Günaydınn,
Bir söz gördüm az önce.. Biraz derinlere daldım 😂 geçmişe gidip geldim..
İyiliğe sormuşlar nereye gidiyorsun. O da cevap vermiş, "sahibimi s**meye" diye...

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Günaydınn,
Bir söz gördüm az önce.. Biraz derinlere daldım 😂 geçmişe gidip geldim..
İyiliğe sormuşlar nereye gidiyorsun. O da cevap vermiş, "sahibimi s**meye" diye...

İyi niyetli olmak tek başına zararlı değildir, ancak sınır koymadan, herkese sürekli iyi niyet göstermek zarar verebilir. Çünkü bazı insanlar bunu suistimal edebilir veya kendi ihtiyaçlarını ihmal etmenize yol açabilir.
İyi Niyetin Zararlı Olabileceği Durumlar:
1. Herkesi memnun etmeye çalışmak: Kendi isteklerinizi unutup başkalarının mutluluğu için kendinizi tüketebilirsiniz.
2. Hayır diyememek: İnsanlar sizden sürekli bir şey bekleyebilir ve zamanla üzerinize fazla yük binebilir.
3. Sınır koymamak: Başkaları sizi manipüle edebilir veya saygısız davranışlara maruz kalabilirsiniz.
4. Güvenmekte acele etmek: Herkesi iyi niyetli sanıp yanlış insanlara fazla şans verebilirsiniz.
Çözüm: Dengeli İyi Niyet
Sınırlarınızı net belirleyin. İyi niyetinizin sizi yormasına izin vermeyin.
Sezgilerinize güvenin. Kimin gerçekten iyi niyetinize değer verdiğini, kimin suistimal ettiğini gözlemleyin.
Hayır demeyi öğrenin. Kendinizi suçlu hissetmeden reddetmek, sağlıklı ilişkilerin temelidir.
Önce kendinize iyi davranın. Kendinizi ihmal ederseniz, başkalarına da faydanız azalır.
Yani iyi niyetli olmak güzel bir özellik, ama akıllıca kullanıldığında..
Duruma göre mesela ben iyi niyetimden kaybetmiş gibiyim ama kaybetmedim hep kazandım neden böyle diyorum ilk birine güvendim o kişi iğrenç biri çıktı sonra mecbur yine gördüm kesinlikle beni tanıyor dikkatli oldum kuzen dersek demek ki küçüklükten beri niyeti belliydi bakma ben o zaman bunu anlayamıyordum çünkü kendimi düşünmezdim o zamanlar ama tabiki kötü oldum ilkinde Allah'tan uyandım ikinci de bilmeden tuzağa doğru gittim ama sezdim sonra Allah'tan kardeşi kurtardı sonra rahmetli kuzenimi oynatıyordum güldürüyordum orada denemeye başladı kapı açılıyor bırakıyor çünkü misafirler var bayram öyle hatırlıyorum aslında ikinci olay ve sonrası hep 2011de oluyor demek ki yani hep köy evinde olduğumuz zamanlarda çünkü fırsatlar var galiba bayram günleri sonra hep sezdim tuzakları sonra arkadaşıyla tuzak kurdular bu sınavı verdiğim için anladım ama ne olduğunu o zaman anlamıyordum sonra baya sene sonra 7 yıl sonra 3 yıl içerisinde 4 kere denedi arkadaşı bir kere daha denedi mucizeler yaşandı hep sezdim bana kurulan her tuzağı bir küçükken sezmedim
Tabii ki de zararlı ayol Vallahi iyi niyetliyi bu zamanda Affedersin de şey ediyorlar yani ha shshhshah
Değil ya ama iyi niyetli olup saf olmamak lazım
Cevap
14Cevap
Günaydın bende hep iyi niyetli oldum ama kaybettim maalesef. bunun dışında genel konuşursam da İyi niyetli olmak, genel olarak olumlu bir özellik olarak kabul edilse de, bazı durumlarda zararlı sonuçlara yol açabilir bence. İyi niyetli insanlar, başkaları tarafından kolayca istismar edilebilir. Yardımseverlikleri ve güvenleri, kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabilir. İyi niyetli insanlar, başkalarına "hayır" demekte zorlanabilirler. Bu durum, kendi ihtiyaçlarını ihmal etmelerine ve aşırı yüklenmelerine neden olabilir. İyi niyetli insanlar, başkalarının kötü niyetli davranışlarından daha fazla etkilenebilirler. Hayal kırıklığı ve üzüntü yaşama olasılıkları daha yüksektir. Aşırı iyi niyet, bazen gerçekçi olmayan beklentilere yol açabilir. Herkesin iyi olduğunu varsaymak, tehlikeli durumlara karşı savunmasız kalmaya neden olabilir.
Savunmasız kalmak kısmında da hak verdim.
