1 yılÖzgüvensiz değiller belki ama kendilerini giderek yıpratacak bir güç ve karakter savaşımı içindeler. Halbuki akışına bırakıp onay arayışından vazgeçseler ve kendi yaşamlarına odaklanıp kendileri için yaşasalar, haklı ya da güçlü olmak için değil sadece mutlu olmak için var olsalar yaşam onlar için daha kolay.
Sosyal hayatta sönük ya da alt statüde olan insanlar, genellikle kendilerini güzellik/yakışıklılık, boy, kas gibi genetik özelliklerle öne çıkmaya çalışıyor. Bu narsistik bir eğilim.
Daha önce de söyledim yine söylüyorum. Narsizm, artık bir pandemi haline geldi. KENDİNİ SEVMEK, ÖZGÜVEN gibi masum kavramlarla ambalajlanarak pazarlanan kişisel gelişim öğretileri narsist bir nesil yetiştirmiş durumda. Şimdi de pirincin taşını ayıklayamıyorlar. Geri dönüşü olmayan bir noktaya doğru ilerliyor her şey.
Kıvılcımı çakıp çakmamak elinizde ama ortamda benzin varsa yangını önleyemezsiniz.
Kendimizi sevmek değil kendimizi yargılayabilecek cesarete sahip olmak özgüvendir. Yaşamı sevmek değil hayatı sorgulamakla mutluluğa ulaşılır.
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler @bi'bot
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
u 1 yılbence öz güvensiz olabilirler ama değişir kişiye göre. bazıları öz güvenlidir ama egoları olduğu için mesela kendilerini överler. çünkü bunu gerek görürler ya da eksik hissedeler kendilerini ya da sırf başkalarını ezmek için de övüyor olabilirler. ben hiç bir zaman kendimi övme gereği duymuyorum mesela. zaten insan iyiyse illa ki öveni olacaktır diye düşünüyorum genel olarak.
12 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle başkası zaten fark eder, keşfeder.✨🪄
- 1 yıl
kesinlikle ✨😌🥳
- Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılÖvmeyen durmadan dibe çöken ne o zaman 😀 manasız geldi.
Özgüven çok farklı bir olgu be öyle kalıplara sokamazsınız, yedirmeyiz onu size 😀
02 Yorumla- 1 yıl
Evet farklı ama sürekli dile vurmayı gerektirmez.
- 1 yıl
Sana bir şey diyim mi bazı insanlar vardır enerjileri yerle bir olmuştur.
Çirkinim bana kimse bakmıyor!
Allah beni neden yarattı ölmek istiyorum...
Gibi olumsuzluklar görünce benim kanım çekiliyor onları görmektense akşama kadar şımarıp, kendini övsünler...
Ha site de bir tane var wolfla başlayan bir kız onun gibi kasıntı bir övgü itici olabilir ama sempatikse bırak dişine diline vursun 😀 öv bakım bi kendini nasıl duruyor
1 yılİnsanların kendilerini övmelerinin tek nedeni olmaz, birden çok nedeni vardır fakat kıskanan özgüvensiz insanlar özgüvenli ve kendilerini öven insanların özgüvensiz ve narsist olduklarını düşünmeyi tercih ederler. Kıskanç insanların kudurma biçimleri bu şekilde tamamen.. Kendilerini rahatlatmak için.. Onlar konuşurlar, çünkü onların olayı kıskanıp dedikodu yapmak.. Asıl onlar kendilerinden emin olabilseydi kendilerini öven insanlara laf etmek yerine onlar da kendilerini överlerdi.. Kendisini övmek özgüvensizlik ve ego değildir.. Kendini nasıl övdüğü önemlidir insanın.. İnsan bu hayatta beğendiği herkesi ve herşeyi övebilir 😏👌🌟
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
u 1 yılYanii temelde aslında kendini değersiz hissettiği içindir, kibirlidir. Övünerek bu aşağılık ve yetersizlik duygusunu bastırırlar. Bir insan kendini sevdiği zaman, diğer insanlara bunu ispat etme çabasına girmez, çünkü kendinden emindir. Hep diğer insanlara bir şeyleri kanıtlamaya çalışırlar, dolayısıyla öz güvenleri yok diyebiliriz.
33 Yorumla- 1 yıl
"Diğer insanlara ispat çabasına girmez."
Çok doğru dedin✍🏻 - 1 yıl
:)) 🌸
- 1 yıl
🌸🌻
Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. Çok çekilmez insanlardır.. durmadan bik bik vik vik.. bence özgüvensiz bir pandadan başkası değildir.
