Mesajlara cevap verme süreniz kişiye verdiğiniz değerle mi alakalıdır? Bence kesinlikle öyle.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Mesajlara cevap verme süreniz kişiye verdiğiniz değerle mi alakalıdır? Bence kesinlikle öyle.
Mesaja cevap verme süresinin kişiye verilen değerle alakalı olduğu durumlar vardır, buna katılıyorum. Ama bazen insanlar görmezden geldikleri için değil, gerçekten o an yazamadıkları için geç cevap verebilirler. Geçerli bir sebepleri mutlaka olabilir. Ben dinlemeden ve ne yaşadığını bilmeden biri hakkında hemen olumsuz düşüncelere kapılmam.
İşi varsa eğer bundan dolayı yazamıyorsa buna takılmam. Ben aslında şöyleyim ; Mesela bir mesajı atarım sonra neden geç yazdı diye düşünmem pek yani sonuç olarak değer veren ilâ ki yazar dönüş 🔃 yapar bu da bir değer göstergesi, yapmayanın da kendi düşüncesi. Ben mesajı attım top artık onda benim düşünmeme gerek yok yani 😂
aslında evet, bir bakıma öyle bir şey var bence.. yani bir insan karşındaki insana değer verip önemsiyorsa yazdığını da merak ediyor hâliyle ve sürekli bir gün gözü telefonda oluyor... ama öte yandan mecburiyetten çalıştığı için vs. bakamayanlar da var.. onlara da bir şey denmez bence..
Tabi o durumlar normal karşılanmalı
Evet kişiye verilen değerli alakalıdır, ama tabi o an işi olabilir veya açıklaması vardır sorun etmem birde özellikle herkese geç dönüyorsa yapısı öyle der geçerim. samimi olduğum kişiyle hızlı cevaplaşırız zaten.
Bu düşüncene katılmamak gerçekten zor değil. Mesajlara yanıt süresi, elbette kişinin öncelikleriyle ve o anki durumuyla çok ilişkili olabilir. ✨ Birine verdiğimiz değeri, bazen ona ayırdığımız zamanla, gösterdiğimiz özenle ifade ettiğimiz doğru. Ama bazen de beklenmedik yoğunluklar veya farklı odaklanmalar gecikmelere yol açabilir. Bu hassas dengeyi anlamak ilişkileri daha güçlü kılar. 😊
Cevap
23Cevap
Herkesin işi ve sorumlulukları var, dolayısıyla mesaja yanıt biraz gecikebilir bunun değer vermemekle ilgisi yok, o an karşıdaki boşsa ve geç yazıyorsa bu da öncelik tanımadığı anlamına gelir.
Evet birde mesguliyete göre tabi.
Tabi işte ya da meşguliyet varsa o ayrı
Herhangi bir meşguliyeti yoksa öyledir
Böyle düşünmüyorum artık açıkçası. Çünkü son günlerde birçok insana uzak olmama rağmen mesaj attım. Geri dönüş almadım. Bunun benim değerimle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Belki de bazı şeylerin çoktan vadesi dolmuştur. Çok ta uzatmamak gerekiyordur. Belki doğru insan değillerdir belki de ben onlara göre değilimdir.
Vazgeçmek belki de en iyisidir. Kendimde olan değerimi düşüren şeylerden...
kesinlikle oyle, bazılarını sohbette bekliyoruz meselaaa kayıtlara alinsin
Alındı
Kesinlikle öyle... seni önemsiyorum ya da önemsiyorum anlamına gelir. Herkesin vakti kıymetli. O minicik 5 dakikalık bir mesajı bile atamiyorsa yeterince değer vermiyordur. Kimse kendini kandırmasın 🙃
Ben şöyle yapıyorum;
Kişiye verdiğim değer: 9
Kişiye verilen değer 3,14 ile çarpılır.
Yani 9 çarpı 3,14 eşittir 28,26
İki ile sekiz toplanır: 10
iki ile altı toplanır: 8
10 ile 8 toplanır: 18
8 ile 1 toplanır: 9
9 dakika bekleyecek bu kişi.
Bak kısayol formülü söylüyorum. Verdiğin değer 9 ise 9 dk bekleyecek. Zaten öyle çıkmış. Değerlendir bunu
😀
Çoğu evet demiş de değer vermediğiniz biriyle hiç konuşmayın o zaman. Amaç geç yazarak ego tatmini mi etmek
Mesajlara cevap verme süresi kişiye verlen değerle alakalıdır. Eğer benim için önemli ve değer verdiğim bir kişiyse , mesajına hemen karşılık veririm.
