim adamıda artık ayıkmaktadır.
bazı insanlara bakınca inanmamak elde değil... ama sonuçta bir teoriden ibaret.
ensest bi ilişki sonucu var olmaktansa maymundan gelmek daha mı mantıklı değil mi bilemiyorum
gördüğüm en iyi kapak :D
Evrim teorisine göre maymundan gelmedik ki tek hücreli bir canlıdan geldik.
Senin inanıp inanmaman bir şey değiştirmeyecek çünkü var.
@verpassen git evrim teorisini temelden anlatan bir kitap oku kimsenin sana anlatmasına gerek yok
Darwin yaşasaymış evrim teorisini kanıtlamak için beni kullanırmış :(
buradan dine gönderme yapanlar sizleri kınıyorum :((
aramızda hala tek hücreli olduğunu zannedenler bile var
evet ben okuzden geldıgıme ınananyrm okuz gbıym kımseyı takmıyrm falan:D
evrim teorisi bundan ibaret değildir biraz araştırın
insanın, ottan çiçeğe, amipten maymuna uzanan, organik dünyanın bir parçası olduğunu göstermiş-çok saçma değişim niye devam etmiyo o zamn
İşte beklediğimiz cevap. Teşekkürler.
Şu an en iyi cevap seçip seçmemekte kararsız kaldım.
Selam Tanyeli, naber?
bu mu en iyi cevap? aklınızla bi probleminiz var sizin ya hahaha. evrimin ne olduğunu bile bilmeyen, işte yukarıda saydığı insanın ota çiçeğe maymuna dönüşmesi sanan birinin cevabı en iyi cevap ahaha çok güldüm bugün.
@BassPlayer
Arkadaşım, ironi olduğunu söylemekten nefret ediyorum ama öyle.
nasıl ironilerse, bi türlü anlayamıyorum, sorun bende sanırım ehehe.
@Bassplayer, hey dostum sakin ol, sadece eğleniyorduk.
@godofwar, üye olur olmaz bana abazan etiketi yapıştırmış olsan da hayat sana hep gülsün, esenlikler dilerim.
yok sorunlu değilim, çok ders çalıştım ondan anlamamışımdır belki de muhteşem ironilerinizi :D tamam sakinim.
evrime inanırım en büyük kanıtta yunuslardır
evrim inanılacak birşey değil. bilinecek, doğruluğu kabul edilecek birşey.
inanmak bilinmeyen içindir, bildiğin şeye neden inanacaksın?
yaşasın zeki müren.
hıhı.
sorunun ne benle?
tamam.
Hiç alakamız yok Elhamdülillah.
olmaz olmaz deme, olmaz olmaz
Atalarının birer hayvan olduguna inanıyorsanız sizde kalsın benim atalarım hayvan olamaz.
Yorum yapmaya değmez. Verdim eksiyi.
Hangi dinden misiniz?Bunu seçme hakkımız var mı?Adres belli değil mi?
Kafan çok güzelmiş canım güle güle kullan.
Cevaba bak.
Tamam. Eksini verdim kardeşim.
Seçme hakkımız yok mu?
@çokdüşündümbulamadım
Boşver karışma. Kafası güzel sanırım. Dağılalım biz.
Nüfus kağıdında yazan din, inandığın din midir yani? Beyin kıvrımlarınızı mı aldırdınız ne yaptınız.
kusursuz olduğunu idda etmek en büyük kusurdur.
Bence buna inananların beynide armuttan geliyor.
gökten zembille indirildigimize inaniyorum.
Fazla uzaklaşamamışız.
Hepimiz homo sapiens'iz:/
Taşak geçmek için koymuşsun resmi yavru
Maymunum, maymunsun, maymunlar.
dedemiz maymundu çocuklarımızda at olacak
içimizde ki evrimleşmemiş öküz ler ne olacak :)
O soruya cevap verenlerin yarısı gitmiş. Güncel cevaplar istiyorum.
Zaten kaldırılmalarına alışığım. Neredeyse tüm sorularım kaldırıldı, gizli.
Mantıklı sorulara davet ediyorum seni.. bu konu çok baydı çünkü.. gördüğn gibi cevap verilmiyor artık.. Güncel konular bul.
Evrim konusu hayatın bir parçası. Çürütülmediği sürece güncelliğini yitirmeyecek.
Gayet mantıklı bir soru zira.
Benim demek istediğim o sorulmuş sorudur. site müdavimleri cevap vermiş (bkz.cevap sayısı) insanlar daha fazla tartışmaya girmek istemez..!
Tartışmaya girmeden cevap verip gitsinler mesela.
Her gün sakallı mı sakalsız mı sorusuna cevap vermek yerine, evrim görüşlerini de söylesinler.
nasıl yatkın oluyor ya anlatır mısın
Beni leylekler getirdi sizi bilemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar