İyilik tükenir mi? İyilik kayıtsız mıdır? İyilik herkese midir? İyiliği bırakan neye ulaşamamıştır? İyilik nasıl karşılık bulur? İyi misiniz? İyiler nerede kaybeder?

İyilik tükenir mi? İyilik kayıtsız mıdır? İyilik herkese midir? İyiliği bırakan neye ulaşamamıştır? İyilik nasıl karşılık bulur? İyi misiniz? İyiler nerede kaybeder?

Öyle bir zamandayız ki artık neyin en çok reklamı yapılıyorsa o tercih ediliyor. Zulüm mü gösteriliyor, alkışlanıyor? O zaman yeni savaşlar başlatılıyor, mini mini katiller suçlular yetiştiriliyor. Bilinçli ya da bilinçsiz, yapılıyor ama. Ve bu dünyayı etkiliyor ne yazık ki.
Zaman zaman düşünüyorum gerçekten iyi miyiz diye. Mesela söylenen en büyük yalan iyiyimken ve bunu gerçekten hissederek söylemiyorsa hatta belki de hiç iyi değilken -insan olarak- nasıl bu kadar rahat söylüyoruz?
İyilikten vazgeçilmedi de iyi olma çabası bırakıldı, artık büyük çoğunlukta tanınma ve ünlü olma çabası var
Dermanlı dertler hepsi çok şükür
Çok iyi fikir aslında. Ama derdin varlığı kıymetten sayılır. O açıdan dedim
Parfümü yaparsan havaya sık sen yine arada, rüzgar bu ne yapacağı belli olmuyor
Kimyager misin sen
Spesifik uzmanlık bütüncül bakışın en kestirmesi her zaman. Tebrik ederim
İyilik de kötülük de bakışla, yorumla, yüklenen anlamla ilişkilidir.
Bazı olmazsa olmaz değerler vardır onları iyilik veya lutuf gibi lanse etmek asıl kötülük olur.
İyilik, âdil / karşılık beklenmeden / riyâdan uzak / içten ise iyiliktir.
Duruşumuzu, çizgimizi bozduğumuz noktada kaybederiz.
Bir de...
Her durumda husn-u zân ile samîmî çaba şarttır. Olanda bir, olmayanda bin hayr vardır.
Bazı iyilikler bazı güzelliklere kapı açarken
Bazı iyilikler bazı çirkinliklere kapı kapatır
Bunu kimi anlar kimi anlamaz.
Geçmişte yazılarımın ve yorumlarımın çoğu çalındı, kullanıldı, taklit edildi meselâ... hatta bir yorumumu bence olarak paylaşanı... bazı yorumlarımı benden kopyalayıp kendi kişilik gelişimine katkı sağlayıp onunla eski konuştuğum birilerini tavlayanları bilirim.
Işık olmak, iyilik.
Ama asıl kötülüğü kendimize yaptık, yapıyoruz... bunu konuşmak gerek.
Yaşadıkların kötüymüş gerçekten. Ama iyiliği benden duymuş olmaları beni söz sahibi yapmaz ki
O ayrı husus. Benim bahsettiklerim bizzat bana ait olan şeylerdi.
Biz her koşulda ışık olmaya devam etmeliyiz esas olan bu.
İyilik, en kötü durumda bile vazgeçilmezse iyiliktir.
Sorun şu ki biz herkese iyilik yapıyoruz da kendimize iyilik yapamıyoruz.
Pp ne anlama geliyor
Dik karakterli duruş, ölüm
Şefkât ve tevâzu, doğum
Daha da uzun... bu görsel üzerine uzun yıllar evvel bir yazı yazmıştım anlamlar yükleyerek. Ancak en kısa hâliyle bunlar diyebiliriz. Daha uzun ve derin aslında
Güzelmiş
Güzellik de iyilik de bizim bakışımızda yüklediğimiz mânâlarda saklı.
Biz hep iyi ve güzel kalmayı seçelim. En son noktada bile !
Asıl o zaman iyilik iyilik güzellik güzellik olur.
En kritik anlarda seçilen iyilik gerçek iyiliktir.
Güzelliğin ve iyiliğin aşikâr olduğunu düşünüyorum, bakışımız daha çok aşinalığa bağlı gibi
O da bir bakış açısı :)
İyilik aslında tükenmez, sadece hayal kırıklıklarıyla kabuk değiştirir 🌱 İyilik herkese değildir; sınır koymayı öğrenemeyen, kendinden vazgeçer. İyiliği bırakan, çoğu zaman kendine yapılan iyiliği hiç öğrenememiş kişidir. İyilik, doğru insana denk geldiğinde saygı, şefkat ve güven olarak geri döner. Ben iyi olmaya çalışanlardanım; iyiler genelde kendini unuttuğu yerde kaybeder 😌🐧
Cevap
1Cevap
Çok soru sormuşsun ama hangisine cevap verelim şimdiiii😂
İyi misin yeterli fjfkh
Çok iyim sen nasılsın? aisjs
Ben de iyiyim diyelim iyi olsuncuyum. İyi olmayı zorlaştırıyorum hep
insana bağlı
İyilik bitmez aslında, insan yoruluyor sadece.
Toprağın katmanlarını şifaya göre sınıflandıran biriyle tanışmıştım. Geçmeyen yorgunluklar için yalın ayak kırlarda yürüyün diyordu.
Kesinlikle haklı, toprak bütün negatif enerjiyi alıyormuş..
Hakiki anlamda iyi olan, salt iyi olan istese de terk edemez.
Evet iyilik bazen zayıflıktr fedakarlktr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?