Aşırı derecede özgüven eksikliğim var ne yapmam gerekiyor?
Cevabın nedir?
+1 yılBende de aşırı derecede var, insanlar gülerken sanki bana bakışta bana gülüyorlar gibi geliyor halbuki hiç tanımıyorum ama düşüncem hep olumsuz şimdi Yeni yeni atmaya çalışıyorum ilk olarak dik yürümem için klasik giyim tarzını seçtim, sırf bu lanet hastalıktan kurtulmak için paramı kıyafetime veriyorum, düzgün ayakkabı yürümeni bile değiştiriyor, aklında beğendiğin erkekler vardır, özendiğin erkekler illa vardır, onların giyim tarzına, yürüyüşüne, veya aynı ortamdaysan hal ve hareketlerine dikkat et, önce benzetmeye çalış ve sonra kendi tekniklerinle imparatorluğunu kur, emin ol ufak hamlelerle mükemmel tarz oluşturup kendini soyutlamıyorsun %1 bile olsa kendimde gelişimi hissedebiliyorum
21 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürler :)
En İyi Cevaplar
Öncelikle bunun nedenlerini araştırmalısın. Muhtemelen küçüklükten gelen ailevi baskılar yüzünden kendini ifade edememekten kaynaklanan bir özgüven eksikliğidir bu. Bunun için düğün alışveriş yerleri toplantılar gibi kalabalık yerlerde sıkça bulunmanı, düzenli kitap okumanı, evde yüksek sesle aynanın karşısında kendinle konuşmanı, güzel sözler ezberleyip kendini geliştirmeni, halkeğitimin açtıgı kurslarla sosyalleşmeni, insanların ne dediklerini pek önemsemeden her konuda görüş bildirmeni, mümkünse çalışma hayatına atılmanı ve KS, FACEBOOK gibi asosyalliği tetikleyen yerlerden uzak durmanı tavsiye ederim...
44 Yorumla
Soran+1 yılEvett
+1 yılAynı şeyi yaptım ve yeni okul dönemimde çok değiştim. Herşeyi s*ktir ettim ve kendime geldim :D Gerçekten işe yarıyor.
İnsanlarla konuşurken ben de çok titrerdim, çekinirdim ama artık sınıftaki en geveze ben olacağım neredeyse. Önceden hiç tanımadığım insanlarla konuşmaya çalışmakta zorlanıyordum artık güleryüzle onlara yaklaşıyorum ve bir sohbet ediyorum. Bazen pürüzler çıkıyor mesela bana hep laf atan bir kız vardı. Bu senede aynı şeyi yapıyor. Önceden ona içimden küfrederken artık ona teşekkür ediyorum çünkü sadece kendi kalitesizliğini kanıtlamış oluyor.
Dış görünüşüm için ise boşverdim. Benim bedenim böyle yaratılmış diyip kendim gibi davranıyorum72 Yorumla
Soran+1 yılÇok çok teşekkürler :)
- +1 yıl
Rica ederim ama lütfen bunları uygulamaya çalış yoksa böyle giderse depresyona bile girebilirsin. Dikkat et kendine, psikolojine ve sağlığına x
Bende de aynı problem vardı. İnsanların içine çıkınca elim ayağım titriyor acaba ben nasıl görünüyorum diye içim içimi yiyordu ama bunun tek bir çözümü var s*ktır etmek gerçekten kötü bir tabir ama bu gerçek. En güzel olmaya çalışma kendin olmaya çalış. Beğenmeğen kendi yoluna devam etsin işin bile olmasın. Beğenen zaten her halinle beğenir. Dünyada o kadar güzel olupta beyinsiz kız var ki onlara sadece acıyabilirsin.
