Konuşunca insanların sıkıldığı hissi normal mi, sorun bende mi yoksa çevrem mi toksik?

Herkes konuşuyor ama ben konuşunca insanlar sıkılıyor ya da uzaklaşıyor gibi hissediyorum, neden?

Son zamanlarda böyle hissediyorum. Çevremdeki insanlar da benim gibi konuşuyor, onlar da hata yapıyor, bazen gereksiz şeyler söylüyor ya da sohbet uzuyor. Ama nedense sıra bana gelince karşı tarafın sıkıldığını veya konuşmayı bitirmek istediğini düşünüyorum.

Bir de beni en çok üzen şey şu: Ben küçük bir hata yaptığımda sanki çok büyük bir şey olmuş gibi aylarca, hatta bazen bir yıl boyunca gündeme getiriliyor. Ama aynı hatayı başkası yaptığında kimse üzerinde durmuyor. Ben de onların hatalarını sürekli yüzlerine vurmuyorum, uzatmıyorum.

Ben konuşunca hemen "Niye bu kadar çok konuşuyorsun?" diye bana laf ediyorlar. Ama aynı ortamda diğer arkadaşlarım uzun uzun konuşunca onlara hiçbir şey demiyorlar.

Bir de kendileri bana karşı soğuk davrandığında sorun olmuyor. Ama ben buna kırılıp tepki gösterince sanki haksız olan benmişim gibi davranıyorlar ve bunu umursamıyorlar.

Acaba gerçekten sorun bende mi, yoksa çevremdeki insanlar bana karşı daha mı eleştirel davranıyor? Siz olsanız böyle bir durumda ne düşünürdünüz? Benzer şeyler yaşayan var mı?
Konuşunca insanların sıkıldığı hissi normal mi, sorun bende mi yoksa çevrem mi toksik?