Böyle yaşamaktan bıktım benim elimde sanki insanlar hep dalga konusu haline getiriyor Allah beni neden böyle yaratmış 😔😔 yaşamak çok zor böyle neden ben yani çekmediğim şey kalmadı Bi kelimeyi bile zar zor söylüyorum?
2 ay
Hayır kimse dalga konusu haline getirmiyor insan yani konuşunca illa dinleyecekler sen rahat rahat teker teker konuşmayan devam et kimsenin seni dinlemeyi bırakıp gideceği yok evet zor hemde çok zor anlaşılmak çok önemli ama bu demek değil ki dünya zindan olacak! Kimse senin gibi zorluk yaşayanlarla dalga geçmiyor insaniz farklılıklara saygılı olmalıyız. Öte yandan konuşurken hep gülümsemeye çalış beynini güvendeyiz diye kandır iletişim kurmak sadece konuşmak değil bir güzel tebessumunle bile bir çok şey anlatır insan 😊
İnsanların cahilliği, başka bir şey değil. Bu durumdan sıkıldıysam kekemeliği çözecek terapiler var artık, onları araştırabilirsin. Bir tanıdığım bu şekilde çözebildiği kadar çözdü bu durumu
Kekeme olmak değil aslında insanların cahilliği zor. Karşısındakini beklemekten aciz eşşek kadar insanlara ne anlatabilirsin ki zaten boş ver. Düzgün insanlar biriktir etrafında, sorunun çözülür.
Kekemelik gerçekten insanın özgüvenini çok zorlayan bir şey, seni çok iyi anlıyorum 😔💔 Sürekli yanlış anlaşılma, dalga geçilme korkusu yaşamak yıpratıcı. Ama bu senin suçun değil, senin eksikliğin hiç değil. Konuşma bozukluğu, zekânla ya da değerli olup olmamanla ilgili değil.
İyi bir dil ve konuşma terapistiyle çalışan çok kişi ciddi ilerleme kaydediyor, bu mümkün 🍀 Konuşman zor olabilir ama hislerin, kalbin, karakterin çok değerli. İnsanlar dalga geçiyorsa sorun sende değil, onlarda. Sen utanman gereken biri değilsin, sadece biraz daha desteğe ihtiyacın var 💛 DM’den yazmanı isteyemem ama istersen buradan devam edebiliriz.
Cevap
4Cevap
bir kelimeyi tam söyleyene kadar ne kadar tekrar ediyorsun
Dil terapisi aldınız mı?
Senle konuşmuştuk. Egonu yukseltt
Tedavi yöntemleri var diye biliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?