177 Yorumla
- +1 yıl
Gerçekten güzel bir Cevap :)
- +1 yıl
İşe yarıyor benden garantili
- +1 yıl
Kaç yıl Garanti Veriyorsun ki @kremşantiseverim :D
- +1 yıl
5 yıl. 5 yıldan sonra güncellemek gerekiyor
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
82Cevap
özgüven eksikliğiyle kendin olmaya devam edersen özgüven eksikliği yaşamaya daha çok devam edersin. kendini değiştir. saçını başını yaptır vucudunu değiştir fitt oll. kılların varsa kurtul. yani dedğim bakımlı ol. güzel üstüne yapışan kıyafetlerde al kendine. dışarı çıktığında erkekler bakıcaktır. talepler gelmeye başlayınca güvenin yerine gelicektir. sonra yavaş yavaş kendine dönmeye başlayabilirsin ama bu dediklerimin çoğu senin normal alışkanlıkların olmaya başlayacak sıkıntı cekmezsin yani
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :)
Diğerlerinden farkını düşün , düşünmediğin kadar düşünülürsün yani karşındaki insan sana bakarken sadece 1 kez bak ve başını çevir 3-4 dakika sonra kafanı çevirdiğinde seni izlediğini farkediceksin bunu benim için dene. Erkek olsaydın ''saksı olmanın faydaları ' diye bir film var onu izlemeni isterdim ama yinede izle faydasını görürsün. Ha unutmadan 7 milyar insandan 2 milyarı engelli , 1.5 milyarı bekar ve bunların neredeyse hepsi erkek , 1 milyarda bekar kadın var ya da sevgilisi olmayan. Yani yalnız deilsin ;)
10 YorumlaÖzgüven eksikliği yüzde aşılacak bir şey degil. O anki ruh halin, çevrenin etkisi önemlidir. Yani çok olduğunu düşündüğün bir zamanda biri çok güzelsin der, ozguvenin yerine gelir. Tam tersi durumda ise kendinicçok güzel bulduğun bir anda biri sana cirkinsin der, özgüven dibe çöker. Yani önemli olan çevreyle özgüven sahibi olmak ya da kaybetmek değil. Önemli olan kendi kendini güzel bulabilmen
Uykulu halde yazdım, umarım anlaşılır yazmışımdır. Ben şu an Ne yazdığımı hatırlamıyorum çünkü17 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürlerr
Soran+1 yılEstağfirullah :)
Soran+1 yılAfedersiniz ne dedim?
Soran+1 yılHayır öyle yazılıyor :)
Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. Bu tiple mi? inanmak guc ama
. Neyse.. once kendini sev ve kendinle baris.. ve kendin ol... kendin asamazsan bir psikologa git , bu kadar basit.. ozguveni asiri derece eksikmis hem de.. ben bir sey drmiyorum daha.32 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Güzel bir bayansin o yüzden fiziksel olguları geciyorum.
Hayatında birisi var mi? ya da hic oldu mu?
Olmadıysa edin. Varsa ve hala bu duygular icerisindeysen muhtemelen sevgilinin payı büyüktür.13 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler, yok hiç olmadı erkek arkadaşım
- +1 yıl
Sorunun kaynağı kesinlikle bu diye dusunuyorum. Belki ailevi baskılar , belki duygusal altyapının oluşmaması , belki sevdigin erkeğin başkasıyla olması sebep her neyse hic sevgilinin olmaması seni bu begenilmeme duygusuna sokuyor olabilir.
Bu duygulardan sıyrıl ve kendine bir yol arkadaşı edin.
Kendine güzel diyen havasından yanina yaklasilmayan nicelerinden daha guzelsin bunu farkına var.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim gerçekten :)
Ozguven tamamen seninle alakali baslangic icin alisveris yapio yeni seyler giymeyi yeni sac modeli bulmayi deneyip sana kendini iyi hissettiren insanlarla gorusmeyi deneyebilirsin. Birazda arastirma yapip bilgi sahibi oldugun konularda yapacagin konusmalarda bunu tetikleyecektir. Sonrasi tamamen sana kalmis.
11 Yorumla
+1 yılbendede özgüven eksikliği var mesela kalabalık ortamlarda çok utanırım bir kelime bile söyleyemem annemle babamla konuşcak bişey bulamam veya otobüste felan nereye bakıcamı şaşırırım ama yanımda birileri varken arkadaşlarım felan hiç utanmam özgüvenim tavan yapar ama normalde de böyle olsun isterim bir çaresi yok mu
21 Yorumla
Soran+1 yılAynıyız desem
Mitolojik bir içecek tavsiye edeceğim günde üç öğün tok karna turşu suyu iç. Zeusun şimşeği göğsünde çarparken poseidonun mızrağıyla denizleri dalgalandirirsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılHahahah güldürdün
1. cisi hangi konuda özgüven eksikliğin var çok çeşidi var. Örnek verirsek derste hiç başarılı olmamış birinin kendisini salak gibi düşünüp başaramayacağı duygusu gibi. ?
