Kendime özgüvenim yok ne yapmalıyım:(?

Doğal halimi hiç beğenmiyorum burnum hafif kemerli buğday tenliyim ve saçım çok dalgalı dudaklarım ince ayrıca bide şu iğrenç ötesi sivilcelerim var dışarıya bu halde çıktığımda kendimi iğrenç hissediyorum üni 1 deyim ve burdaki kızlar acaip bakımlı resmen boya küpü ama baya bir çekiciler benden daha çok dikkat çekiyorlar saçları sürekli fönlü yüzlerinde bir ton fondöten aslında bende istersem hergün saçlarımı yapıp makyaj yaparım ama bir bakımdan da cildime kıyamıyorum makyajla yıpranır diye korkuyorum veya saçıma sürekli fön çekince kırılır diye yapamıyorum lise son sınıftayken saçlarım belime kadar uzundu ve hergün düzleştiriyordum ama bedelini çok pis ödedim saçlarımı omuzuma kadar kesmek zorunda kaldım :( o günden sonra çok makyaj yapmamaya ve saçıma ısı vermemeye çalışıyorum ama böylede olmuyor kendime özgüvenim hiç kalmadı o boya küplerinin çekiciliklerini görünce ister istemez kıskanıyorum birkaç sene sonra burnuma estetik yapmayı düşünüyorum çünkü hiç beğenmiyorum saçımada brezilya fönünü düşünüyorum sizce nasıl olur kendimi daha güzel hissetmek için ne yapmalıyım?
Kendime özgüvenim yok ne yapmalıyım:(?