35 Yorumla- 1 yıl
Bik bik vik vik güzel dedin😂
- 1 yıl
Ahaha Hande bizim evrensel şarkımızın kahramanıydı😂😂
https://youtu.be/yQxJrRzvUcw?feature=shared - 1 yıl
🌸💕🧚🏻♀️
- Kişilik & Karakter konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılKısmen öyledir, her şekilde kendini övmeye çalışan, onu övmeyenleri linçleyen soğuk yapan insanlar özgüvensizdir. Özgüvenli bir insan kimsenin övgüsüne ihtiyaç duymaz hatta fazla duymakdan rahatsız olur, ben bu sitede o kadar öyle insan görüyorum ki kendisini övdürmeye çalışan bunlardan pay çıkaran ego kasan insanlar tek kelimeyle iğrenç.
37 Yorumla- 1 yıl
Bende görüyorum çokk aramızda şst😂🫢😉🤫🤫
- 1 yıl
Malum kişi neeeysee susalımm 😂😅✨️
- 1 yıl
Ahhaha tahmin ediyor gibi gibiyim😂😂✨🍫
- 1 yıl
Zor değil 😂😜
- 1 yıl
Aynen maşallah gün gibi kendine övgüleri mübarek kul😂😂😝
- 1 yıl
Yaa biz susalım 😄, niye linç etmiş gibi oluyoruz ki bırakalım da olmayan özgüvenlerini her dişiye yürüyen erkeklerle ve ona yaranmaya çalışan kızlarla bastırsın 🤪😄😋
- 1 yıl
Haklısın demek öylesi öyleleri o şekilde mutluluğu yaşıyor.😝😂😂
1 yılEn büyük özgüvensiz onlar. burada da var öyleleri. Olmak istediği ama olamayacağı karakteri anlatıp duruyorlar boş boş işte yazık 😅
42 Yorumla- 1 yıl
Kepçe bol hayatım onlarda her yerdele😂
- 1 yıl
😂
- Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı.
1 yılKendini bilen insan kendini ispata lüzum görmez, gereğinden fazla kendini övenler kendini ispat etme çabası içindedir, kendileriyle barışık değillerdir, halbuki ne gerek var bunlara. Özgüveni yerinde olan bir insan sağlam bir şekilde durur, şişirmez kendini. akendinden emin bir şekilde ilerler , kendini övmeden, ispat etmeye çalışmadan. Zaten görülen köy klavuz istemez
22 Yorumla- 1 yıl
Harika yorumladın🌸
- 1 yıl
🌸🌸
Kendinin farkında olan, özgüvenli insanlar zaten kendini övmez; kendisinin farkındadır. Ancak kendini eksik hisseden, öz güveni olmayan insanlar, başkaları tarafından eksiklikleri fark edilmesin diye sürekli kendilerini överler; bu şekilde kusurlarını kapatacaklarını düşünürler.
22 Yorumla- 1 yıl
👏🏻👏🏻🥂
Kendini öven insanların davranışı tek başına bir kişinin özgüven seviyesi hakkında kesin bilgi vermez bence, ancak bunu dikkat çekme ihtiyacı ve kendi değerini kanıtlama çabasından yapıyorsa özgüvensizdir diye düşünürüm
23 Yorumla- 1 yıl
Kendi dışında özellikleri abartarak anlatmak evet kanıtlama ihtiyacı.
Yoksa kendinin farkında olmak elbet güzeldir. - 1 yıl
💕🧚🏻♀️
1 yılİnsan neyin eksikliğini yaşıyorsa içten içe, en çok ondan söz eder...
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı. Kendisini sevmeden övenler evet özgüvensizdir. Ama kendisini seveni de, öveni de severim.
32 Yorumla- 1 yıl
Kendini sevmek, fark etmek tabi güzel.
Ben kendimi çok överim ama şakadandır yani herkes bilir şaka yaptığımı sonuçta kim hakediyo ki övgüleri herkes özünde kusurlu ve yetersizdir. Biri kendini ciddi anlamda çoook övüyorsa bilin ki en boş işe yaramaz da odur.
11 Yorumla- 1 yıl
Aynenn öylee🥂
Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Bilmiyorum hakikaten. Bunu bu insan yapmaz dediklerim yapıyor. Kim nedir , nasıldır , güvenli mi güvensiz mi. Başta kendimi sonra diğer insanları taniyamıyorum. Bilmiyorum yani kendini öven insanları zaten ekstra sevmiyorum.