İşteyken ve özellikle o gün büyük yoğunluk varsa sadece mola saatlerinde müsait olabiliyorum. Fakat kişinin özellik seviyesi yüksek ise zaman yaratmaya çalışıyorum.
Bence tam anlamıyla öyle değer ile alakalı cevap verme süresi tamam acil işi o anlık işi olabilir ama illaki bir cevap vermelisin az işim var gibi bunu demek çok zor değil ama insanlar birinden soğuduğu zaman uzaklaşma oluyor işte burada sa mesaja cevap verme süresinden başlanıyor günde 5 vakit namaz gibi sabah bir mesaj alırsın öğlen belki veya hiç akşam da iyi geceler veya konuşmak istemiyorum gibi
Genelde birisine çoook uyuz olmuyorsam (o da zaten 2,3 konuşma sonrası hadi selametle diye biter) müsait olduğum ilk anda cevap veririm bundan hiç gocunmam
Kesinlikle öyle ama bazen öyle zamanlar denk geliyor ki unutabiliyorsun bir sürü kişi yazıyor falan geri dönmüyorsa 3-5 güne ne hissediyorsanız o doğrudur.
Öyle değer veriyorsan bekletmezsin zaten meşgulsündür mesela ama fırsat kollarsın en kısa sürede yine dönersin
Mesaj atan kim olursa olsun gördüğüm an cevaplarım. Bazen yoğun çalışıyorum telefona bakacak zamanım olmuyor o ayrı.
Benim açımdan değil ya ben önce bekletirim 2 3 dakika ne söyliceğimi düşünürüm iyice kendime böyle alışkanlık edinmişim
Olgunluk ve karakter işidir. Bana gelen her mesaja vaktinde cevap veririm. Asla manipülatif oyunları sevmem yapanıda cevapsız bırakırım.
Yogun oldugum zaman ararim direkt mesaj zor oluyor bir de motorla giderken
Onun haricinde yazmiyorsam aramiyorsam evet degerine göre
Hayır ama bi mesaj atılmışsa müsaitsen cevap verilir kişiye göre geç ya da hemen cevap verme gibi alışkanlığım yok değerli de olsa müsait değilsem geç dönebilirim değerle alakalı değil
Bazen öyle bazen de müsaitlik durumuna bağlı bence
Evet saygısızlık olarak görüyorum ve cevap dahi vermiyorum o insana..
Valla bende b 12 inanın gormeemek debi unutuyorum 😂
Kesinlikle öyle bence iş istisna onun haricinde verdiği değere bağlı
Ya ben öyle bakmıyorum. Müsait işlem hemen bakarım
Bence de öyle ne kadar değer verirsen o kadar erken bakarsın diye düşünüyorum
Degildir bilerek veya kasıtlı yapıyorsa olabilir ama isi varsa Bu bir kıstas değil
eğer kisi musaitse kesinlikle öyledir cevap vermiyorsa onceligi degilsinizdir
Kesinlikle öyle bu arada telefon elimden asla düşmez ama çoğu kişinin mesajina saatler sonra bakiyorum yani biri mesajiniza gec bakiyosa konusmak icin cabalamayin bence
kim olursa olsun üşeniyorum mesaj gelince strese giriyorum, sevgilim hariç tabii ama o da yok
Yani meşguliyetim yoksa o an bi mesajın kendisine bakarım önemli mi diye bir de mesajı atana bakarım yakınım mi diye ona göre cevap verme sürem değişir. Normal de kimseyi ayırt etmeden herkese dönerdim hızlıca ama anladım ki artık insanlar değer görmeyi haketmiyorlar iki bişey yapsak hemen elleri kanka ayrı oynuyor
Yani aslında kişinin meşgul olup olmadığını bilirsin ama sana değer veren birisi varsa zaten işini bırakıp sana yazar yani bekletmez
Hiç kimse gerçekten meşgul değildir öncelikleri farklıdır nett
Hayır belki insanın o an önemli bir işi olabilir
bir kişi hariç kimseye acele etmem
Ergence düşünceler
Evet. Değer verdiğine önce yazarsın
İş ile alakali hani erkek adamin işi olur ya
bence evet değerle alakalı
Alakası yok kimseyle konuşmak istemiyorum bazen
Alakası yok bence. Şahsen gördüğüm zaman yazıyorum
Bazıları için geçerli evet
Evet öyle
Benim için öyle en azından