23 Yorumla
Soran+1 yılaşk başarı iş vb.
Soran+1 yılteşekkürlerr :)
Çirkin olsan eyvallahta bu tatlılıkla neyin öz güvensizliğini yaşıyorsun anacım?
41 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim yahu :)
sana en iyi yardım edebilecek kişi
https://www.kizlarsoruyor.com/uye/boramert istediğini sor12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürlerr
Aynanın karşısına geç yüzünün güzelligine sonra hayallerinin karşısına geç düşüncelerinin güzelligine ve geçmişte yaptıklarının karşısına geç ruhunun güzelligine bak bunu haftada bikaç kes yap özgüvenin çogalır
10 YorumlaHer konuda mı özgüven eksikliği yaşıyorsun? Mesela her olaya veya her durumda ilk özür dileyen ya da sürekli özür dileyenlerden misin?
25 Yorumla
Soran+1 yılyok haksız olduğum konularda dilerim sadece
Soran+1 yılbeğenilmeme düşüncesi diyelim
- +1 yıl
Anladım ama öyle bir kaygıya kapılma değerlendirme yapmak gerekirsede resimdeki kız gayet hoş beğenilmeyecek bir yanı yok. Önce kendin ile barışık olmayı başar bir etrafına bak televizyonlarda veya resimlerde gördüğün şeylerle kendini kıyaslama eminim yolda yürürken bir çok erkeğin dikkatinide çekiyorsundur ki türkiyede bu sayı çok çok fazladır :) Beğenilme çabasına girme beğen ;)
Soran+1 yılçok teşekkürler :)
+1 yılresimdeki arka plandakimi sensin ön plandakimi?
cevaptan sonra vericem sorunun yanıtını14 Yorumla
Soran+1 yılön taraf
- +1 yıl
gayet güzel kızsın özgüven eksikligi yaşıcak bir durum yok zamanla düzelir hem özgüvenin olmasada fark etmez teklif eden olur zaten
Soran+1 yılteşekkürler :)
- +1 yıl
rica ederim
+1 yılSıkma canını yavaş yavaş kazanmaya çalış birden olmaz. Mesala ilk ailenden yakın çevrenden arkadaşlarınla ilişkilerindeki samimiyetini ve ilgini artırarak başla. Yavaş yavaş özgüvenin yerine gelecektir. Bir de işlerini zor da olsa kendin yapmaya gayret et :))
10 Yorumlakişisel gelişim kitapları oku, kendine değer ver, dünyaya bir kere geliyoruz kimsenin seni üzmesine izin verme. kendini geliştirdikçe bu sorunu aşacaksın :)
20 Yorumla
+1 yılaynaya bak bol bol kusurların var ki ben burdan bakınca göremiyorum onları ayıklamaya çalış kafanda kabullen yani ;)
22 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkürler
- +1 yıl
baktın olmuo bol bol bira iç :)
Benimle konuşmadın üyeliğimi sildim ben daha özgüvensizim. Mesajlarımı iplemedin :D
18 Yorumla
Soran+1 yılHiç sevgilisi olmayan mısın sen
Soran+1 yılÖyle deme ya :/
ayni durum hemen her kiside olur bu ya ergenlikten yeni cikmis ondan kaynaklidir ya da kendide kusur bulur ve bu yuzden ozguven eksikligi olur
20 Yorumla
+1 yılGülüşün güzelken nasıl özgüven eksikliği yaşarsın as kendini :)
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürler
+1 yılSana aşık olan çok beğenen biriyle sevmesende takıl biraz sana ister istemez ha bire iltifat edip totonu kaldıracaktır, kesin çözüm
12 Yorumla
Soran+1 yılKimseyi kullanmaya hakkım yok kendi çıkarlarım için
- +1 yıl
Yapan çok sen bilirsin sana kalmış, aksi taktirde bundan kurtulman zor
Bende seninle aynı durumdayım sana önerim buradaki kimseyi ciddiye alma. Yanlış yere yazdın bunu burası sana yardımcı olamaz. Bende yaşıyorum ama buraya yazmıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhangi konuda var örnekler verseydin keşke bende de var fakat her konuda değil yani genel bir özgüven eksikliği değildir bu belli şeylerde vardır
14 Yorumla
Soran+1 yılaşk iş başarı ve beğenilmeme düşüncesi
Cevap sahibi+1 yılyalnız dışarı çıkamama da var mı?
