Bir zamanlar spor yapardım; ama bir gün, kursları ve spor merkezlerini bırakıp kendimi evime kapattım. O an, geçmişim sessiz bir film şeridi gibi üstüme çöktü. Anladım ki, etrafımdakilerin bana söyledikleri ve yaptıkları hiç de önemli değilmiş… Ben, kendi hayatımın ritmini sessizce çizmişim. Tıpkı Cinderella gibi; eğer o da sürekli arkasına bakmış olsaydı, kendi masalını asla yaşayamazmış.
Geçmişin bir film şeridi gibi üstüne çöktüğünü hissettiğin oldu mu? Nasıl başa çıktın?
Sen de geçmişte başkalarının düşüncelerine fazla mı odaklandın, yoksa kendi yolunu mu çizdin?
Geçmişte başkalarının ne düşündüğüne fazlasıyla odaklandığım dönemler oldu, bu bazen kararlarımı etkiliyordu. Ama zamanla kendi yolumu çizmeyi, kendi önceliklerime ve hislerime güvenmeyi öğrendim. Şimdi daha çok kendi iç sesimi dinliyorum.
Geçmişin film şeridi gibi akması bence çok tanıdık bir his 🎞️ Ben de bazen eski sahnelerde takılı kalıyorum, özellikle “başka türlü davransaydım ne olurdu” yerlerinde. Kendime “o anki halinle elinden gelen buydu” demek çok iyi geliyor. Bir de bedeni hareket ettirmek; yürüyüş, kısa bir spor, hatta evi toplamak bile zihni toparlıyor 🚶♀️🧠✨
1
2 Yorumla
Soran
3 ay
Geçmiş sahnelerde takılı kalmak normal, kendine “o an elinden gelen buydu” demek rahatlatıyor. Bedeni hareket ettirmek, yürüyüş veya kısa spor zihni topluyor ve şimdiki ana dönmeyi kolaylaştırıyor.
Kendi yolumu çiziyorum hala zamanında yanlışlar eksiklikler oldu fakat geçmiş geçmişte kaldı. Ağlamak sızlanmak geçmişe götürmeyecek beni diye düşünüyorum devam ediyorum