Gıdıklanma en çok kadınlarda oluyor. Özellikle genç kızların gıdıklanma hassasiyeti çok yüksek oluyor. 16-30 yaş arası ultra hassas dönem. Yaş ilerledikçe azalır ama kadınlarda tam bitmez. Erkekler de karizmayı çizdirmemek için çaktırmasa da gıdıklanır. Ama kadınlar kadar değil. Dayanabilir, gülmeden durabilir. Deri kalınlığı ile ilgili. Çocukların çok gıdıklanma sebebi de bu. Kadınların narin vücudu gıdıklanmaya karşı çok savunmasız. Tene temasta sinir hücreleri hızla uyarılıyor ve istemsizce kahkaha atıyorsunuz.
Bu işin fizyolojik tarafı. Bir de psikolojik tarafı var. Kendi kendinizi gıdıklayamazsınız çünkü çaresiz bir uyarılma oluşmaz. Vücudunuzun istemsiz dokunulması sizi gıdıklar. Ani gıdıklanmalar da bundan olur. Kadınların bedenlerini koruma iç güdüsü erkeklerinkinden kat kat fazla olduğu için o temasa daha fazla reaksiyon gösterir ve kaçmaya çalışıp kahkaha atar. Bağlanıp gıdıklandığınızda daha çok gıdıklanırsınız çünkü daha çaresizsinizdir. Aynı gıdıklama bağlı değilken daha az sizi gıdıklar.
Gıdıklanma bölgeleri de bu iki sebeple ilgili ortaya çıkıyor. Birinci grupta derinin inceldiği sinir hücrelerinin yoğunlaştığı yerler var. Mesela koltukaltınız, beliniz, ayak tabanınız, göğsünüzün yan kısımları ve meme ucunuz. Erkeklerde meme büyük olmadığı için deri incelmez ve aynı yerden gıdıklanma olmaz mesela. Bir de diğerleri kadar deriniz incelmese bile aşırı gıdıklandığınız yerler var. Onlar da psikolojik etkisi yüksek olan yerler. Başta bacak aranız, uyluklarınız ve kasıklarınız gelir. Bu da en çok saklama koruma istediğiniz bölgeye yakınlığından kaynaklanır. Sizi gıdıklayan kişinin elleri oraya yaklaştıkça daha çok gıdıklanırsınız. Her an oraya bir temas gerçekleşecekmiş gibi hissedersiniz ve vücudunuz buna kahkaha ile karşılık verir. Bu kısım erkeklerde de aynı ama sizin kadar değil.
Sağlık bakanlığı onaylı bir gıdıklama merkezi yok tabi :) ama bunu profesyonel olarak yapanlar var. İyi gıdıklamak uzmanlık ister ve bunu bir rahatlama terapisi olarak gıdıklama uzmanına yaptırabilirsiniz. Düzenli gıdıklanmak stresi azaltıyor. Kahkahayı bolca atmak gündelik düşünceleri azaltıp rahatlama sağlıyor. Hem bedensel olarak bir masajdan farksız hem de ruhsal olarak dinlenmiş hissediyorsunuz.
Bence gıdıklanmak kadın erkek fark etmiyor ya tamamen kişinin zayıf noktasıyla alakalı 😄 Bazılarının boynu felaket hassastır bazısının kolu bile yetiyor. Ama “Sağlık Bakanlığı onaylı profesyonel gıdıklama uzmanı” diye bir şey duysam asla şaşırmam fjdjd düşün sen gidiyorsun ciddi ciddi “hafif huylanma şikayetim var” diye sıra alıyorsun
Ben de eskiden her yerimden gıdıklanırdm ama liseden beri sadece ayağımdan gıdıklanıyorum. Kadınlar her yerden gıdıklanıyor. Beline yandan bir kere dokunsan çığlık atarcasına gıdıklananlar var. Kadınların erkeklerden daha fazla gıdıklandığını düşünüyorum.
Onların da var. Babam diz kapağından ve ayaklarının altından gıdıklanıyor. Sevgilim de ayaklarının altından ve göbek kısmından gıdıklanıyor. Çocuklarda dene inanmazsan. Onlar da göbek kısmından ve ayaklarının altından gıdıklanıyor genellikle.
Kanka cinsiyeti yok bence bunun bende ayak bel koltuk altı çık gıdıklanıyorum he bide sağlık hizmeti hizmet vermesi lazım işten dolayı kafayı yiyeceğiz gülmeyi unuttuk hshssjjskskdk gıdıklanmıyorum diyen yalan söylüyordur