çocukken çok duygusaldım annem abime kızsa ben korkardım bir süre sonra çok az konuşmaya başladım ailem durumu farketmedi.
okulda normaldim sınıf öğrt. bana hiç kızmadı ama diğerlerine sinrlendikçe ben de etkilenirdim yılın başında derse katılırken yılın sonunda bildiği soruya dahi cevap veremeyen birine dönüştüm.
liseye dereceyle girdim ama aşırı heycnlanma panikleyip unutma sorunlarım başladı 1 yıl kurtulucam diye mücadele ettim yıl sonunda kitap görmek istemiyodum ve bende ipler koptu. ailem düzgün çalışmıyorum o yüzden yapamıyorum sanıp baskı kurdu ben neden unutuyorum sorusunun cvbını bulamadıkça çileden çıktım en yakın ark. larmla dahi konuşmuyodum etrafımdaki herşeyle bağlantımı kestim gittiğim her yer kendi savaş alanım gibiydi, daha önce hiç başarısız olmamıştım. liseyi böyle bitirdim. en sonunda heycnlanma sorunum bitti ama çalışma alışkanlığımı kaybettim son sınıf iyi puan alamadım ve ailem kızıp istemediğim bir bölümü yazdırıp gönderdi şu an zoraki mühendislik okuyorum. ailemin kafalarında oluşturdukları bir kişilik vardı onun dışına çıkmama izin vermediler sürekli mücadele ettim onu yapma şunu yap. öyle olma şöyle ol. o kitabı oku ama sonra şunuda oku. sonuç? sosyal, girişken, ikna kabiliyeti olan empati yüksek, kolay iletişim kuran birinden asosyal konuşmak istemeyen büyük bir bölümünü evde geçirmiş birine dönüştüm. üni 1 deyim kendime halen gelmeye çalışıyorum napıyım ben? söyleyebilceniz bişy var mı?
okulda normaldim sınıf öğrt. bana hiç kızmadı ama diğerlerine sinrlendikçe ben de etkilenirdim yılın başında derse katılırken yılın sonunda bildiği soruya dahi cevap veremeyen birine dönüştüm.
liseye dereceyle girdim ama aşırı heycnlanma panikleyip unutma sorunlarım başladı 1 yıl kurtulucam diye mücadele ettim yıl sonunda kitap görmek istemiyodum ve bende ipler koptu. ailem düzgün çalışmıyorum o yüzden yapamıyorum sanıp baskı kurdu ben neden unutuyorum sorusunun cvbını bulamadıkça çileden çıktım en yakın ark. larmla dahi konuşmuyodum etrafımdaki herşeyle bağlantımı kestim gittiğim her yer kendi savaş alanım gibiydi, daha önce hiç başarısız olmamıştım. liseyi böyle bitirdim. en sonunda heycnlanma sorunum bitti ama çalışma alışkanlığımı kaybettim son sınıf iyi puan alamadım ve ailem kızıp istemediğim bir bölümü yazdırıp gönderdi şu an zoraki mühendislik okuyorum. ailemin kafalarında oluşturdukları bir kişilik vardı onun dışına çıkmama izin vermediler sürekli mücadele ettim onu yapma şunu yap. öyle olma şöyle ol. o kitabı oku ama sonra şunuda oku. sonuç? sosyal, girişken, ikna kabiliyeti olan empati yüksek, kolay iletişim kuran birinden asosyal konuşmak istemeyen büyük bir bölümünü evde geçirmiş birine dönüştüm. üni 1 deyim kendime halen gelmeye çalışıyorum napıyım ben? söyleyebilceniz bişy var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar,
Aslında ne kadar bilinçli bir şekilde olayı özetlemişsiniz. Çocukluktan gelen psikolojik baskılar yetişkin olduğunuz zaman süregelen bir durum haline dönüşüyor.
Bastırılmış duygular ve mücadele gücünün olmayışı sebebiyle kendini koruma kalkanı içine almaya çalışıyor.
Susma kararı alarak, olayları böyle kabul ederek. "Nasıl olsa anlaşılmıyorum" düşüncesiyle kilit vuruyor herkese. Yorgunluk, bezinginlik oluyor. Gitgide artan depresyon halleri... Öncelikle her şeyin farkında olmanız işinizi bir nebze daha da kolaylaştıracak. Farkındalık yaratmak bir şeylerin yoluna koymak için de gerekli mücadeleyi vermektir. Size negatiflik veren her şeyi bir kenara bırakın en azından minimuma indirin. Kendinizi sorgulayın gerçekte beni ne mutlu eder diye. Ve gitmek istediğiniz yoldan bir ayağınızı diğerinin önüne koyun ve yürümeye başlayın.
Yani başlangıç yapın. Hayatınızda istemediğiniz durumlarda "hayır" demeyi bilin. Sizi siz yapan değerlerinizi unutmayın. Herkesin geçmişinde yaşadığı ve izlerini bıraktığı şeyler vardır. Önemli olan aşmaya çalışmasıdır insanın.
Bir kere de kendi istediğiniz bir şeye yer verin hayatınızda. Siz mutlu olmazsanız çevrenizdeki insanlar mutlu olmaz. Hassas bir yapı ve ince düşünceden dolayı duygu ve düşünceler bastırılmış durumda. Kendinizi sevin ve kendinizi destekleyin.