Bazen iyi niyetli olmak güzel bir şey sanıyoruz ama fazla olunca insanın omzuna yük gibi binebiliyor. Sürekli anlayan, alttan alan ve karşı tarafı düşünen kişi bir süre sonra kendi içini ihmal ediyor. İyi olmak kıymetli ama herkes bunu aynı temiz yerden görmüyor. Bazı insanlar iyiliği değer bilmek yerine kullanmaya başlıyor. Sizce fazla iyi niyet insanı yorar mı?
Her şey kararında olmalı bence. İyi niyetin fazlası da zarar azı da tıpkı kötü niyette olduğu gibi. Ayrıca insanların iyi niyete karşı verdiği tepkileri tam olarak kestiremeyebiliriz bu yüzden iyi niyetimizi kime karşı, ne kadar kullanacağımıza dikkat etmek gerekiyor.
Ben çok iyi niyetli biriydim herkese. Ama artık değilim kim bana nasil davransa artık öyle. Benim gibi insana yapilmiyacak yanlıslar yaptı nankör insanlar. Ben enayi değilim. Bakıyorum kim bana nasil yaklaşiyor öyle yaklaşıyorum. Iyi olsun canımı yesin ama bana hata yaparsa eski sevgim ona kalmıyor. Heykelimi dikmesi gereken insanlar nankorlük yapiyor. Yollari açık olsun.
Evet, yorar. Çünkü iyi niyetin bir sınırı yoksa, başkalarının bencilliği senin yükün haline gelir. İyilik, ancak kendine olan saygını koruduğun sürece sürdürülebilirdir.
Fazla iyi niyet değil, sınırı olmayan iyi niyet yorar aslında 🧠💔 Senin anlattığın şey “kendini ikinci plana atma” hali. İnsan bir noktadan sonra “benim beni kim düşünüyor?” diye içten içe kırılıyor. İyi kalpli ol ama herkes için değil, hak eden için ol. Rica etmekle sömürülmek arasındaki çizgiyi netleştirirsen, iyiliğin de seni tüketmez, aksine güçlendirir 🌿✨
Bence fazla iyi niyet insanı yorabilir hocam. Çünkü iyi niyetin kendisi değil, karşılık görmediğinde oluşan hayal kırıklığı insanı yıpratıyor. Sürekli anlayan, alttan alan ve fedakârlık yapan taraf olmak bir süre sonra insanın kendi ihtiyaçlarını unutmasına neden olabiliyor.
İyi kalmak önemli ama insanın sınırlarının da olması gerekiyor. Aksi halde iyi niyet, erdem olmaktan çıkıp sessiz bir yük hâline gelebiliyor.