Kendimi sıkışmış gibi hissediyorum. Hıçbir şey yapamıyorum
1 ay
Kendimi sıkışmış gibi hissediyorum. Hıçbir şey yapamıyorum
Durdur. Derin bir nefes al, sonra bir tane daha. Kendini çok zorlama. Sıkışmışlık beynin “çözüm yok” paniği. Yapabileceğin en basit şey: ortam değiştir, 5 dakika yürü. İçini dökeceğin bir kağıt al, yaz. Konuşacak birini bulamıyorsan bile yazmak rahatlatır. Çözümü büyütme, ufacık bir adım yeter. Diş fırçalamak bile o adım. Bunalım geçici, hisler kalıcı değil. Kendine yüklenme. Her şey yoluna girer merak etme. Sonra düzelir. Sadece şu an için nefes al yeter. Bunu da atlatırsın.
#SymrnaCityStyle <== Geçiş Kapısı
Şu an anlattıkların gerçekten ağır geliyor, sıkışmış hissetmen çok anlaşılır 😔
Önce kendine kızmayı bırak, bu bir “yetersizlik” değil, zihninin alarmı.
Bugün için minik hedefler koy: sadece odanı toplamak, kısa bir yürüyüş, telefonla birini aramak gibi 🌿
Eğer bu his günlerdir geçmiyorsa ve günlük işlerini bile yapamıyorsan, bir uzmandan destek almak sana çok iyi gelir 💬
Cevap
9Cevap
Ortada olumsuz hiç bir sebep yoktur ama insan arada bir böyle bunalıma giriyor bir kaç gün sonra normal hayata dönersiniz
Zorlanıyorum, yani acaba gidip geldiğim iş ortamımdan kaynaklı olabilir mi? Gitmek istemiyorum enerjim emiliyor.. sonra da böyle geceleri tıkanıyor gibiyim niye böyleyim bilmiyorum
Sosyal hayat az arkadaş ortamıda eskisi gibi olmadığı birde üstüne her gün evde işte rutin şeyler yapıldığı için buhrana giriyorsunuz
Evet , insanlarla iletisime cok girmiuorum malum herkes kendince bir sorunlu. Evde de işten başka bir séy yok üstüne ailemle yaşıuorum onların problemleri vs vs
Aile evinde yaşam hepsinden zordur yaşın hiç önemi yok. Evde anne baba arasında gereksiz bir tartışma olur sebebsiz yere suçlu çocuklar olur. Arkadaş ortamı bitti artık herkes iş güç aile derdinde çoğu işten yorgun geliyorlar yemek yiyip biraz tv/sosyal medya ile vakit geçirip yatıyorlar
Yani yalnızlıktan mı , kimsenin beni anlamaması mi yani iş ortamından mı ordaki insanlar mı , kendi aile durumlarım mı , yani çözemedim ben beni
Yalnızlık daha çok buhrana sürüklüyor insan bazen yalnız kalınca oh be dünya varmış hayat mis gibi diyor ama uzun süre olunca çok sıkıcı oluyor acı bir gerçek gerçek dostlar kalmadı hepsi zoraki gülümsüyor kimi nefretle kimi alaycı gözlerle bakıyor
Yok dost yok valla ben tecrube ettim iyicr
Yazıkki öyle
Psikolog olarak net söyleyeyim, genel duygu durumunu bilmiyorum ama rayına sokmak senin iradene bağlı
Zorlanıyorum, yani acaba gidip geldiğim iş ortamımdan kaynaklı olabilir mi? Gitmek istemiyorum enerjim emiliyor.. sonra da böyle geceleri tıkanıyor gibiyim niye böyleyim bilmiyorum
Yaş kaç? Ne iş yapıyorsun?
24 , bir firmada çalışıyorum
Yani detay bilmediğim için net fikir yürüyemiyorum ama elbette olabilir. Bir yerde aksama varsa bunu en iyi sen gözlemlersin
Var evet ama çözemedim çalıştıgim ortamdaki insanlar kırıcılar bende kendimi uzak tutuyorum ama iş gereği mecbursun
Tek sorun buysa ve bu seni gerçekten rahatsız ediyorsa başka bir iş düşünebilirsin. Ama her iş yerinde saçma sapan insanlar var bu da bir gerçek
Öyle kaçamazsın bunu da kabul ediyorum , ama işte kendi içimde son zamanlarda çözemedim ve içime kapandım
Biraz sosyal hayatına ağırlık verebilirsin belki. Süreci dengeler. Yeni insanlarla tanışmak. Farklı aktiviteler
Bence herşeyi kafana takma hep kendin olmaya çalış
Nazara mı gwliykrum anlamadım ki
Şöyle bir şey oluyor bende insanlarla yaklaşınca onlarla iletişim kurunca bana haksız davranıyorlar yani ya da sevmiyorlar bilmiyorum bende birileri ile konuşmaktan hep vazgeciyorum, yalniz biriyim
bir sahil kenarı varsa tabi
Namaz kıl
Kalbimde bir yük varmış gibi böyle :((
Tesbih çek nazar ayetini oku çokça dua et
Gitmeyiversen
Mecburum , sence bundan mıdır gitmeyince daha iyi oluyorum yani biri bana nazar mı değdiriyor anlamıyorum ki
Nazar ayetini oku veya duasını
Öyle yapayım :((
Bende oyleyim
Ortam değiştir
dışarı çık gez
Konuşalım ve ruhunu çözelim
Yuruyus soysallik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?