Evet. Özgüven eksikliği, kendini sürekli haklı görmek, hatayı kabul etmemek, egoistliğin, narsistliğin göstergesi. Daha birçok psikolojik soruna da işaret eder.
cahil kalmiışlığın , kendini fazlasıyla kusursuz görenlerin tercih ettiği bir şey... her eleştiriden bir ders çıkartılabilir, hatalar yapabiliriz , bunu kabul etmeliiyiz bazen (hakaret ve aşağılanma yapmadan ) tabi.. ama ilişkiler başladıktan sonra örneğin sevgilik dönemlerinde bir çok insanın yaptığı şuçu karşı tarafa yıkıp hataları kabul etmeme durumu hep yaşıyoruz
Kişilik ve Karakterle ilgilidir ve bu nonuda kendini geliştiremeyen de asıl kaynak olarakta özgüvensiz olur... Eleştiri yapıcı yöndeyse ve buna tahammülü yoksa özgüvensiz ya da ben bilirim edasında ego kasan bir kişilik sahibi olabilir... Ama bir çok insan eleştiri yaparken ya hakaretler yağdırıyor ya da kaba ve kırıcı bir şekilde ifade ediyor... Yapıcı eleştiride bulunan bir kişiyidinlerim ama eleştiriyi yapmayı bilmeyen eleştiri adı altında hakaret eden insan (lar) a da tahammülüm yoktur...
Bana daha çok çiğlik belirtisi gibi geliyor. Eleştiri lazımdır gerekiyordur insana (bkz. lazımmış gerekiyormuş 🤑 ) elbette eleştiriyi alıp kendine fırsat haline getirmek lazım. Bu insanın kendini ezdirmesi demek değil. Ezilme korkusu yaşayanlar ezerler.
Yerine göre evet ancak durduk yere eleştiri adı altında birinin hayatına burnumuzu sıkıyorsak bu konuda gösterilen tahammülsüzlüğü özgüvenle ilişkilendimemek lazım. Misal nasılım diye sorarım eleştirirler eyvallah. Tahammul edemiyorsam özgüvenle iliskilendirebiliriz. Böyle bir sorum yok tipimi gören bir eleştiriye kalkarsa oluşabilecek tahammülsüzlüğüm eleştirisine değil hadsizliğinedir gibi.
Özgüvenle çok ama çok alakalı olduğunu düşünmüyorum. İnsanoğlu genel itibariyle eleştirilmekten hoşlanmıyor. Tahammül sınırını da eleştiren kişinin davranışsal dozu belirler.
Eleştiri düzgün yaptıgım bir şeyin olumsuz yönde yansıtılması ise tahammül edemem ama doğruluğundan emin değilsem tabikide eleştiriye açık birisiyim.. bahsettiğin kavram teknoloji çocuklarına hitaben olmalı omlara ne örnek verebiliyorsun ne çalıstırabiliyorsun ne iş tanımını öğretebilirsin hepsinde bir özgüven ve vazgeçilmezlik tutkusu 😃😃
Elestiren kisi daha önemli.. Bazi kisiler sirf kelime yapip karsisinda ki insana laf söylemek icin yapiyorlar buna tahammül etmem.. Yapici olanlari da dinler anlar bakar karar veririm.. :/
eleştiriye açığım ama eleştirmek için eleştiren ve ağzının ayarını kaçıranlara tahammülüm yok her şeyin bir dozu var beni eleştirenler haddini bilsin öyle yapsın eleştirisini
Bu eleştiriyi yapan kişiye göre değişir. Onun için önemli biriyse eleştirisine değer verir ve düzeltmeye çalışır ama fazla samimi değilse o kim ki havasına girebilir
Evet egonun esiri olduğunu gösterir o insanın ben mesela eleştiri taamul edemiyorum karşımdaki insan çok iyi değil bana laf mi söylüyor diye sinirleniyorum ama haklı olanları var tabi
Haddini bilmek gerekiyor. Bazen öyle salak salak eleştiriler oluyor ki dayanamıyor insan. Fikir özgürlüğü var diye de her fikir söylenmez, yeterli donanımı olmayan konuşmayacak.
Tam tersi sağlam iş yaptığını düşündüğün zaman bilmez kişilerin sana çürük iş yaptığını söylediği zaman tahammül edemiyorum
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bazen insanın kendisine bir dönüp bakması da gerekiyor diye düşünüyorum 😊 bir kişi sana söyler umursamazsın ama birden fazla kişi söylüyorsa ve bunlar sana yakın kişilerse dikkate alınmalıdır.
En İyi Cevaplar