Geçmişteki zorbalık ve aile eleştirileri yüzünden modum hep düşük, psikolojik olarak nasıl toparlanıp eski güleç halime dönebilirim?

Arkadaşlar çok şükür kötü bir hayatım yok ama gençken çok zorbalığa maruz kaldım, bir dönem işsizlik yaşadım ve beni aşırı düşürdü çünkü hırslı birisiyim ve özellikle de annemle aram kötü, annem ve kardeşim sürekli beni eleştirirler ve biraz alaycı lakaplar takarlar. Bunun gibi birçok nedenden ötürü sürekli olumsuz düşünüyorum galiba ya da mesela güzel bir olay olduğunda bile tepkimi çok az gösterebiliyorum. Geçmişle alakalı aslında çok fazla aklımda kalan bir şey yok ama sanırım arkamda da bırakamıyorum. Eskiden çok çocuksuydum şimdi olgunum, gülerdim, çok dalga geçerdim, daha zor zamanlarımda daha mutluydum, şimdi çok değiştim, aslında zor şeyleri aştım, eskisine göre çok iyi bir hayatım var ama sanırım izleri kaldı ve ben ne olursa olsun iyi bir modda olamıyorum. Eskisi gibi sürekli gülüp dalga geçemiyorum. Benim gibi olanlar var mı? Nankörlükmüş gibi hissettiriyor bana. Şükretmem gerekirken ben bu moddayım. Nasıl eski güleç halime dönebilirim? Nasıl eskisi gibi en ufak şeyden gülebilirim? Muhabbetim çok iyidir ama eskisi gibi olumlu ve güleç değilim.

Geçmişteki zorbalık ve aile eleştirileri yüzünden modum hep düşük, psikolojik olarak nasıl toparlanıp eski güleç halime dönebilirim?