Eyvallah abi
Yani orada biraz kabaca bir tabir olmuş ama gerçekten de doğru iyiliğin karşıdakine değil de iyiliğin sahibine kendisine zararı çok olur maalesef iyilik Kaş yapayım derken göz çıkarmak gibi bir şey ama kendi gözünü..
Bazen evet öyle oluyor , çok iyilikten marazlik doğuyor
Hak etmeyene hak etmediği bir şeyi vermek zararlı
Fazlası zarar. Hak edene hak ettiği muamele gerek.
Asla değil iyi niyetli kalmak hic'de kolay değil cünkü kötülüğü düsünmek ise cok basit, seytan zaten hazir bizi günaha atmaya... bi düsünceyle o iyi niyetlilik gide bilir.
Ama insan sadece daima kendinden yol alamaz, yani insanlar farkli olduğu ve her gülen yüz samimi olmadiğini her güzel söz doğu olmadiğini bilerek yola cikmak gerek...
Allahim iyi niyetli insanlari korusun ve kötülük dolu insanlarada iyi niyetlilik nasip etsin!!
Bu yaşıma kadar İyi niyetli olmanın hiçbir faydasını görmedim bundan sonra görürmüyüm bilmiyorum
İyi niyetli bir olmak Aslında zararlı değil yani iyi niyetli olabiliriz karşımızdaki insan hakkında güzel düşünebiliriz ama bazen insan temkinli olması gerekiyor, karşındaki insan her hareketinde iyi niyet ararsan bundan sonra seni domaltır iyi niyetliyim dur der 🤩
Değil. İyilik hak etmeyene yapılınca ve iyi niyet de hak etmeyene verilince zararlı olur. Bize düşen "heee bundan sonra böyle insanlara iyi niyet göstermem ben de" diyip sınır koyabilmek
Tabisi
🌸🙂
Zararlı değil, her zaman avantajını görürsün. İyi niyet, olumlu düşünmeyi ve olumlu olana odaklanmayı sağlar. İyi niyetli olmak saf olmak demek değil.
Saf olanı zikerler.
Sansürler dedim ama hayret :)
Valla iyi niyet göstermeye çalışıyorum sokaktaki köpeğe bile iltifat ediyorum bi faydasını görmedim zararlı bence 🤣
Zarar görme guzum skdjd
İyilik kendinden ödün vermeden yapılırsa iyidir. Kendi hakkına girmeden yapılan iyilik kişiye iyi gelir. Katlandım diye yapilam fedakarlık düzeyinde olan iyilik ne yapılana ne yaoana iyi gelmez. Kişi kendi kul hakkına girmemeli
iyi niyetli oldukta ne oldu sonunda hep ben zarar gördüm
Olma prenses
İyi niyetli olmayı bilemem ama genelde ince düşünürüm karşımdakinin hoşuna gideceği tarzda ve ona zarar vermeyecek şekilde konuşurken onların kelimelerini hunharca kullanmaları zaman zaman yıpratıyor ve ince düşüncen ya da her neyse belli etmezsin bu işte zararlıdır belki de iyi niyet değildir bilemem
Faydali hep iyi olalim iyilik kazanacak
Kötülere de firsat vermeyin herkes diyor belasini baskasindan bulsun diye millet elini kolunu salliyor
Hak edene hakkini bildirmek gerekir
Pozitif olmak saflık değil ki kötü olun o zaman siz skin milleti
Günoo. devam et
🤣
İnsanoğlu nankördür kimse bilmez fendini
Kime iyilik yaptıysan ondan koru kendini 😆
Güzel bir şey ama maalesef ki toplumumuz iyi niyetli insanları kullanıyor.
İyi niyetin fazlası maraz getirir
Bazen de sert olmak gerekir.
Kendime zarar vermemeye özen göstererek iyi olmayı seviyorum...
Sadece kendine zarardir. Kendime cok zarar vermisimdir
Yerine göre iyi olmak lazım yoksa enayiliğe döner o
Fazla iyi niyet, art niyeti beraberinde getirirmiş. Kimsenin sizi sömürmesine izin vermeyin.
Değil ama çağımızda zor
Son aylarda kullandığım o mistik ifade. 😃😃
Bazen zararlı olabilir.
kişinin kendisine zarar
cok da iyi olmicaksin hak etmiyolar
Çok zararını gördüm
Hem de çok🤗. 😓En iyisi bu 👿
İyi niyette ölçülü olamıyorsak zararlıdır
Hayır değil evet dışlanıyorsun falan ama işte
İyi niyetli olan birisi 1-0 yenik başlar…
belli etmediğin sürece bir problem yok
Kime iyilik yaptıysan kendini ondan koru
Bazen iyi bazen zararlı
İnsanın kendisine bile zarar fazlası
evet zararlı
Aşırısı zarar
Kötü yanları da var tabi
İyileri üzüyorlar hep kıymet bilindiğini görmedim.
Zararlı
Evet kötü
Çok zararlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?