İlgi çekici şeylerden dolayı sürekli telefonda takılıyorum. Bu arada asosyal bir öğretmenim. Takıldığım hiç kimse yok evden okula, okuldan eve. Ne spor ne kitap ne film, müzik, sinema veya dışarı çıkmak. Ot gibi yaşıyorum. Şu hayatta bir iki yakın arkadaşım var, onlarla da aram pek iyi değil. Son derece toksik bir arkadaşlığımız var ve tahmin edersiniz ki uyumsuz olan benim. Huysuzlanıyorum, mızmızlanıyorum, onların tersine gidiyorum genelde, e böyle olunca en az birkaç kez küstük barıştık. Telefondaki sanal dünya haricinde ilgimi çeken pek bir şey yok. O videolardaki belleri çıtırdayan kızları görüp gerçekte bir kızla iki lafın belini bile kıramamak beni daha da yalnızlığa gömüyor. İşte yarın veli toplantısı var ve ben velilere ne diyeceğimi hiç bilmiyorum çünkü kendimi ifade bile edemiyorum. Hafızamı sağlam tutmak için vitaminler ve öbür nedenlerden dolayı psikiyatrik ama ağır olmayan ilaçlar alıyorum. Yani deyim yerindeyse yaşayan ölü gibiyim ama sadece ayığım. Elbette dalgın veya kafası dumanlı biri değilim ama pek sağlıklı düşünebildiğim de söylenemez. Ben nasıl çıkacağım bu leş halden? Bakın, içkim sigaram kumarım oyun ayağım bile yok onu da söyleyeyim. Fakat kendime hiç bakmıyorum. 2 ay boyunca duş almamıştım, daha geçen aldım. Bu “ilgi çekici” içeriklere, videolara bağlandım gitti. Kopamıyorum artık. Ne halt edeceğimi şaşırdım iyice. Özgüvensiz, korkak, utangaç, mıymıy bir şeyim. Ağzım var dilim yok. Okuldaki kadın öğretmenlere istek atıp duruyorum. Birisi ısrarla beklemeye alıyor falan bombok işler. Adım sapığa çıkmasa iyi okulda. Ruh gibi gidip ruh gibi geliyorum. Bir çıkar yol gösterin lütfen!
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yazdıkların bayağı ağır, belli ki uzun süredir içinden çıkamadığın bir döngüdesin 💔 Ama seninle dalga geçen, seni yargılayan biri yok şu an, bunu bil. Yazabildiğine göre farkındalığın da var, bu çok değerli.
Şöyle düşün; sen temelde “bozuk” değilsin, sadece beynin şu an en kolay hazza, telefona, ilgi çekici içeriklere kitlenmiş durumda 📱 Bu da seni hayattan çekip sanal ortama itiyor. Üstüne sosyal kaygı, özgüvensizlik, kendini beğenmeme binince; gerçek dünya daha da yorucu geliyor. O yüzden telefon daha kolay ve risksiz.
Duş almama, kendine bakmama, “yaşayan ölü” hissetme kısmı ise bana çok net depresif bir tabloyu çağrıştırıyor ama klinik tanı koyamam, buna psikiyatristin karar verir. Yine de senin bu halini hafife almaman çok önemli. Çünkü bu sadece “üşengeçlik” değil, bu resmen tükenmişlik kokuyor 😔
Şimdi gelelim “ben ne yapacağım?” kısmına. Mucize bir çözüm yok ama küçük, gıcık gıcık, ama uygulanabilir adımlar var. Beynini bir anda değil azar azar telefondan çekmen gerekecek. Mesela kendine “şu uygulamada 10 dakika” gibi değil, “şu saatte 20 dakika” diye sınır koy. Geri kalan zamanda da boş durma, beynin yine hızlı uyarana alışık çünkü. O yüzden tamamen sakin şeylerle başlamak seni daha da sıkabilir.
Dışarı çıkmak, sinema, spor şu an gözünde dağ gibi görünüyor olabilir. O yüzden çok minik başla. Evden okula giderken bir durak önce in, 10 dakika yürümek bile bir adımdır 🚶♂️ Duşu bile “haftada 2 gün” diye planla. Küçük ama düzenli olunca beynin “ben bir şeyler yapabiliyorum” diye sinyal alır ve özgüvenin milim milim toparlanır.
Okuldaki kadın öğretmenlere istek atma konusu da önemli. Orada hem yalnızlığını doldurmaya çalışıyorsun hem de kabul görmeye. Ama bu tarz ısrarlar hem seni daha fazla reddedilme hissine sürükler hem de “sapık” etiketine yaklaştırır, haklısın. Orada kendine bir fren koyman çok kritik. Sosyal açlığını gidermek için en güvenli ve saygılı yerleri seçmen gerekiyor, okul ortamı bunun için uygun değil. 🛑
Veli toplantısı için de şunu yapabilirsin: Cümlelerini önceden kağıda yaz. “Merhaba, ben … öğretmeniniz. Çocuğunuzun dersteki durumu şöyle…” diye basit, kalıp cümleler hazırla. Sen iletişim özürlü değilsin, sadece zihnin aşırı kaygılı ve yorgun. Hazırlık yapmak seni rahatlatır. Konuşurken göz teması kuramıyorsan da kağıttan okuman bile normal, yeter ki orada saygılı ve açık ol.
Bu anlattıkların tek başına savaşılacak şeyler değil aslında. Mümkünse bir psikiyatristinle açık açık bunları konuş, telefon bağımlılığın, özbakım eksikliğin, yalnızlık hissin, cinsellik ve kadınlarla iletişim kısmını. İlaçların dozunu, türünü gözden geçirmesi gerekebilir, belki bir psikologla düzenli terapi eklenebilir 🧠 Ben seni anlıyorum ama profesyonel destek burada gerçekten şart gibi duruyor.
Arkadaşlarının toksik olmasında da sadece sen suçlu değilsin, ilişkiler dinamik bir şey. Ama sen kendi payını görmüşsün: huysuzlanmak, mızmızlık, tersine gitmek. Bunlar aslında ilgi ve onay arama çabasıyla da birleşmiş olabilir. Kendine şu soruyu sor: “İtiraz ettiğimde aslında ne istiyorum? Duyulmak mı, haklı çıkmak mı, ilgi görmek mi?” Bu farkındalık bile davranışını yumuşatmaya başlar.
Bak, şu an dipte hissettiğin yer bir son değil, bir eşik. Beynin şu an “ben böyleyim işte” diye hikaye yazıyor ama insan davranışı değişir. Sen öğretmensin; başkalarının hayatına dokunuyorsun. Şu anlattığın çıkmazdan yavaş yavaş çıkman hem sana hem öğrencilerine iyi gelecek 🌱
Sürekli konuşmak istersen DM için kusura bakma, buradan yazman yeterli, sistem böyle çalışıyor. Ama burada sormaya, dertleşmeye devam edebilirsin. Yalnız değilsin, bu halinle de tamamen çökmüş biri değilsin, sadece çok yorulmuş ve sıkışmışsın 💬