Eşimin sürekli hakaret edip beni başkalarıyla kıyaslaması normal mi, boşanmayı mı düşünmeliyim?

her şeyden herkesten bunaldım ben artık ne yapacağımı da bilmiyorum psikolojik olarak da iyi değilim sorun şu eşim yemek yapsam diyor bu ne vs işte güzel olsa da bir şey buluyor ve sürekli hakaret ediyor evlendiğimiz ilk andan beri beni ya anasıyla ya da başkalarının karısıyla kıyaslıyor ve bu durumdan dolayı. Çok tartıştık ben yemek yapmaktan o kadar soğudum ki yemek yapmıyorum artık çünkü beni yordu her seferinde söylemleri geçenlerde bana yemek yapmıyorsun diye cazgırlık çıkarttı neyse bugün dedim bari yemek yapayım evde olan ne varsa evde de düzgün bir şey kalmamış bir makarna bir mercimek vardı çorba makarna yaptım dedim yesin et türü de yoktu evde daha düzgün alışveriş yapamadım çünkü neyse dedim herhalde sevinir iş çıkışı aradı beni bana dondurma ve içecek al sigara da dedi neyse rahatsız olmama rağmen gittim aldım sigarayı unutmuşum sadece kafa bırakmadı ki tekrar eve gelince aradı git al diyor bana yakın bakkal diyor ben de sinirlendim sen al gelince benden para al git al dedim her şeyi ben mi yapacağım eve geldi daha kapıda başladı içeri geç bana yemek koy diye neyse geçtim koydum yemeğini ilk kelimesi hemen şu oldu bir makarna bir çorba yapmışsın elin karıları yemekler yapıyor sen beceremiyorsun işte utanıyorum falan dedi ben de o kadar yoruldum ki tartışmaktan ağlama krizine girdim 2 saat boyunca seninle evleneceğime keşke dedim hiç sevmeseydim seni dedim boşansam aile evinde bir zaman sonra zor olacak boşanmayı kaldırabilir miyim onu da bilmiyorum çok sıkıldım bu durumdan beni sevdiğini düşünmüyorum kaç kez güzel yemek yaptım demediği kalmadı artık mutfağa girmek istemiyorum o derece

Eşimin sürekli hakaret edip beni başkalarıyla kıyaslaması normal mi, boşanmayı mı düşünmeliyim?