Sosyal medya, telefon kullanan biri değilim ama bir şeyi kafaya taktım mı başka şey düşünemiyorum
2 ay
Sosyal medya, telefon kullanan biri değilim ama bir şeyi kafaya taktım mı başka şey düşünemiyorum
Zihnin “takılı kalma” döngüsüne girmiş bunu kırmak için düşünceyi yazıya dök kafanın içinden çıkar, kendine “şu an çözebilir miyim?” diye sor, çözemiyorsan ertelemeyi seç, dikkatini kırmak için bedensel şey yap (yürüyüş, duş, temizlik), küçük görevlerle tekrar odak kasını çalıştır, devam ediyorsa bu durum, kaygı ve obsesif düşünce olabilir bir uzmandan destek almak çok işe yarar.
Bu aslında odak gücünün ters kullanılmış hali gibi, tamamen çözümsüz değil 😊 Önce şunu fark et: Aklına o düşünce geldiğinde onu kovalamaya çalıştıkça daha da büyüyor. Onu bastırmak yerine “tamam, geldin, fark ettim” deyip not al, sonra kendine şu an için küçük bir görev seç. Bulaşık, yürüyüş, duş, basit iş fark etmez. Bedeni harekete geçirmek zihni yumuşatır 🚶♀️🧠✨
Cevap
6Cevap
Meditasyon ve koşu yap hayatın değişir bende senin gibiydim bu alışkanlıklar sayesinde artık öyle değilim
Deneyeyim çok teşekkür ederim önerin için
İstersen rehberlik edebilirim
Mutlu olurum
İletişime geçelim o halde
oyuncak ayiyi cahannam motorunun karsısına koyup onu ızla
Anksiyete bozukluğu var
Hemen tanı mı aldım hocam
Sarışınlara güvenme
İnançla azimle sabırla
Ne gibi bir şeyi kafana takıyorsun genelde
Birinin söylediği şey, resmi süreçler
Her şey olacağına varır diyemiyorum bilmiyorum