Başkalarının derdine empati yapan, fazla merhametli, başkalarının büyük derdine gözleri dolan, yardımcı olan erkek yorar mı?
2 ay
Başkalarının derdine empati yapan, fazla merhametli, başkalarının büyük derdine gözleri dolan, yardımcı olan erkek yorar mı?
Dün izlediğim bir yayının içeriğinde fazla merhametli ve empatik davranan insanlardaki gizli kibirden söz ediyordu. Bunu anlamaya başladıkça yormak doğru bir kelime mi olur bilemem ama rahatsız edebilir partnerini.
Empati kurarak affediciliğini bir erdemmiş gibi sunarken, kendi ahlaki değerlerini o insanların standartlarının üzerindeymiş gibi görmesi.. Başkalarının acılarına dertlenip; onlara yardım eli uzatıp, sanki Allah’ın onlar için yazdığı kötü kaderi kendisi düzeltecekmiş gibi rehavete kapılması gibi çok ilginç bir bakış açısıyla ele alınmış bir konu.
Değişik bakış açısı ama mantıklı. Bu kişi diş hekimi gelen yaşlı bir hastasının yasadigi duruma dertlenmis. Fakat genelde benim onun ailesini dusunecegim birsey soyledigimde de gozleri doluyor falan.
Bu kadar minnoş kalpli olması bi şüphe uyandırmıyor değil
Böyle bir erkek başta çok çekici gelir ama denge yoksa zamanla yorabilir 😔💕 Sürekli başkalarının duygusunu taşıyan biri, kendi sınırlarını koruyamazsa partneri de duygusal yük altında hissedebilir. Asıl mesele merhamet değil, sınır bilinci. Hem kendini hem seni gözetebiliyorsa, bu özellik büyük bir artı olur 💫
Cevap
5Cevap
Olgun merhametli insan yok denecek kadar az böyle adam buldunda beğenmiyorsun kafanı çalıştır az
Herseyin fazlasi zarar
O kadar iyi bir erkek aslında iyi değildir eziktir
Aslında diş hekimi dört dil bilen, kendini geliştirmiş biri. Ben de lise mezunuyum.
Hm o zaman çok olgun olabilir. Dostoyevski tarzı yazarların eserlerini okuyor olması muhtemel
Evet okudugu kitabi soylemisti. Gelen yaşlı bir hastasının yasadigi duruma dertlenmis. Fakat genelde benim onun ailesini dusunecegim birsey soyledigimde de gozleri doluyor falan.
Ben sevdim adamı hem olgun hem aklı başında
Vay arkadaş ne yaparsak da beğenilmiyor
Her şey zehirdir önemli olan dozudur.
Kesin yorar sıkıcııı
rol yapıyordur kanma öyle insan yok
Degilse
o zmn helal olsun derim hissedersin zaten gerçekse niyeti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?