11 Yorumla- 1 yıl
Evet sevimsizler.
1 yılAaa bazen kendimi ovuyorum ozguvensizmiyim simdi ama cok az hep ovmim kendimi sevmem hepp kendini ovenleri arada okey hgfgh
23 Yorumla- 1 yıl
Ahahah arada anlatılir canım. O kendinin farkında olmak Eçisko😂😂
- 1 yıl
E yaniii haklisin hgfghg
- 1 yıl
Ahahah öyle iste çılgın😂😂
Gizli Üye(18-24)1 yılKendini her konuda her zaman öven insanlar dışa ne kadar bilgili herseyi yolunda giden biri olarak görünselerde aslında elinden bi iş gelmeyen işe yaramaz kişilerdir insan kendini övecekse lafla degil yaptıgı icraatlarla başarilar dahilinde gelen güzel yorumlarla övünür laf olsun torba dolsun başka hic bisey degil
10 Yorumla
1 yılMerhabalar hanımefendi
Genellikle ego ile özgüvenini arttırmaya çalışan insanlardır.111 Yorumla- 1 yıl
Haklısınız.
- 1 yıl
Çok teşekkür ederim hanimey.
- 1 yıl
Hanımefendi olacaktı yanlış yazdım kusura bakmayın lutgeny
- 1 yıl
Yok yok sorun değil anladım ben🙂
- 1 yıl
Çok teşekkür ederim, biraz fazla yoruldum o yüzden yazamadım.
- 1 yıl
Olsun insanlık hali birçoğumuz gündüz çalışıyor mental fiziksel yorgunluklar olacaktır🙂
- 1 yıl
Ben şuanda 24 nobetindeyim ve yarın 16.00 bitecek 00.00 İcap nöbetim baslayacak
- 1 yıl
Kolaylıklar dilerim size..
- 1 yıl
Çok teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim🌃
- 1 yıl
🙃✨.
- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Anlatmayı severim, olanı anlatırım, yaptıklarımı anlatırım ama bu paylaşmaktır övmek değildir. 😅
Ben ilkokula giderken özgüven diye bir şey yoktu. Özgüven nedir bilmem canı cehenneme! 😅10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılAslında kimsenin dikkatini çekmiyordur... anlatarak dikkat çekmeye çalısıyordur başka bir şey değil.
11 Yorumla- 1 yıl
Anlatarak dikkat çekme👍🏻
Aynen sürekli kendinden bahseden birinde eksiklikler vardır
13 Yorumla- 1 yıl
Evet altıda boştur😁😆
- 1 yıl
Evet çok zaman olduğu gibi😂💕
- Kişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı.
1 yılSahtekarlardır 😏yalan, hile hurda… her şey onların başının altındadır.
13 Yorumla- 1 yıl
Çok laf çok yalan demişler bunlarda öyle çoğunlukla. Kendinin farkında olur amenna saygıyla eğilirim🙇🏻♀️
- 1 yıl
Aynen ben de eğilirim ama mert yok..
- 1 yıl
😌😌
1 yılYook genelde böylelerinde özgüven tavan olur kdkejsks
11 Yorumla- 1 yıl
İçi boşsa yaramaz o😂
Kesinlikle evet ayrıca aşırı itici geliyolar gözüme bıraksınlarda diğer insanlar övsün🙄
14 Yorumla- 1 yıl
Değil mi? Aynen öylee.
Kimseye övmek için alanda bırakmazlar öyleleri😂 - 1 yıl
Ahahh bol boncuklu narsist tipler🧿🧿😂
1 yılKimde aşırısı varsa onda onun eksikliği vardır.
11 Yorumla- 1 yıl
🏆👍🏻🎆
Olabilir beni ben değil başkası övsün..
Bu arada dünkünden dahada yakışıklıyım tıraş oldum.12 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle..
Sağlıkla uzat😂
1 yılYoo bazen çok sessiz insanlarda ozguvensiz oluyor bu değişiyor
11 Yorumla- 1 yıl
Bazen evet. Ama çoğu ezik karakter oluyor her ortamda kendini övenlerin.😌
- Kişilik & Karakter konusunda 798 cevap paylaştı.
1 yılKendinde boşluk vardır o boşluğa ilgi lazımdır görünmek ve dokunulmasını isterler yani kişinin eksik yönüdür
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı.