Soran+1 yılevett aşırı çekiniyorum
Cevap sahibi+1 yılbende bu varda ondan sordum yani bir iki kere denedim fakat olmuyor mal gibi hissediyorum kendimi beğenilmeme biraz bende de var ama ne yapayım elimde değil bakım yaparak saklıyoruz kusurları. başarıda ben de çuvalladım biraz ama bu özgüven eksikliği olmamalı yani benim düşüncem başarısızsam bu benim hatam psikolojik olamaz ama beğenilmeme falan işte dışarı tek çıkamama bunlar psikolojiyle alakalı yani başarıyı özgüven eksikliğine dahil etmemeliyiz bence değil mii sen ne düşünüyorsun bu konuda?
peki aşk? aşkta aradığını bulamamak mı ya da beğenilmeme korkusuyla alakalı olarak sana aşık biriyle karşılamamak mı? yoksa ilişki başladıktan sonraki davranışların mı?
+1 yılBende de aynı sorun tanışalım mı reyiz?
Küçük küçük özgüvenciklerimiz olur belki12 Yorumla
Soran+1 yılBu nasıl bir yürüme şeklidir :D
- +1 yıl
Yürümeyi sevmem, koşmak tercihimdir ahaha :D
+1 yılresimdekilerden hangisi sensin ve özgüven eksikliğin neden kaynaklı
17 Yorumla
Soran+1 yılöndeki ve beğenilmeme korkusu
- +1 yıl
boy ve kilonu söyler misin
Soran+1 yıl1.70 ve 70 kilo
- +1 yıl
biraz kilo ver yüzün çok tatlı çok güzel bir kızsın bence
- +1 yıl
bide boydan resmin varsa onu profiline koysana belkide hiç sorun edilecek tipinde yoktur
Soran+1 yılteşekkürler
- +1 yıl
rica ederim boydan da görmek isterim
Sokağa çık insanların arasına karış ahmeeettt ya da örneğin seliiin diye bağır sesinin çıktığı kadar :)
Ya da herhangi bir dükkana dalıp o dükkandan istenmeyecek absürt birşey iste mesela eczaneden kıyma istemek gibi :)10 YorumlaNe konuda yasiyosun halk arasında konusmadami bir yerde tek basina yemek yemedemi gelecek kaygisimi hangisi
23 Yorumla
Soran+1 yılBeğenilmeme düşüncesi dışarda pek yalnı takılamama givi
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
"asla yapmam" dediklerini yapma. sadece zor gelen şeyleri yap.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Bir formülü yok.
İsviçreli Bilim adamları uğraşıyorlar mı bilemem?30 Yorumla
+1 yılöz güvenini bekleyemem seni seviyoru face adresimi istersen veririm ok by
11 Yorumla
Soran+1 yılhahahaahah
- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılSen benle tanışsaydın öz güven eksikliği nedir anlardın.
12 Yorumla
Soran+1 yılnedenmiş o
- +1 yıl
Boş ver.
evvela sebebini keşfetmelisin. sebebini keşfettiysen ona göre yardımcı olalım, keşfetmediysen keşfetmene yardımcı olalım. var mı bir fikrin?
10 Yorumla
+1 yılbu tatlılıkla sende de eksikse biz napalım ölek mi :D
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :)
+1 yılBen bu sorunu üniversite ikinci sınıfta ancak yenebilmiştim :)
21 Yorumla- +1 yıl
nasıl yendiniz
Bim'de satışa çıkacakmış La Özgüven filan diye, ordan alırsın..
