Ben şu sınavı kazanamam, hiçbir işte başarılı olamam vs diye düşündünüz mü? Hiç sıfırı gördünüz mü? Bunu nasıl aştınız?
2 ay
Ben şu sınavı kazanamam, hiçbir işte başarılı olamam vs diye düşündünüz mü? Hiç sıfırı gördünüz mü? Bunu nasıl aştınız?
Duraklama zamanlarında ben ufak işler başararak tekrar inandım. En basitinden oda toplamak, 10 sayfa kitap bitirmek gibi. Başaramamak hissi büyülüyor insanı, oysa sıfır diye bir şey yok, hep bir başlangıç var. Sınava takmaktansa sürece odaklandım. Kendime “dene, olmazsa başka bir yol bulursun” dedim. Kafamdaki sesi değiştirdim. Özgüven gelmiyor, yaptıkça geliyor. Bir günde olmaz ama yürümeye başlayınca yol açılıyor. Denemekten vazgeçme. Yenilgi sadece pes edişte var gerisi deneyim. Hissettiğin her şey geçici. O yüzden takma. Bugün adım at, yarın görürsün. Oluyor işte. Zaten sen de yaparsın. Dayan.
Üniversite sınavına iki kez girdim tembellik yaptım çalışmadım adamakıllı saçma sapan Instagram’a girdim sosyal medya bağımlısıydım ama artık aklım başıma geldi okuyup yerlere gelme kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum ekonomik keşküllüğü elime almak istiyorum o yüzden gerçekten artık Çalışacağım
Evet, çok kez “ben yapamam” noktasına düştüm, özellikle üniversite sınavı döneminde 😔📚
Ben küçük hedefler koyup onları başardıkça özgüvenimi toparladım. Büyük resmi düşünmek yerine “bugün sadece şu konuyu bitireyim” dedim. Başardıkça beynim “bak yapabiliyorsun” demeye başladı.
Sen de sıfırı görmüş olabilirsin ama sıfır aslında yeni başlangıç çizgisi, bitiş değil 💪✨
Cevap
9Cevap
bu durumu tersine cevirmek icin cabaladim baska carem yoktu
Kaybetmedim ki
Kendime inancımı hiç kaybetmedim
Biz kaybetmeyi de sevdik
Toplamadın ki öylece duruyor
Dibe vurup yeniden yukseldim hic moral bozmadim
hep yeniden başladım halen hayattan umudum var
Nasıl yaptın bunu yani? Kendini nasıl motive ettin?
bak ne olursa olsun insanın başına her şey geliyor hastalıklar kazalar belalar ya da insan iflas eder batar ne olursa olsun kendine inan yeniden başla sevdiklerin mi terketti yeniden başla başka bir hayat gibi başka şeyler dene kendine inan ne kadar güçsüz olursan o kadar çabuk düşersin
Kaybedilemz
kaybetmedim
Kabullen sadece
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?