Öfkelenince gözlerim dönüyor sinirden, bunu nasıl aşarım ben ya
3 ay
İş yerindeyken öfkelendiğimde genellikle sorumluluklarımı ve ailemi düşünürüm. Bu, öfkemin tamamen dinmesini sağlamasa da daha sağlıklı kararlar almama yardımcı olur. Evde öfke patlaması yaşayacak gibi olduğumda ise ya kendimi dışarı atıp uzun yürüyüşler yaparım ya da odama kapanıp müzik dinlerim; bu bana iyi gelir. Ayrıca, öfkelendiğim şeyle hiçbir ilgisi olmayan insanlara öfkeli davranmanın doğru olmadığını düşünüyorum.
Öfke patlaması yaşayınca benim de gözüm dönüyor ağzıma ne geliyorsa söylüyorum. Hiç yapmayacağım şeyleri yapacak duruma geliyorum yalnız değilsin. Seni tahrik edenler seni bu hale getirdi değil mi?
Her öfkede göz dönmez insanız sonuçta herkesin patlama noktası olur ama öfkeni kontrol etmek için önce içsel bir olgunluğa erişmen lazım ‘bu tepkiler bana ne katıcak, bir şey değişicek mi, kendime zarar veriyorum’ gibi cümleleri sık sık tekrar et
Öfke böyle patlayınca hem korkutucu hem yorucu oluyor, seni anlıyorum 🥺🔥
İlk iş, patlama anından önceki sinyalleri fark etmeyi öğrenmen lazım: kalp çarpıntın, nefesinin hızlanması, ses tonun… Bunları yakaladığın anda ortamdan uzaklaşıp kısa bir mola vermek çok işe yarar. Derin nefes, soğuk suyla yüz yıkama, yürüyüş gibi basit şeyler bile siniri düşürür. Eğer günlük hayatını çok bozuyorsa bir uzmandan destek almak da iyi gelir 💆♀️💭
Cevap
41Cevap
Ben öfke patlamaları mi kontrol altına almıyorum. Böylece biriken ne varsa dışa yansıyor ve rahatlıyorum. Kırıp döküyordum Miss gibi
Sen değil seni öfkelendirenler değişmeli
psikoloğa giderek
Aynısını yaşıyorum yıllardır susa susa bide her şeyi içime ata ata sinir hastası oldum sanırsam
Sanırım sevimli bi kedi köpek vb sakinleştieici arkadasa ihtşyacın var o üzülmesin die odaklankrken çevre faktörleride zamanla stres kısmından uzaklasıcaktır umarım musmutlu bir gelecek herkesle olur hoşçakalın 🤗🎈🌺🍫🌹
Sevgiyi aç sıkıntılı zorlu bir çocukluk geçirmiş olabilir misin aile içi gürültünün fazlaca olduğu
0-7 yaş aralığındaki çocukluğunu nasıl tanimlarsin?
O günlerden şunlar kaldı bende dediğin ne var?
Bir şeyler hatırlaman gerekiyor çünkü o yaşlarda zihninde iz bırakan bir şeyler olmalı ki bugünkü seni inşa etti özellikle 0-7 yaş ya da 0-10 yaş arası insan hayatına birçok şeyini belirliyor o zaman daha net sorular sorayım aile içi kavga var mıydı aile içi şiddet var mıydı o yaşlarında En azından bunu hatırlıyor olmalısın
Elbette prenses istiyorsan içeriden anlatabilirsin..
Seninki kapalı çünkü...
Aynı durum bende de vardı ve twitterda tesadüfen denk geldiğim bir video sayesinde aştım asdjdk
Öfkelensende öfkelenmesende sık sık duş al odanı havalandır
Sana ne açıklayacam
Bende de var o psikiyatr da tedavi olmadan geçmez çünkü kontrolünü kaybediyorsun ve kendin kontrolünü sağlayamazsın uzman bir destek alman lazım
Ruh değil sinir hastasısın ruh hastası olsan psikoloğa git derdim sinir hastası olduğun için psikiyatr a git dedim ben de senin gibi sinir hastasıyım anlık cinnet geliyor enteresan cinayetler zarar vermeler tasarlıyor en yakınlarıma bile ağzımdan çıkanı duymadan saydırıyorum
Hayır hala sağa sola saldırıyor profesyonelce kalp kırıyorum 😀
Mutlu musun böyle olmaktan peki
Belli ki ruh hastasısın. Psikiyatriste görün.
psikoterapi yardımcı olur eğer ciddiyse tek başınıza kontrol zor
Zor durum neye öfke patlaması yaşadığına göre degisir
Sinirleneceğini anladığın an bulunduğun ortamı değiştirebilirsin
Bilinçaltında bir şeyler yatıyordur onu çözersen Öfken daha kontrollü olur
Yere oturun yukarı bakın olmadı sırt üstü uzanın faydalı olur
O an kendinin farkında olarak. Zor ama her sinirlendiğin zaman farkında olup sakinleşmeye çalışman lazım zamanla daha iyi oluyorsun
Birilerine zarar veriyor musun? veya kendine
Doğuştan geliyor engellenmez
En iyisi o ortamı terk etmek ve bşka şeyler düşünmeye çalışmaktır
Bu soru da seni etiketlemeyi çok istedim ama saygısızlık olur, kızarsın diye korkup yapmadım bunu
Bu sitede en çekici bulduğunuz kullanıcılar kimler? ↗
İçide tutma en iyisini yapıyorsun
Psikolojik destek alması gerek. İleride çocuğuna öfkelense çocuğuna da zarar verecek o zaman
öfkelenince sana gönüllü kurban olacak birini bul bütün sinirini ona kus
Psikoloğa git ya da psikiyatriye inan önüne bi türlü geçersin
Gel seninle kick boksa gidelim
İyi bir dayak yersen yumuşar, kendine gelirsin
Nasıl oluyor mesela? Sinirinin derinliği önemli
Saçmalama.. Sinir yönetimi ile ilgili konuşmak istersen birkaç şey söyleyebilirim sana
Profilindeki kız kimmmmm
Öfkelenmiş sinirli kadınla se x harika olur.
Öfke patlaması çok büyük bir sorun
Kum torbası al. d
Gözünü sabitlemek için bişi yap, dönmesin.
Terapi almalısın
Abdest al
Bende de var o sorun
Neye öfkelendigine bağlı haklıysan öfkelen
öfkenin kontrolü olsaydı adı öfke olmazdı
Öfke anında sayı say
İç huzuru keşfederek
Alkolü bırak
Terapi veya ilaç
Psikolojik destek
İçinden konuşarak kontrol edebilirsin
kimseyi görmüyorum o zaman