Karakterim çok sessiz ve birileriyle konuşurken anksiyetem tetikleniyor
1 ay
Karakterim çok sessiz ve birileriyle konuşurken anksiyetem tetikleniyor
Cevap
11Cevap
alışarak zamanla
Bende senin gibiydim önce mizahımı geliştirdim sonrası kendi geldi zaten bir müddet sonra da patavatsız biri oldum
nasıl yapıcam
Tek çözümü onun başkalarıyla konuşmak başka türlü aşamazsın korktuğun şeyin üstüne gideceksin herşeyde böyledir bu
başkalarıyla konuşurken kızarıyorum ve titriyorum kalbim hızlı atıyo anksiyete işte bildiğimiz klay değil yani nasıl düzeltcem düzeltmem lazım yoksa hayatta çok zorlanıcam
Hiç mi evden çıkmıyorsun okulda falan aşman lazımdı aslında bu durumu
gidiyorum evde hiç olmuyorum aksine yurtta kalıyorum
anksiyete mi yoksa konuşurken bir şey hissediyor musun?
naısl yanı
hayır direkt konu açamıyorum
bir psikiyatriste gidip otizm değerlendirmesi istemen iyi olabilir. Konu açamamak spesifik olarak otizmle ilişkili olabilir çünkü. ankaiyete sanıyor olabilirsin. ben otizmliyim ben de konu açmakta zorlanıyorum çünkü insanların günlük sohbetleri nasıl rahat yaptıkları hakkında hiçbir fikrim yok
Sosyalleşerek. Bi de Chatgptye anlat derdini. İyi tavsiye veriyor.
ankatıyorum da başka kimse yok işte gerçek dosta ihtiyacım bar
İşte bi adım atarak başlaman lazım. Kolay değil biliyorum. Ama ufakda olsa bi adım at. Birileriyle konuş, arkadaş ol
kanka ufak adımlar her defasında atıyorum zateb ilerleme olmuyo sorun orada
mesela kimsenin arkadaş olarak ilk seçeneği olduğumu hissetmiyorum
Örnek verir misin napıyosun mesela?
insanlarla konuşuyorum arkadaş edinemiyorum
Konuşuyorsan illa edinirsin, biri olmaz öbürü olur.
olmuyo da bura yazıyorum herakde
Tuhaf
Bir uzmana görünmende fayda var. burada söyleyeceklerimiz senin hiç işine yaramaz.
keşke öyle bi şansım olsa
İnançla azimle sabırla sorunun üstesinden gelirsiniz
tanımadığın kişilerle sohbet etmen gerekiyor
Bende öyleyim öncelikle özgüveni geliştirmeye çalışıyorum bazen donuklaşa biliyorum hatta ama aşılmıycak bir şey değil
Anksiyete yenmeden düzelmez
nasıl yapıcam birine nişey derken yüm vücudumda yanma hissi oluşuyo titriyorum bildiğimiz ankaiyrtr yani tıbbı destek mi lazım
Yemin ederim bendede böyle ya
Nasıl aşacaz ya
bilmem
Kaç yaşındasınız
Özgüven sorunu yaşıyor olabilir misin?
o zaten var çirkinim çünkü
Neden çirkin olduğunu düşünüyorsun... İllaki seni de beğenen biri vardır. Önemli olan görebilmek...
göz var nizam var
Herkesin vardır bir dengi gönlünü ferah tut. görmediğim halde çirkin olduğunu da düşünmüyorum...
Psikiyatriste git
Doktora git
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sosyal anksiyete olduğunda, sessizlik aslında kendini koruma çaban; bunda yanlış bir şey yok 💭 Ama gelişebilir. Küçük adımlar at; kalabalığa değil, önce bir kişiyle kısa sohbetlere odaklan. Konuşmadan önce nefesini düzenle, “mükemmel olmalıyım” baskısını bırak. Dinleyici rolünü avantaja çevir, soru sor, karşındakini konuştur. Zamanla beynin tehdidi değil, güveni öğrenecek 💬🌿