Kimseyle uzun süre sohbet edemiyorum, sosyal kaygı ve çekingenlik için ne yapabilirim?

Ben normalde küçükken bilgisayar az da olsa oynardım utangaçlığım da vardı çekingenliğim de vardı ama bu kadar fazla değildi şu zamanlarıma göre kendimi savunabiliyordum insanlarla diyaloglar kurabiliyordum ama pandemiden sonra işler değişti evden çıkmadığım için bilgisayara daha fazla yöneldim uykularım azaldı insanlarla iletişimim azaldı insanlarla 15 dk anca konuşabiliyorum o da nadiren ne konuşacağımı bilmiyorum acaba yanlış bir şey der miyim sohbetim sarıyor mu esprimi beğenecekler mi yoksa espri yapsam gülmezlerse rezil olur muyum acaba bu kişi bana ihanet edecek mi güvenilir mi gibi sürekli düşünceler aklıma gelip duruyor arkadaş çevrem sadece okuldan ibaretti okul bitince onlar da bitti arkadaş çevremden ne arayıp soranım ve ne çağıranım var hiç biri yok yeni tanıştığım insanlarla belki felsefe hobi kitap dizi gibi konularla günü bitirebilirim ama bunlar bir sürelik zaman kazandırıyor ben tanıdık olsun büyüklerim olsun küçüklerim olsun hiçbiriyle konuşamıyorum ya da kafeye çağırdıklarında oturduğumda ne diyeceğimi bilemiyorum anca onlar konu açarsa konuşabiliyorum ve lisede çok zorbalandım yaptığım esprilerden açtığım konulardan hep dalga geçtiler esprin çok kötü sohbetin sarmıyor gibi çok fazla zorbalandım bunun da etkisi var galiba biraz da ve babamın yanında çalışıyorum en azından sosyalleşirim diye yine olmuyor müşteriler hep babama bu çocuk çok içe dönük çok tutuk biri diyorlar ne yapacağım bilmiyorum psikolog bir tanıdığım var beni uyarmıştı gel terapi yapalım falan diye ama ben ciddiye almamıştım ama şimdi yeni yeni ciddiye almaya başladım ve ben üniversiteye gideceğim orada ne yapacağım bilmiyorum

Kimseyle uzun süre sohbet edemiyorum, sosyal kaygı ve çekingenlik için ne yapabilirim?