1 yılÖzgüven ve aşağılık kompleksi vardır zor bir durum en kötüsüde kendini komik duruma düşürür ama farkında bile olmaz.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 7,1b cevap paylaştı. Egoist, bencil, kendinden başkasını düşünmeyen insandır efenim. Özgüvensiz insan mı tartışabilir ama olabilir.
10 YorumlaNeysem neyim, iyiysem iyiyim derim. Kendi değerimi biliyorum. Yunan tanrısı mıyım neyim awq ya mesela ZGDBDVDHDHDDHDJ
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Anlamsızca gereksizce her fırsatta kendini öven insan ruhumu emer
Özgüvensiz mi değil mi bilemem ama ilgiye aç olduğu belli10 Yorumla
1 yılKendini rahatlıkla öven insanların , aksine hep o yönde mutlaka bı eksiği vardır onu kapatmaya çalışıyordur diye düşünürüm hep.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılGereksiz bence iyiyse söylemesine gerek yok fazla övenden her şey beklenir
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 314 cevap paylaştı.
1 yılEvet öyleler. Uzak durulması gereken insan modelleri.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
1 yılSadece öz güvensiz değil aynı zamanda da yalancıdır..
10 Yorumla
1 yılBaşkaları ile kendini kiyasa girdiğinde bariz anlaşılıyor ozguvensiz ve asalak olduğu.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı. Evet özgüvensiz olur kendisi başkalarından aşağı görürler, kendini eksik hisseder.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı. Kendini oven ukala bencil hic sevmedigim sewemeyecegim canlilar
10 YorumlaBence evet, bunu kapatmak için bu şekilde davranırlar ya da narsisttir
10 Yorumla
1 yılBenim tespitine göre evet ama bubdegisiklik göstere bilir herkes aynı değil sonuçta 🙂
10 YorumlaEvet kendine güvenen biri zaten kendini başkasına göstermeye fark ettirmeye uğraşmaz
10 YorumlaSıkıntılı olduğu kesin
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Başarili kisiler ovebilir. Meselaaa ssen guzelligini ovebilirsin petitim 🖤
00 Yorumla
1 yılEvet özgüvensizler kaliteli ve özgüveni olanlar kendini kanıtlamak için kendini övmez sever yaşar yaşatır tüm güzellikleri
10 Yorumla
1 yılAlakası yok aksine özgüvenli egoludur
13 Yorumla- 1 yıl
Altı boş özgüvense temeli sağlam olmayan bina misali çabuk sarsılır bu hayatta @beyzaondr350🙂
- 1 yıl
Evet doğru
- 1 yıl
🪩💕
Bazıları öyle, bazıları da fazla özgüvenli kibirli
14 Yorumla- 1 yıl
Kendinin farkına varıyorsa güzel ama boş sözlerse içi fos.
- 1 yıl
Katıldım gitti🌸💕
Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. Sürekli yapıyorsa sorunludur 😂
14 Yorumla- 1 yıl
Bencede kendine aşıktır😂😂
- 1 yıl
Ahahah😂😂
- Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı.
1 yılHayır özgüvenlidir..
12 Yorumla- 1 yıl
Kendinin farkındaysa evet ama boş övgüyse eziklik😂😂
- 1 yıl
Aynen öyle. 😂😂
Özgüvensiz mi bilmiyorum da birinin kendini sürekli övmesi itici geliyor bana
10 YorumlaBence evet. Yani genelleme yapmak olmaz. Ama çoğunlukla
10 Yorumla
1 yılKendini öven ya da kötüleyen insanların içinde bulunduğu durumun adı aşağılık kompleksidir.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 40,9b cevap paylaştı. Sürekli kendini öven ya ozguvensiz ya da dikkat çekmek
00 Yorumla
1 yılAksine özgüvenlidir
20 Yorumla
1 yılÖvdükleri yönlerden eksiklerdir genelde
10 YorumlaTabiki öyledir
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılYersiz ovenler öyledir
10 Yorumla
1 yılÖzgüvensiz mıdır bilmem ama fazla egoludur.
10 Yorumla
1 yılHer zaman değil
10 YorumlaAynen Öyle İnsanlardan Nefret Ederim
Vesselam10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 302 cevap paylaştı.
1 yılHayır potansiyelinin farkındadır
10 Yorumla
1 yılSevmiyorum o kişileri
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 12,9b cevap paylaştı.
1 yıldaha çok aslında var olmayan şeyleri anlatırlar
10 Yorumla
1 yılÖvdüğü şey varsa özgüvensiz değildir
10 Yorumla- Devamını Gör (44)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım