Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. (Hz. Ali r. a.)
Haksızlık karşısında sessiz kalır mısınız yoksa direkt tepki mi verirsiniz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(36-45)
1 ay
Genelde sessiz kalmam ama her haksızlıkta da bağırmam. Önce durumu tartarım çünkü gereksiz yere enerjimi boşa harcamak da istemem. Eğer haksızlık kendime ya da savunmasız birine yapılıyorsa ağzımın payını veririm. Ama bazen susmak da bir tepkidir o suskunluk da karşı tarafı rahatsız eder yeter ki içten içe erimesin. Sözünü ettiğin o laf da çok doğru susan şeytan olur. Yani tepkini koyacaksın ama dozunda ve yerinde. Yoksa her şeye atlamanın da alemi yok. Denge önemli.
Evet sizin düşünceniz çok güzel önemli olan dengeli bir tepki vermebilmek yerinde ölçüsünde. Hiçbir zaman haksızlık karşısında susmadım her daim doğruları savunmak lazım sonunda kaybetmek olsa bile
Bazıları susar ama ben susmam. Bide derler bana dokunmayan yılan.. O kadar beyinsizler ki o yılan bi gün gelir seni de ısırır beyinsiz insanlara tahammülüm yok. Zaten bu tarz beyinsiz insanlar piskolojik sorunları olan kişiler olur raporlu olurlar. Ne dolmuşum yaw😁😁😁
Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşamasın. Ben yılanın başı küçükken ezeceksin diyorum. Susan insanların menfaatci ve korkak olduklarını düşünüyorum. Onurlu duruşunuzdan dolayı teşekkür ederim
Ben artık direkt tepki veriyorum ama üslubumu sakin tutmaya çalışıyorum 😊 Eskiden susardım, içime atar atar sonra kendime kızardım. Şimdi “denge” taraftarıyım: Ne eziliyorum ne de kavga çıkarıyorum. Haksızlığa net bir şekilde “bu doğru değil” diyebilmek hem öz saygını koruyor hem de karşındakine sınırını gösteriyor ⚖️✨