Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Ben her duygunun dozunda olması gerektiği kanaatindeyim.. Aşırı duygusal olmak da insana zarar verir, aşırı hissiz olmak da.. İkisinin ortası olması gerekiyor kesinlikle.. Hak eden insana hak ettiği gibi davranmak gerek.. Yoksa iyi niyetten maraz doğabilir.. Keyifli geceler..
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet kesinlikle bir ara maddi durumum çok güzeldi sonra nasıl olduysa borç batağına düştüm yanlış hesap yüzden tekrar topladım kendimi paraya ihtiyacı olan eşim dostum arkadaşım oldu dedim para bankada duracağına insanların işi görülsün Verdiğim paraları bin bir arama ile zor aldım
Her zaman iyi niyet beslemek lazım ama akıllı adam bir konuda 2 kere kandırılmaz. Hayatında kazandığın deneyimlerle bir durum karşısında zarar görüp görmeyeceğini az çok hissedersin. Bu şekilde zarar göreceğin durumlardan çekinebilirsin ama iyi niyeti hep içinde taşıman lazım bence.
Kimse tamamen iyi ya da kötü değildir onun için kimseye tamamen iyi ya da kötü muamele olmaz her kes tabiatı neyse onu yapar iyilik yapmak için iyilik yapılmaz iyi olduğun için iyilik yaparsın neysen onu yaparsın o niyete olursun Yunusun dediği Yaradanı severiz yaradilandan oturu
Bence insanin kendine verebileceği en buyuk zararlardan biri fazla niyet. Insana yapisip kolay kolay cikmayan da bir özellik maalesef kendimden biliyorum ve kötü ne yasadiysam hemen hemen hepsi fazla iyi niyetim yuzunden. Fazlasi insanin gozunu gerçeklere kapatiyor sadece pembe gozlukle bakmaya neden oluyor bence, dozunda tabiki olması gereken bir şey iyi niyet
İyi niyetli olmak zararlı değildir yani iyi niyetle kullanılmamayı anlamak gerekiyor çoğu insan bunu anlamadığı için iyi niyetli olduğunu düşünüyor ama karşısındaki insan o insanı kullanıyor farkında değil.
Tabiki. Ortaokulda misal acayip iyi niyetli biriydim. Ayni zamanda okul birincisiydim ve herkese kopya veriyordum. Her seyimi paylasirdim hatta suyumu bile : ) 😄😄 tabi kiz arkadaşlrimla ve onlar beni dişlarlardi mesela bana kotu davranan olurdu. Oysa kimdeye kotuluk etmedim iyilikten başka.
Bence iki tarfata bir adım bir adım sırayla samimilesmeli fedakarlık yapmalı ben birden 20 adım atıyorum karşıdan goremeyincede kriz geçiriyorum okadar emek veriyorsun kolay mi yani diyeceğim iyi insan olmalıyız ama karşınızdakine nasıl davranacagimizi kişiye göre secmeliyiz arkadaşlar 💖
İyi niyetli olmak lazım ama görmezden gelmeye çalışmak bazen kötü sonuçlar doğurabiliyor. Yani eğer şüphe varsa ortada, hisleri dinlemek gerekir.(görsell😢)
Dünyanın en acınası durumudur bana göre bu iyilikten çok saflık (canım) tır. Az bi zekaya sahip olan bir birey insanın ne olduğunu bilir ve ona göre hareket eder.