Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Herhangi bir sebepten ötürü bütün samimiyetimle söylüyorum, korkarım ama bunu çevremde ki kişilerin bilmesine lüzum yok. Bir kümeye dahil olmak ergenlik ve çocukluk döneminde - hele ki şu dönemde- zor iken bunu kafaya takmak daha da zor diye düşünüyorum. Yıller ilerledikçe, bu konuda bana katılacak büyük bir küme olduğunu iddia ediyorum: Geçen sene ki siz, geçen senede kaldınız. Yıllar geçtikçe düşüncelerimiz değişiyor. Düşüncelerimizin değişmesi için tabii ki yıllara gerek yok ama bu sadece naçizane bir genelleme idi. Hususen, evvel ki sene bir küme tarafından dışlanmaktan korkarsın, gelecek sene bu durumdan o kadar rahatsız olmazsın. Bir kümeye dahil olmak zorunluluğunda olmadığını idrak edersin.
"Ben ezelden beri bir kümeye dahil olmaya gayret göstermedim." diyen kısmın büyük ihtimalle aşağı yukarı ⅘ 'i tabiri caizse kolpa atıyordur. İnsanın bir kümeye dahil olma çabasının içgüdüsel olduğunu düşünüyorum.(Keşke edebiyat sınavında da böyle kompozisyon yazsam. SJJSJS) Okuduysanız teşekkürler.
Sanmıyorum fakat olabilir.
Şu an aklıma spesifik olarak bir şey gelmiyor olsada tamamen hayır demem samimi bi cevap olmazdı diye düşünüyorum.
Fakat bi ayrım yapmakta fayda var burada.
İlk olarak arkadaşlar arasında artık dışlanmaktan korkmuyorum zira çocukken ve ergenlikte bu korkum yüzünden baya kötü tecrübelerim oldu ve bende bazı travmalar yarattı jfjd bu yüzden artık kendi doğrularım daha ağır basıyor. Belkide o yüzden çevrem azaldı ki, benim için güzel bi temizlik oldu.
Yinede geniş resime bakıldığında son beş senedir kendimi geliştirdiğimden beri yani böyle bi korkum yok. Ha buna sebep dediğim gibide çevremin azalması olabilir yani beni dışlayacak birileri yok artık 😂
Öyle olanları hayatımdan çıkardım bazılarıda beni çıkardı uyuşmadığımız için. Doğru olanda bu. Bir yanlışa ne kadar bi süre doğru diyebilir ki insan?
Ankette ağır basan tarafı yani hayır’ı seçtim bu yüzden.
Dışlanma korkusu, hepimizin zaman zaman hissedebileceği, ait olma ihtiyacımızdan kaynaklanan çok doğal bir duygudur. 🫂 Ancak kişisel olarak, kendimi ve değerlerimi bildiğim için bu tür bir korku yaşamıyorum. İnsanların niyetlerini ve sosyal dinamikleri anladığımda, bana uygun olmayan ortamlardan zaten uzak durmayı tercih ediyorum
Cevap
2Cevap
Korkmam, yalnız oldukça rahatım.
Evet korkarım
Dışlanmayı kim sever ki
Öyle bi korkum yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?