Sosyalken asosyal birine dönüştüm, nasıl eski halime döneceğim?

çocukken çok duygusaldım annem abime kızsa ben korkardım bir süre sonra çok az konuşmaya başladım ailem durumu farketmedi.
okulda normaldim sınıf öğrt. bana hiç kızmadı ama diğerlerine sinrlendikçe ben de etkilenirdim yılın başında derse katılırken yılın sonunda bildiği soruya dahi cevap veremeyen birine dönüştüm.
liseye dereceyle girdim ama aşırı heycnlanma panikleyip unutma sorunlarım başladı 1 yıl kurtulucam diye mücadele ettim yıl sonunda kitap görmek istemiyodum ve bende ipler koptu. ailem düzgün çalışmıyorum o yüzden yapamıyorum sanıp baskı kurdu ben neden unutuyorum sorusunun cvbını bulamadıkça çileden çıktım en yakın ark. larmla dahi konuşmuyodum etrafımdaki herşeyle bağlantımı kestim gittiğim her yer kendi savaş alanım gibiydi, daha önce hiç başarısız olmamıştım. liseyi böyle bitirdim. en sonunda heycnlanma sorunum bitti ama çalışma alışkanlığımı kaybettim son sınıf iyi puan alamadım ve ailem kızıp istemediğim bir bölümü yazdırıp gönderdi şu an zoraki mühendislik okuyorum. ailemin kafalarında oluşturdukları bir kişilik vardı onun dışına çıkmama izin vermediler sürekli mücadele ettim onu yapma şunu yap. öyle olma şöyle ol. o kitabı oku ama sonra şunuda oku. sonuç? sosyal, girişken, ikna kabiliyeti olan empati yüksek, kolay iletişim kuran birinden asosyal konuşmak istemeyen büyük bir bölümünü evde geçirmiş birine dönüştüm. üni 1 deyim kendime halen gelmeye çalışıyorum napıyım ben? söyleyebilceniz bişy var mı?
Sosyalken asosyal birine dönüştüm, nasıl eski halime döneceğim?