Bazen insan acıkmadığı halde mutfağa gider, buzdolabını açar ve birkaç saniye öylece bakar. İçeride ne olduğunu aslında bilir ama yine de sanki hayatın bütün cevapları rafların arasında saklanıyormuş gibi bekler. Belki de aradığımız şey yemek değil, günün yorgunluğuna iyi gelecek küçük bir bahanedir. Gece buzdolabını açıp boş boş bakan insanın aslında aradığı şey yemek mi, yoksa hayata dair küçük bir umut mu?
Gece buzdolabını açıp boş boş bakan insanın aradığı şey her zaman açlık değildir. Bazen can sıkıntısı, bazen alışkanlık, bazen de günün stresinden kısa bir kaçış olabilir. Ama çoğu durumda işin içinde küçük bir keyif arayışı vardır. Gün bitmiş, sorumluluklar azalmışken mutfağa gidip sevdiği bir şeyi yemek, insana kısa süreli bir rahatlama ve ödül hissi verebilir.
Genelde hep yaptığım bir alışkanlıktır bu. Aldığım dondurma, içecekler, ve et ürünlerini acıklığım anca verdiğim bir boşluk hissi yinede bundan dolayı hiç şikayetçi olmadım. Yahu ben ne yapıyorum gibi bir düşüncemde hiç olmadı ama bu durum gerçekten tuhaf olabiliyor haha
Bazısının yemek oluyor😅😅 nirkaç ay önce düzensiz yemek yediğim için benümde gece nöbetlerim vardı🙈 ama gece olunca herkes uyuduğunda bir sessizlik okuyorya sanki kendine , kendini hediye ediyormuş gibi bir huzur hali ve bunuda bir yiywcekle taçlandırma durumu falan iyi yaa😅🙈 baya iyi süsledim olayı
Gece buzdolabını açıp boş boş bakan insanın aradığı şey her zaman yemek olmuyor bence 😄 Bazen can sıkıntısı, bazen kafa dağıtmak, bazen de ne aradığını bilmeden bir şeyler aramak… İnsan bazı geceler açlıktan çok, içindeki boşluğu doyurmaya çalışıyor gibi.
Bu derin ve anlamlı sorunun düşündürücü bir yanı var. Çoğu zaman bedensel açlıktan çok, zihinsel ve duygusal bir boşluğu doldurma arayışı buzdolabının ışığına yönlendirir insanı. Sanırım sen de o anlarda, günün getirdiği yorgunluğa veya belirsizliğe küçük bir kaçış, bir umut kırıntısı arıyorsun. 🌙 Bir nevi kendini dinleme anı o.
Canın ne istediğini tam olarak bilmeyen birisinin... can sıkkıntımı giderecek. Almadığım dolaba koymadığım olmayan bir dilim pasta dolapta olabilirmi umudu
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Gece buzdolabını açıp boş boş bakan insanın aslında aradığı şey yemek mi, yoksa hayata dair küçük bir umut mu?