10 Yorumlapsikiyatriye gitme hayatına değişiklik katman gerek psikiyatriler hikaye
yeni ilgi alanları hobiler v. b.20 Yorumla
+1 yılFazla evde takılma. İnsanların arasına karışmaya çalış. Diyalog kurup kendini yontmayı öğren biraz. Bolca kitap oku bunlar senin için faydalı olur ^_^
20 Yorumlakıyamam be ablacığım sana :(
Biraz sosyal faaliyetlerde bulun. Ya da çık spor yap, spor insanı dinç yaptığı gibi özgüven de veriyor...10 YorumlaHe bende de cyrano sendromu var :) umarım iyileşiriz :)
10 Yorumla
+1 yılOzguven nakli var mı
Varsa fazlaliklari vriyim :-D30 Yorumla
+1 yılilk erkek kandırır seni seni yazık. keşke komşumun kızı olsan :) hemn tavlardım
20 Yorumla
+1 yılBende asiri ozguven patlamasi yasiyorum ben napmaliyim :(
38 Yorumla- +1 yıl
@kittenbomb birinden red cevabı alırsan ya da tınlamazsa adam seni düzelir merak etme
- +1 yıl
@neronege ne diyorsun.
- +1 yıl
Cocuklar siz manyak misiniz :/
- +1 yıl
hakkaten ne diyonuz mk arap şaçına dönüş kız haklı bende anlayamadım ayrı telden çalmayın :D
+1 yılhayret halbuki bu site de özgüveni göklerde insanlarla dolu şımarık şımarık konuşuyorlar:) onlardan değilsin anlaşılan
20 Yorumlabahtın açık olsun da özgüven eksikliği geçer , şans yoksa özgüven olsa ne olur karşına doğru kişi çıkmıyor ki bir türlü
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 17,4b cevap paylaştı. aynısı bende de var ya.
ne yapıcaz biz böyle? arkadaşlarımın gaza getirmesi ile idare ediyorum biraz.20 Yorumla
+1 yılAktivitelere bolca katıl ve olabildiğince aktif ol sosyal yaşantını genişlet yeni kişilerle tanışmaktan korkma ve en önemlisi gülümse hem de bol bol bu senin özgüvenine tavan yaptırır
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşu özgüven yüzünden çok şey kaybettim hep geç kaldım
20 YorumlaBenimkinin yarisini verebilirim ajsjsjsknsnsjsjd :d
10 YorumlaGökyüzüne bak sonra o kadar yıldızın içinde ay nasıl tek başınaysa onu örnek al
40 YorumlaÖzgüven dediğin mal değil ki parayla alasın. Yaşamaya devam edecen böyle. Yapacak pekte birşey yok.
20 Yorumlasende Aşırı Özüven eksikliği yaşıyorsana atayim ben kendimi
20 Yorumla
+1 yılInterneti azaltıp daha sosyal ve gerçek şeyleri yaparak..
10 YorumlaBendede var ama nedenlerim de var geçerli nedenlerim. Asıl ben ne yapacağım mk.
20 Yorumla
+1 yılsebebını bul muhakkak biseyden cekınıyor ya da korkuyorsn we üzerin git
10 Yorumla
+1 yılSosyalleşmelisin. Enstrüman kursu ya da uzakdoğu sporları yapmalısın
10 Yorumla
+1 yılDerin bir nefes alıyorsun aynanın karşına geçiyorsun özgüvenin fizikimi psikolojık mı bunu bulmaya çalışıyorsun. Ve buna gore birşeyler yapıyorsun.
10 YorumlaBende bazen yaşıyorum be kanka varsa fazla ödünç verir misin =)
10 Yorumla
+1 yılYaşadıklarınla ilgilidir muhtemelen Eğer bir sorunun varsa onunla yüzleşmelisin.
10 Yorumlaben bu işi yapıcam benden iyi kimse yapamaz diyerek kendine telkimler ver
00 Yorumlabende kanka özgüvensiz oldum :D
32 Yorumla
Soran+1 yılnolucak halimiz :D
- Devamını Gör (35)
Devamını Gör(80)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?