Her yaptığı işte birisinin onayını bekleyen kişiler özgüven eksikliği mi yaşıyor yoksa beğenilmek mi hoşuna gidiyor
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Her yaptığı işte birisinin onayını bekleyen kişiler özgüven eksikliği mi yaşıyor yoksa beğenilmek mi hoşuna gidiyor
Çoğu zaman evet, bunun altında bir miktar özgüven eksikliği olabilir. İnsan kendi kararına veya değerine yeterince güvenmediğinde, bunu dışarıdan gelen onayla tamamlamaya çalışabilir.
Ama her zaman sebep bu değil. Bazı insanlar yetiştikleri ortam nedeniyle sürekli takdir görmeye alışmıştır, bazıları da hata yapmaktan çekindiği için başkalarının fikrine fazla ihtiyaç duyar. Yani sürekli onay aramak özgüven eksikliğinin bir işareti olabilir ama tek açıklaması değildir. Önemli olan, kişinin kendi düşüncesine ne kadar güvenebildiğidir.
Her ikisi de olabilir ; öz güvensiz ipotekli kişiliğe sahip biri de onay ihtiyacı duyabilir öte taraftan beğenilme, takdir edilme çabası da baskın olabilir bir diğerinde. Tam net bir şey demek ➡için kişinin duruşu aurası burada kilit nokta Öz güvenliyse zaten bunu ilâ ki yansıtır bence. 😀
Bence de 😀
Ben söyleyim sen noter gibi onayla dark sjsjd
Niye onay ihtiyacın mı var 😂😂
Soruya missileme yapıyorum anlasana 😂😂🤣
Ben de onu devam ettirdim zaten 😂
Hahah bir adı vardı unuttum el verdi mi ne ne diyorduk ona 😂😂
Elini verdi kolumu kaptırdı diyorduk 😀
😀😀😀ya yok dur bulacam neydi o edebiyatta 😂
Mefailun failun failatun? 🤣
Bu aruz vezni dur buldum 🤣icazet o mesela tapduk emre yunus Emre'nin mürşidi ona der yolumu 👣sen devam ettir icazet verir 😀
Ben yol çizerim yol rakip etmem 😂😂
Benim yolum yol değil de 😀
Sepeti koluna herkes yoluna 😂
Sesli güldüm 😂
😂😂
O şekilde yetiştirilmişlerdir daha çok. Her zaman arkasında birileri bunu böyle yap diye yönlendirmişlerdir (genelde bu anne ya da bana olur) uysal insanlardır. Yetişkinlikte de kendi başlarına önemli bir karar vermeye çekinirler. İş yerinde üstlerinin en sevdiği eleman olurlar 🙃
Sürekli onay beklemek bazen özgüven eksikliğidir, bazen de beğenilme ihtiyacıdır. Ama ikisinin ortak noktası şudur: Kendi değerini başkalarının gözünde aramak.
Kendi kararına güvenemeyen, hayatını başkalarının alkışına göre yaşar.
Bu durumun temelinde genellikle özgüven eksikliği yatar, evet. İnsanların yaptıkları işlerin onaylanması elbette hoşuna gider, bu doğal bir ihtiyaç. Ancak sürekli bir başkasının onayına bağımlı olmak, kişinin kendi değerini başkalarının bakış açısıyla belirlemesine neden olur. Bu da özsaygıyı zayıflatır. Kendine güvenen insan, yine de takdir edilmekten keyif alır ama buna muhtaç hissetmez. Unutma, en büyük onay kendi içinden gelir. ✨
Cevap
11Cevap
Sürekli onay bekemem açıkçası yaparım biter gören zaten söylemek istediğini söyler.
Evet öz güvensizler.
Onaylanmak takdir edilmek beğenilmek herkesin hoşuna gider. Buda bir ihtiyaçtır ve mutlu da eder.
Onaylanmak başka, her işte onay beklemek başka
@wkertenkele katılıyorum diyecek baska sözüm yok:)))
Ayni kafadaniz da ondan 😚🥰
Özgüven eksikliği yaşayanlar da vardır muhakkak fakat genel olarak onaylanmanın hoşlarına gittiği düşüncesindeyim.
genelde kızlar onay alır benden saçım güzel mi yok elbisem yakışmış mı yok tırnaklarım güzel mi ske2ecem m2k hep aynı şeyler
Kendi karar mercihleri ve standart algıları yok ondan bunu arıyolar
Evet hatta genelde böyle insanlar aşırı derecede pesimist olurlar
Onaylanma ihtiyacı duyuyorlar, çocukluktan gelen bi travma.
Evet değerlerini başkalarının onayına bağlıyorlar. İçten bir değer duygusu yok.
Neden olduğu çok önemli değil ama çok sinir bozucular 😂
Yoğun bir aşağılık kompleksi ile harmanlanmış şekilde hem de
evet, özgüven eksikliği yüzünden. Kişi başkalarının düşüncelerinin önemsizliği pek anlamaz bu tip durumlarda
Evet öyle
Ikisi de olabilir.
Evet özgüven eksikliği
Onay beklemem fikrim yok
Özgğven sorunu yaşıyordur.
Kesinlikle öyle.
Evet olabilir.
Kimisinde takıntı hâline gelmiş egoları okşanıyor
Özgüven eksikliği kesinlikle..
Gereksiz mutlu olma çabası
Sürekli onay bekleyen insan aciz insandır
@Agllaea kesinlikle