Kendimi çok beceriksiz hissediyorum. Bu psikolojiden nasıl çıkabilirim, özellikle bunda etken bir şey var?
1 ay
Kendimi çok beceriksiz hissediyorum. Bu psikolojiden nasıl çıkabilirim, özellikle bunda etken bir şey var?
Herkes her konuda iyi ve becerikli olamaz, bu yetersizlik psikolojisini bildiğin konular üzerinden başlayarak aşabilirsin., Bilgi varsa özgüvende vardır başarı da vardır. Bardağın dolu tarafından başlayabilirsin.
Sebebi yazmamışsın. Ya sebebi sona erdir ya da sonucunun etkisini ortadan kaldır. Muhtemelen ikisi de hayatta sağlam bir amaç edinip onun peşinden gitmeye bakar.
Kendini beceriksiz hissetmen, gerçekten beceriksiz olduğun anlamına gelmiyor, önce bunu netleştirelim 😊 Çoğu zaman bu duygu, başkalarıyla kıyas, eleştirel aile, başarısızlık korkusu gibi etkenlerden beslenir. Küçük şeyler başarıp kendine “bunu da yaptım” demen çok işe yarar. Gün içinde başardığın en ufak şeyi bile not al, zihnin yavaş yavaş bakış açısını değiştirir 🌱💪
Cevap
9Cevap
Manevi dünyanı güçlendirmen gerekir. Kendine telkinler vermen gerekir. Meditasyon ile başlayabilirdin ve kendini artık sevebilirsin.
Mental Sağlığı yerinde olanlara bakıyorum o kadar imrenilesice ki
Bir yerde başlayabilirsim sende imrenmek yerine harekete geç. Sende eksik olan hiç bir şey yok.
Çok iyi gaz veririm boğulma derecesine gelirsin o kadar söylüyorum 🤣🤣
Ver be ver ver ihtiyacım var
Gerçekten motivasyon konusundaysa eğer evet
o yaştaki gençlerin çoğu beceriksiz olur zaten kendini üzeceğin bir şey yok
Yok bence becerikliler başka bir yere gidebilecek kapasitedeler
Başka yere gidebilecek derken aile evinden mi bahsettin
Aile evi ve iş için başka yere gidebilecek vs
ailen kesinlikle izin vermez haksız mıyım?
Yo verirde ben açıkgözlü dikkatli olursam saf olup hemen herkese herşeye kanmazsam anca üniversite aracılığıyla gönderirler ama işte bende maalesef kazanamıyorum
of ta keşke az zeki olup kazanabilseydin
Durumuna gore sana Bi seni anlatıp analiz yapabiliriz aslında
Kendimi aşırı beceriksiz hissediyorum sanki ömrümün sonuna kadar onun bunun sırtından geçinecekmişim gibi vasıfsız olacakmışım kocaya muhtaç kalıp koca parası yiyecekmişim gibi geliyor ve yük çok ağır ben yks sınavında hiçbişey yapamıyorum o lanet dersleri hiç anlamıyorum çok başarısızım benim yaşımda ki kızlara bakıyorum o kadar harika işler çıkarıyorlar ki bide dönüp kendime bakıyorum bazen jn₺lhr kıvamına bile geliyorum
İyi de hayatta koyduğun kıstas neden illa Bi sinav ya da digerleri gibi olmak uzerine ki. Sen onların mutlu olacağını mi sanıyorsun. Onu yapabilenler mi mutlu olacak sanıyorsun.
Türkiye derecesi yapıp a101 e torpil arayanlarla dolu ülke.
Yasin kac ve ne durumdasın bilmiyorum ama durumuna ozel bir kac akil vermeye çalışırım..
Buradan aleniyette çok sey yazamadım..
Buna neyin sebep olduğunu bularak başlayabilirsin.
Çokk zor bitanemmmm benim
İyi geldi mi
Hangi konuda
Her konu
Anladim
Ne gibi işlerde
Öyle her şey
O hepimizde var ya sıkma tatlı canini
Bir tane psikolojik veya özgün bir roman okuyarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?