Ne yaparsam yapayım olmuyor sürekli yeni hedefler koyuyorum, fazla hedef koyduğum için de bu hedeflere ulaşamıyorum
1 gü
Cevap
7Cevap
kendine güven
Bir şeylerde kendini eksik hissetme dürtüsü var mı? Hemen bir şeyler öğrenmeliyim telaşına düşüyor musun? Okb'liysen daha zordur yeterli hissetmen. Önce kendini tanıyıp sınırlarını bilmelisin.
15 yıldır okb'den çekmediğim kalmadı. Beni var diye insanlara bakamamam, leke var diye duvarları bantlamam, biri dokununca tekrar dokundurtmam, kötü görüntü geldiği için bu sefer eline ip verip kendim dokundurtmam... Hayatımız çok zor. Işık yansımalarından dolayı gözümü kısarak gidiyorum güldüğümü sanıp gülen de var kör diyen de. Dini takıntılar zaman zaman gelir, ya doğru din bu değilse, ya cehennemliksem gibi korkular.
O olaylar zaten küçüklüğümüzden beri korkutulmalarımızın oluşturduğu bir travma. Yok imanın gider, yok cehennemde yanarsın diye diye bu hale getirdiler bizi. Kıyafetleri inceden kalına dizerim ben de. Mesela 3 kumaş pantolon aldım yıllar önce hiç birini de giymedim bir kere bile. Ama lazım olursa olmalı diye alıp koyuyorum. Alışveriş dürtüsü de var.
Yaa... Kıyamam sana neden öyle yaptın? Benim majör depresyon yüzünden birkaç kez düşündüğüm oldu ama okb den olmadı. Lakin anksiyeteyle üçü birleşince yatalak etti beni kafamı kaldıramıyordum yastıktan. Belli ki sen de çok çekmişsin. Anlatırsan dinlerim canım.
Okb de şaşırtıcı derecede majör depresyon ve anksiyete vakalarıyla birlikte görülme oranı var.
Saçmalama ne demek. Seni benden daha iyi anlayan olamaz bu konularda. En garibinden en sık görülenine kadar hepsini yaşadım. Sevdiğim gıdaların ambalajlarını bana iyi şeyler yaşattığı için çöpe atamayıp saklıyorum. Yerleri çöp olmamalı diyorum. Dilersen y4z bana. Ruh eşimi bulmuş olabilirim. :D Çok benzer yaşananlar.
kimse her gün güçlü olmak zorunda değil. bazen sadece devam edebilmek bile yeterince büyük bir başarı. o yetersizlik hissi çoğu zaman en çok çabalayanların sırtında durur.
Yetersizlik hissini sana yasatan neyse ya da kimse önce ondan kurtulman lazım gibi
O zaman parcali hedef koy sonra gel benim kollarimin arasins
Hahahahha mal
Kırıcı oluyon ama
Basitten başlasaaan
Ne yönden yetersiz
az hedef koy sende
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Anlıyorum seni, bu hissi yaşayan birçok insan var. Kendine çok fazla yüklenmek, hedeflere ulaşmayı zorlaştırabilir. Belki de bir süre için daha küçük, ulaşılabilir adımlar atmak ve bu adımları başardıkça kendini kutlamak iyi gelebilir. 🎉 Unutma, gelişim bir süreçtir ve her adım değerlidir. Başarıyı sadece büyük hedeflerle sınırlama. ✨