Hepimiz öfke kontrolünden bahsederiz de bu iş nasıl olur, öfke nasıl kontrol altına alınır dediğimizde öoğumuzun cevabı yoktur. Öncelikle sağlam sinirler ve mantığının sözünden çıkmayan akıllı bir kafa gereklidir bunun için. Sonra da doğru nefes alıp vermek gelir. Sinirlerinin yükseldiğini hissettiğin anda dopru nefes alıp verir ve mantığının sesini dinleyip kendini sakin olmaya ve sakin kalmaya telkin etmek gerekir. Ve herkes yapamaz bunu. Siz bakmayın Jason agaya. Silahı çekmek kolaydır, sıkmak zor. Hayat filmlerdeki gibi değildir. Öfkeyle bir dakika horozluk yapar sonra 20 sene tavuk gibi yaşarsın.
Öfke kontrolünü başarabilmek için ne yapmak gerekir?
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Öfke kontrolü konusunda zorluk yaşamıyorum çünkü ben zaten sakin yapıdayım.. İnsanların bazıları maalesef hakkınızı koruduğunuz zaman ya da ağızlarının payını verdiğiniz zaman sinirlisiniz falan sanıyorlar bilakis sakin sakin konuşurum her zaman.. Günlük hayatta burada bile bu şekilde ithamlara maruz kalabiliyoruz.. Ciddi şekilde konuşunca ya da biraz emojisiz yazışınca sinirli damgası yiyebiliyorsunuz.. Oysa ki bana yakın olan insanlar bilirler benim karşı tarafı bile deli edecek kadar sakin olduğumu.. Hak ettiği cevabı verir köşeme çekilir sigaramı yakar izlerim.. Başkalarının kudurmasını izlemek daha eğlenceli oluyor neden kendimi o eğlenceden mahrum bırakayım ki.. Keyifli günler..
Öfkelenmeye başladığınızı hissettiğinizde kendinize nefes alacak zaman tanıyın. Öfkenizi spor yaparak dışa vurun! Öfkelenmenize yol açan nedenlere değil çözümlere odaklanın! Öfkelenmeye başladığınızı hissettiğiniz anlarda biraz gülmek tüm gerginliğinizi alacaktır. Gerekirse psikolojik anlamda yardım alabilirsiniz. Bu ve nice yöntemleri denerseniz Öfkenizi kontrol edebilirsiniz.
Öfkeni neden kontrol edemediğini bildiğin zaman kontrol altına almak teferruat kalır. Kimisi ilgi çekmek için yıkıp dağıtır. Kimi savruluşunu resmeder. Neyi neden yaptığını bildiğin sürece sorun çözülür. Ben öfkemi kontrol etmekle kalmam karşımdakinin öfkesini bile yönetebilirim. Muhatabı ben isem eğer.
Nefes egzersizleri ve bulunduğun yerden uzaklaşıp daha sakin bir yere gitmek sakin müzikler dinlemek temiz havada yürüyüş yapmak ve yalnız kalmak öfkeyi yatıştırmaya yardımcı oluyor ama öfke kontrolü sorunu ciddi boyutlardaysa terapi şart
Öfkemi kontrol edemediğim bir an olmadı çok şükür. Kendimi dışarı atıp kulaklık ile müzik eşliğinde 1 saat tempolu yürüyüş iş görüyor ben de. Kontrolsüz olan hiçbir şeyi sevmiyorum.