Derdimi anlatıyom cözebilecek ulaşabilirmi sorunlarım cok ağır üstüme cok geliyo?

“Uzun süredir hayatımda ciddi bir mutsuzluk, boşluk ve can sıkıntısı yaşıyorum. Psikolojik olarak bazı takıntılarım var ve bu durum zihnimi sürekli yoruyor. Neredeyse her gün moralim bozuk, hiçbir şeyden gerçek anlamda keyif alamıyorum. Sanki hayatın içinde değilim de dışarıdan izliyormuşum gibi hissediyorum.

Bir gün başka birinin hayatını gördüm; düzenli, mutlu ve anlamlı görünüyordu. Kendi hayatımla kıyasladığımda aradaki fark beni derinden sarstı. O an kendimi çok eksik ve değersiz hissettim, bir köşeye çekilip ağladım. O günden sonra hayatımı daha çok sorgulamaya başladım ve bazen her şeyin bir çözümü olmadığı düşüncesine kapılıyorum.

Son zamanlarda iştahım azaldı, yemek yemek istemiyorum. Çalışmak, sorumluluk almak ya da kendimi geliştirmek için adım atmak da içimden gelmiyor. Gün geçtikçe isteksizliğim ve umutsuzluğum artıyor. Hayat her geçen gün daha ağır ve anlamsız gelmeye başladı.

10 yaşımdan beri yoğun şekilde bilgisayar kullanıyorum. Bunun beni olumsuz etkilediğini düşünüp azaltmaya çalıştım ama beklediğim değişimi göremedim. Şu an 18 yaşındayım ve zaman geçtikçe kendime olan güvenimi ve cesaretimi kaybediyorum. İçimde hâlâ yapmak istediğim şeyler ve kurduğum hayaller var ama bir türlü harekete geçemiyorum. Sanki görünmeyen bir engel beni durduruyor.

Ayrıca babam ve amcamın yanında çalışıyorum. Ancak bu durum da beni psikolojik olarak zorluyor. Amcam bana “Senin neyine o para, cebinde harçlığın olsun yeter. Evli değilsin, bir şey değilsin, askerliğini bile yapmamışsın” gibi sözler söylüyor. Bu sözler beni çok kırıyor ve kendimi değersiz hissetmeme neden oluyor.

Kendi emeğimle çalışmama rağmen istediğim şeyleri alamıyorum. Kendime bir telefon ya da yeni bir bilgisayar almak istiyorum ama bunu yapamamak beni çok üzüyor. Etrafımdaki insanların çoğunda bu imkânlar varken benim sahip olamamak moralimi daha da bozuyor ve kendimi geride kalmış gibi hissediyorum.

Bütün bunlar üst üste gelince içimdeki sıkıntı daha da büyüyor. Ne yapacağımı, nasıl çıkacağımı bilmiyorum. Kendimi yeniden toparlamak, özgüvenimi kazanmak ve hayata karşı isteğimi geri getirmek istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.

Bu yaşadıklarım normal mi? Bu durumdan çıkmak için ne yapabilirim? Kendimi daha güçlü hissetmek ve hayatımı düzene koymak için nasıl bir yol izlemeliyim?”

Derdimi anlatıyom cözebilecek ulaşabilirmi sorunlarım cok ağır üstüme cok geliyo?